به گزارش ایرنا از مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره برخی اظهار نظرهای غیر کارشناسی و فضاسازیها از نشست امروز سران کشورهای ساحلی دریای خزر اظهار داشت: این گمانه زنیها و اظهارات مطرح شده به هیچ وجه صحیح نیست.
وی ادامه داد: اساسا کنوانسیونی که امروز به امضاء سران پنج کشور ساحلی خزر میرسد چهارچوبهای کلی همکاریها و اصول اساسی مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر را تعیین می کند و با توجه به خاص بودن این دریاچه بزرگ، رژیم حقوقی خاصی فارغ از کنوانسیونهای موجود تدوین و اجرا خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گمانه زنیها در خصوص پرداختن این کنوانسیون به تحدید حدود و سهم کشورها از دریای خزر و تقسیم آن را رد و تصریح کرد: موضوع تقسیم خزر میان کشورها و تعیین خط مبداء و تقسیم بستر و زیر بستر در این کنوانسیون مطرح نیست.
قاسمی یادآور شد: سواحل خزر از پیچیدگیهایی برخوردار است که نیازمند گفتوگوهای کارشناسی بیشتر است که امیدواریم در آینده با تفاهم و توافق هر پنج کشور نتایج مطلوب حاصل شود.
وی خاطر نشان کرد: بر مبنای این کنوانسیون، هیچ کشور خارجی حق دریانوردی نظامی و غیر نظامی و ایجاد پایگاه در دریای خزر را ندارد و پنج کشور هم اجازه نخواهند داد تا دیگر کشورها از دریا، خاک و آسمان خود برای تهاجم به هر یک از کشورهای ساحلی خزر استفاده کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: امضا این کنوانسیون که سندی راهبردی برای همکاریهای کشورهای خزر است، این منطقه را به قطب دیگری از همکاریهای منطقهای در جهت صلح، ثبات، امنیت و پیشرفت کشورهای عضو تبدیل خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر حاصل بیش از دو دهه مذاکرات متعدد در سطوح مختلف میان مقامات کشورهای ساحلی دریای خزر است.