در گوشه و كنار كشورمان ايران، گلهاي نرگس در ماههاي بهمن و اسفند از راه ميرسند و نويد بهار را ميدهند. نرگس بهبهان، نرگس خوسف و... هرچه زمينها آهكيتر، نرگسها خوشبوتر و عطرآگينتر. اين گل، با ويژگيهاي مشخصي كه دارد، ثبت ملي شده است.
اينروزها نمايشگاهي گروهي با عنوان «نرگس» كه شامل نقاشي و چيدمان و حجم است، در گالري برگ در عمارت عينالدوله، زير نظر سازمان زيباسازي شهر تهران در حال برگزاري است.
فرناز محمدي، نمايشگاهگردان اين نمايشگاه، به خبرنگار هفتهنامهي دوچرخه ميگويد: «از سه ماه گذشته، شروع به برنامهريزي كرديم كه با اين موضوع يعني ثبت ملي گل نرگس نمايشگاهي برگزار شود. بنابراين از 23هنرمند دعوت كرديم كه براي اين نمايشگاه به ما اثر بدهند و با توجه به فضا و سبك كار هنرمندان برنامهريزي و 30اثر به دست ما رسيد.»
او ميگويد: «اين آثار، شامل نقاشي، چيدمان و حجم است كه سه نوع نگاه، متعلق به سه نسل نقاش را در بر ميگيرد كه از گيزلا وارگا سينايي، شروع ميشود و به نسلهاي بعدي ادامه پيدا ميكند.»
مسئول گالري برگ ميگويد: «در اين نمايشگاه، سعي شده است كه نگاههاي مختلف و سبكهاي گوناگون هنرمندان معاصر به تماشا گذاشته شود و اين چشمانداز وسيعتري به ما ميدهد.»
عمارت زرد و زيباي عينالدوله فضاي جالبي دارد. اين بناي زيبا در دوران قاجار و اوايل دورهي پهلوي اول، با مساحت 11900متر مربع و زيربناي 800متر مربع ساخته شده است.
جالب است بدانيد در پايان جنگجهاني دوم و هنگام اجلاس سران، سه كشور آمريكا، انگليس و شوروي، اين بنا محل اقامت استالين، چرچيل و روزولت بود. قدمزدن در فضايي كه روزي اين آدمها در آن بودهاند، حس عجيبي به انسان ميدهد.
در اين نمايشگاه، آثار اين هنرمندان در معرض تماشا قرار دارد: عليرضا آدم بکان، شاهپري بهزادي، مرتضي پورحسيني، حسين تمجيد، بهنازجلالي، فرناز ربيعيجاه، ليلي رشيدي، نازنين رجبدوست، مهشيد رحيمتبريزي، سپيده سحر، سارا سهيليفر، كيوان عسگري، سميرا عليخانزاده، الهام فاطمي، محمدرضا قرباني، ماتيسا کازروني، ميترا کاويان، نگار کلانتري، مانلي منوچهري، عنايتالله نظرينوري، حسين نوروزي، گيزلا وارگاسينايي و بيتا وکيلي.
اين نمايشگاه تا 12 اسفند 1396 به كار خود ادامه ميدهد. نگارخانهي برگ، در ميدان هروي، خيابان وفامنش، کوچهي جمالي شرقي، پلاک 12 قرار دارد و ساعت بازديد از 9 تا 18 است.