به گزارش ایرنا، غلامحسین غلامحسینزاده در حاشیه نهمین همایش ملی پژوهشهای زبان و ادبیات فارسی افزود: همچنین شعبههای انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای مهم کشور در حال تاسیس است.
وی بیان کرد: اجرای هستههای پژوهشی انجمن در مناطق مختلف کشور برای فعال کردن و به کار گرفتن نیروهای مستعد نیز در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: اساتید گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند برای ایجاد شعبهای از انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه متقاضی هستند و در این رابطه با رئیس دانشگاه توافقاتی انجام شده است.
رئیس انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد: تبدیل و تقویت زبان فارسی به زبان علم و استفاده از آن در برنامهریزيهای اداری و حکومتی مفید بوده ولی کافی نیست که باید در این زمینه تلاشهای بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه اهل علم باید به زبان فارسی بنویسند تا زبان فارسی تبدیل به زبان علم شود، اظهار کرد: سیاستهای موجود در داخل کشور در حوزه درجهبندی دانشگاه و امتیاز دادن به دانشگاهها، مجلات و استادان در جهتی نیست که این سیاست را تقویت کند.
غلامحسینزاده از راهاندازی هسته پژوهشی گویششناسی خراسان جنوبی خبر داد و افزود: با توجه به وجود گویشهای مختلف در این استان، هسته پژوهشی گویششناسی در دانشگاه بیرجند راهاندازی میشود.
وی گفت: فرهنگستانها برای زبان و ادبیات فارسی وظیفه معادلسازی را بر عهده داشته و برای تبدیل زبان فارسی به زبان علم باید بخشهای دولتی منابعی را اختصاص داده و برای آن اهمیت قائل شوند.
غلامحسینزاده ادامه داد: برگزاری همایشهایی از قبیل همایش پژوهشهای زبان و ادبیات فارسی در رشد معلومات جامعه علمی بسیار مؤثر است و یکی از مهمترین فواید این گونه همایشها، ایجاد فرصت آشنایی استادان و دانشجویان با یکدیگر و تبادل نظر بین آنها بوده تا انعقاد قراردادهایی بین آنها صورت گیرد و شاید نتایج آن محسوس نباشد اما به مرور زبان تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: از دیگر فواید برگزاری این گونه همایشها این است که اگر نظرات تازهای وجود داشته باشد در مقالات علمی چاپ و در مواقع مورد نیاز مورد استفاده دانشجویان و اساتید قرار میگیرد.
غلامحسینزاده در توصیه به دانشجویان و اساتید جوان گفت: کسانی که در حوزههای علمی به جایگاهی دست یافتهاند نتیجه تلاش و ثمره کوشش آنها بوده است.
وی با بیان اینکه شأن پیشکسوتان علمی، تربیت جوانان است، افزود: باید پیشکسوتان برای رشد علمی جوانان کمک کنند.
وی به برنامههای آینده این انجمن اشاره کرد و گفت: انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی حوزههای کاری متعددی داشته که از جمله آن میتوان به برگزاری همایشهای 2 سالانه اشاره کرد.
رئیس انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: همچنین همایش های تخصصی شامل برگزاری همایش زبان فارسی به صورت دورهای، همایش آموزش زبان فارسی، همایش بینالمللی با همکاری دانشگاههای خارج از کشور و برگزاری دورههای دانشافزایی برای اساتید و دانشجویان خارجی بوده که توسط انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دنبال میشود.
وی گفت: در راستای ایجاد همافزایی برای همکاری انجمنهای علمی مختلف با یکدیگر اتحادیه انجمنهای زبانی و ادبی توسط این انجمن تاسیس شده است.
وی اضافه کرد: این اتحادیه متشکل از انجمن زبان و ادبیات فارسی، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، انجمن نقد ادبی، انجمن داستاننویسی، انجمن زبانشناسی، انجمن آموزش زبان و انجمن ادبیات تطبیقی است.
در نهمین همایش ملی پژوهشهای زبان و ادبیات فارسی به میزبانی دانشگاه بیرجند از دکتر محمدمهدی ناصح از مفاخر حوزه زبان و ادبیات فارسی تجلیل شد.