به گزارش خبرنگار مهر، محققان دریافتند رابطه عمیقی بین وضعیت روحی و روانی بیمار و میزان زنده ماندنش بعد از سرطان وجود دارد. این مطالعه بر روی موشها با بررسی نقش سیستم پاداش مغز در مقابله با تومورها انجام شد.
به گفته محققان، «با درنظر گرفتن نقش محوری سیستم پاداش مغز در بروز هیجانات و احساسات مثبت، این یافتهها مکانیسم فیزیولوژیکی را نشان میدهند که وضعیت آن میتواند بر ایمنی ضدتومور و روند پیشرفت سرطان تاثیر گذارد.»
طبق این مطالعه، برخی زیرمجموعههای سلول ایمنی نظیر «سلولهای سرکوبگر مشتق شده از میلوئید» (MDSC) با توقف واکنش ایمنی ضدتومور و از طریق ایجاد یک محیط مطلوب برای تومور از رشد تومور پشتیبانی میکند. MDSC یکی از تنظیم کنندههای فعالیت سیستم ایمنی در بدن است.
در این مطالعه، محققان به طورمصنوعی سیستم ایمنی در مغز موشهای دارای تومور را با افزایش میزان دوپامین تحریک کردند؛ دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که به تنظیم احساسات لذت بخش و خوشایند کمک میکند.
سپس آنها یک واکنش توسط سیستم ایمنی موشها را شناسایی کردند که با کاهش در فعالیت MDSCها همراه بود. بعد از ۱۴ روز درمان مداوم، محققان متوجه ۵۰ درصد کاهش در اندازه تومورها شدند.
با توجه به این نتایج، محققان تاکید میکنند بیماران مبتلا به سرطان باید با مثبت اندیشی به مقابله با سرطان کمک کنند.