به گزارش ایسنا، عبدالحسین شاهوردی رئیس جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان و رئیس پژوهشگاه رویان در نشست خبری که صبح یکشنبه چهار شهریور در پژوهشگاه رویان برگزار شد پرفسور مایکل بلوکا را به عنوان منتخب دریافت پنجمین جایزه کاظمی پرایز معرفی کرد.
وی درباره علت اهدای این جایزه به بلوکا توضیح داد: پرفسور مایکل بلوکا بیش از ۲۰ سال است که بر روی سلولهای بنیادی اپیتلیالی(بافت پوششی یا اپیتلیوم بافتی است که از سلولهای چندضلعی اجتماع یافتهای تشکیل شدهاست که پوشش سلولی سطوح خارجی و داخلی بدن از جمله پوست، دیوارهٔ رگها و حفرههای کوچک را میپوشاند) با هدف استفاده از پزشکی بازساختی کار میکند. تحقیقات ارزشمند وی سبب کاربرد سلولهای بنیادی اپیدرمی جهت درمان سوختگیهای عمیق و وسیع شده است. این پرفسور ایتالیایی علاوه بر پوست با کشت سلولهای بنیادی لیمبال موفق به درمان بیماری فقدان سلولهای لیمبال شده است.
به گفته شاهوردی استفاده از سلولهای بنیادی لیمبال منجر به بهبود بینایی در این بیماران شده و هم اکنون در ایران و سراسر جهان استفاده میشود.
وی در حال حاضر موفق شده است برای اولین بار با استفاده از تصحیح ژنتیکی سلولهای بنیادی کراتینوسیت پوست، بیماری ای. بی موسوم به پروانهای را به طور قطعی درمان کند.
پرفسور دلوکا موفق شده در سال ۲۰۱۷ با کشت سلولهای بنیادی کراتینوسیت پوست و اصلاح ژنتیکی ژن ال. ای. ام. بی ۳، ۷۸ درصد اپیدروم را در یک کودک هفت ساله مبتلا به این بیماری که در حال مرگ بود بازسازی کند.
دلوکا در طول ۳۰ سال گذشته به همراه همکارش graziella pellegrini موفق به درمان ۴۰۰ بیمار سوختگی عمیق پوستی، ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویتیلیگوی پایدار، ۱۷۰ بیمار مبتلا به نقصهای مخاطی دهانی و ۱۸ بیمار مبتلا به posterior hypospidiis شده است.
"کاظمی پرایز" عنوان یک جایزه بزرگ علمی است که به یاد زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی در حوزه بیولوژی به صورت سالانه و با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به یک دانشمند برگزیده این جشنواره اعطا میشود.