مینو محرز در گفتوگو با ایرنا افزود: با توجه به روند افزایش بیماری ایدز در کشور لازم است افرادی که تصمیم به ازدواج می گیرند، حتما با مراجعه به مراکز مراقبت و درمان ایدز، تست بدهند و آگاهانه در صورت مثبت بودن اچ آی وی، درمان را شروع کنند تا فرد دیگری را آلوده نکنند.
وی اظهار کرد: مشاهده می شود که برخی از زوجین پس از ازدواج متوجه وجود بیماری ایدز در خود میشوند که مشکلات بسیاری از لحاظ روحی و جسمی برای آنان به وجود میآید بنابراین بهتر است قبل از تصمیم به ازدواج به انجام تست این بیماری اقدام کنند.
- انگ اجتماعی آفت درمان ایدز
محرز با بیان اینکه هنوز انگ اجتماعی درباره بیماری ایدز در کشور وجود دارد، ادامه داد: متاسفانه بسیاری از افراد از مراجعه به مراکز مراقبت و درمان ایدز با وجودی که حدود 180 مرکز در سراسر کشور وجود دارد، ممانعت میکنند و تصورشان بر این است که در صورت مبتلا بودن، نام آنها در لیست سیاه قرار میگیرد، در حالی که این طور نیست. ایدز قابل درمان است و با تشخیص به موقع فرد میتواند مانند یک فرد عادی عمر طولانی داشته باشد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: در حال حاضر پزشکان شاغل در مراکز مراقبت و درمان ایدز آموزشهای اساسی و خوبی را دیدهاند و کشور ما از لحاظ سطح درمان و مراقبت بیماری ایدز در سطح منطقه حرف اول را میزند و در سطح بینالمللی نیز از جمله کشورهای موفق است.
- گروه سنی 20 تا35 سال بیشترین مبتلایان
به گفته محرز، بیشترین مبتلایان ایدز در گروه سنی 20 تا 35 سال قرار دارند و تعداد مردان بالاتر از زنان است. وی با اشاره به اینکه بیماری ایدز در کشور هنوز تحت کنترل در نیامده و رو به افزایش است، آموزش به خانوادهها را مهم دانست و از مسئولان و رسانهها خواست در این زمینه کتمان کاری نکنند مردم باید بدانند که این بیماری چیست و راههای پیشگیری و درمان آن چگونه است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا ابتدای دی سال 96، حدود 36 هزار و 571 مورد ابتلا به این بیماری ایدز تشخیص داده شده که 50 درصد آن در گروه سنی 21 تا 35 سال اتفاق افتاده است.
موارد شناسایی شده 40 درصد آمار مبتلایان هستند و 60 درصد آنها این افراد هنوز از وضعیت خود آگاهی ندارند، همچنین بیشتر موارد ابتلا به اچ آی وی/ایدز در سنین کمتر از 15 سال به دلیل انتقال بیماری از مادر به کودک درگیر آن شدهاند.