ازجمله این ویروسهای عامل آنفلوانزای پرندگان میتوانند به انسانها هم سرایت کنند، میتوان به سویههای H5N1، H5N6 و H7N9 اشاره کرد.
- برای پیشگیری از انتقال این ویروسها به این توصیهها عمل کنید:
- در مناطق شیوع بیماری از شکار و مصرف گوشت و تخم پرندگان وحشی خودداری کنید.
- در مناطق شیوع بیماری از سربریدن و پرندگان و طیور مرده خودداری کنید.
- در مناطق شیوع بیماری از رفتن به بازارهای سرباز فروش پرندگان خودداری کنید.
- اگر سربریدن، پر کندن و پاک کردن طیور را در خانه انجام میدهید، باید از ماسک، دستکش و چکمه استفاده کنید.
- تمام ابزارهای مورداستفاده برای تمیز و خرد کردن گوشت طیور را بشویید و ضدعفونی کنید و پس از پایان کار دستهایتان را هم با آب گرم و صابون بشویید.
- گوشت طیور را بهطور کامل بپزید تا دمای درونی آنها به ۷۰ درجه سلسیوس برسد.
- از خوردن تخممرغ خام یا نیمهپخته خودداری کنید.