به گزارش ایرنا، «یزدان سیف» روز شنبه در نشست خبری افزود: برای تصمیم گیری قیمت نان با حضور اعضای کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت، سناریوهای مختلفی استخراج و هزینه های تمام شده و درآمدهای نانوایی ها در دست بررسی است.
وی 2 برنامه در دست بررسی را «کاهش هزینه های نانوایی ها با توجه به خدمات دولتی همچون مالیات و بیمه و همچنین افزایش درآمد نانوایی ها ناشی از افزایش نرخ نان» بیان کرد و گفت: امیدواریم این موضوع در سریع ترین زمان ممکن تصویب و اعلام شود.
وی تاکید کرد، گندم و آرد استحصالی مورد نظر مصارف صنف و صنعت در کشور با پرداخت یارانه تامین است؛ هرچند که گندم مصرفی برای خوراک دام نیز محدودیت هایی دارد.
به گفته سیف، برای عرضه گندم به نانوایی های یارانه ای به نرخ 665 تومان و برای تامین آرد و گندم نانوایی های آزادپز، قنادی ها، شیرینی پزی ها، صنایع و تولیدکنندگان ماکارونی به قیمت 900 تومان هیچ محدودیتی نداریم.
- رشد 71 درصدی دانه های روغنی در سال 97
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: با طرح توسعه کشت دانه های روغنی و تامین آن در سال گذشته، دستاوردهای خوبی حاصل شد به طوری که تاکنون 290 هزار تن انواع دانههای روغنی کلزا، آفتابگردان و گلرنگ را خریداری کردیم که نسبت به مدت مشابه پارسال 71 درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: تاکنون نزدیک به هشت هزار میلیارد ریال پول کلزاکاران تامین و پرداخت شده است؛ کشاورزانی که تا چهارم تیرماه کلزای تولیدی خود را به شرکتهای غله و مراکز خرید تحویل و در سامانه نیز ثبت شده است، 50 درصد پول خود را دریافت کرده اند.
به گفته سیف، کشاورزانی که دانه های روغنی را تا 22 خردادماه امسال تحویل داده اند، پول خود را به طور کامل دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه 87 درصد پول کلزاکاران پرداخت شده است اظهارداشت: 50 درصد پول کلزاکاران تا پایان این هفته به حسابشان واریز می شود.
- کشت پاییزه چغندر احیا شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی چغندر قند نیز گفت: امسال حدود 817 هزار تن چغندر پاییزه توسط کشاورزان به کارخانجات فراوری تحویل و از این محل 84 هزار تن شکر استحصال شده است.
سیف با بیان این که در سالیان گذشته کشت پاییزه چغندر قند به فراموشی سپرده شده بود، افزود: با توجه به سیاست های دولت تدبیر وامید برای افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی، پایین بودن دما و سطح تبخیر، بار دیگر کشت پاییزه احیا شد و امروز شاهد تغییرات خوبی در زنجیره کالاهای اساسی از جمله قند و شکر هستیم.
وی یادآورشد: در سال گذشته 2 کارخانه فسا و دزفول که از گردانه تولید خارج شده بودند، دوباره در چرخه تولید قرار گرفتند به طوری که 200 هزار تن چغندرقند توسط این کارخانجات جذب، فرآوری و استحصال شد.
- افزایش ظرفیت سیلوهای کالاهای اساسی به 500 هزار تن
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: در حوزه کالاهای اساسی امسال ظرفیت سیلوهای کشور به 500 هزار تن افزایش یافت که 300 هزار تن آن مربوط به بخش خصوصی و 200 هزار تن مربوط به بخش دولتی است.
به گفته وی، کلنگ زنی برخی از سیلوهای دولتی مربوط به 14 تا 15 سال پیش بوده است.