زهرا صدراعظم نوری، رئيس كميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران،ري و تجريش گفت: یکی از منابع درآمد پایدار شهرداری تهران عوارض پسماند و نوسازی است که اگر به صورت منطقی هرساله و با توجه به قیمت تمامشده و نرخ تورم افزایش پیدا میکرد بخشی از درآمد پایدار شهرداری را به خوبی تأمین میکرد و به ثباتی در درآمدها رسیده بودیم.
زهرا صدراعظم نوري افزود: متاسفانه امروز شاهد مصرف بیرویه منابع در کشور و به ویژه شهر تهران هستیم به این ترتیب تولید بیرویه و غیر استاندارد پسماند را نیز در تهران شاهدیم به شکلی که میزان پسماند و زباله تولیدی ما با استانداردهای دنیا نمیخواند.
به گزارش ايسنا، نوری گفت: هدررفت منابع، مصرف بیشتر و به طبع آن دور ریز بیشتر در شهر ما بیش از استانداردهای موجود است که نه با روحیه اعتقادی و ارزشی ما به عنوان مسلمان همخوانی دارد و نه با روحیه محیطزیستی ما که بر حفظ محیطزیست و مصرف درست تاکید میکند.
او تاکید کرد: عوارض پسماند از منظر دیگری میتواند کمک کند به اینکه کمتر پسماند تولید کنیم و هزینههای جانبی آن همچون هزینههای جمعآوری، تفکیک، امحا و کمپوست را کاهش دهیم و حتی با تولید انرژی از زباله ها بتوانیم بخشی از این هزینهها را تامین کنیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تولید 8500 تا 9000 تن زباله در شهر تهران به صورت روزانه افزود: حجم عملیات مورد نیاز برای جمع آوری، انتقال، امحا و دفن و تبدیل زباله در شهر تهران بسیار بالاست و سالانه هزینه بسیار بالایی را به شهر تحمیل میکند لذا نیاز است شهروندان در مشارکت موثر، هزینههای شهرداری و شهر را کاهش دهند و ساماندهی منطقی در این حوزه حاکم شود.
او درباره تعیین نرخ عوارض پسماند نیز گفت: پیشنهادی توسط سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در قالب یک لایحه به شورای شهر تهران ارائه شده است که هنوز در دستور کار کمیسیون سلامت شورای شهر قرار نگرفته است. قطعا در این کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و با توجه به رشد تورم و مقایسه وضعیت سال های 1395 و 1396 رشد نرخ عوارض پسماند به صورت منطقی تایید خواهد شد.