به گزارش همشهري آنلاين، دكتر ايرج حريرچي گفت: وزیر ارتباطات گفت که یک واردکننده دارو، رقم مشخصی را وارد کرده است. سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان خودش دارو وارد نمیکند. این خبر مربوط به یک واردکننده است و نه سازمان غذا و دارو.
سخنگوي وزارت بهداشت افزود: درزمينه ردیابی داروها، اقدامات بسیار خوبی، در حال انجام است و تقریبا تمام کالاهای سلامت محور به سامانه تی تک وارد شده است.
او خاطرنشان كرد: میزان قاچاق در سیستم دارویی بسیار کم است اما حتی یک مورد نیز اضافه است.
حريرچي گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، در هر نسخهای که نوشته میشود به طور میانگین، تعداد دارو باید زیر 2 عدد باشد اما در ايران؛ در دهههای گذشته این میزان حدود 4 عدد بوده است.
او افزود: اقدامات متعددی در ايران، در سالهای گذشته برای کاهش اقلام دارو در هر نسخه انجام شده است.
به گفته سخنگوي وزارت بهداشت، در ایران حدود 1.2 درصد کل تولید ناخالص ملی کشور یا 1.2 درصد کل مخارج ایرانیان را به خود اختصاص میدهد، این رقم بسیار قابل توجه است. یعنی از هر 83 تومانی که هر ایرانی در سال هزینه میکند، یک تومان به دارو اختصاص مییابد. از طرفی 28 درصد پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت مربوط به دارو و ملزومات سرپایی است. این میزان بالاترین جزء پرداختی از جیب مردم است. این عوامل باعث میشود هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سلامت به موضوع دارو توجه کنیم.
حریرچی خاطر نشان كرد: : در سال 90 تعداد قلم دارو در نسخه به طور میانگین به 3.1 رسیده و در سال 96 با اقدامات انجام شده به 2.88 قلم دارو در هر نسخه رسیده است. این میزان از میانگین توصیهای سازمان جهانی بهداشت بالاتر است.
او افزود: در کشورهای اروپای غربی، 25 تا 50 درصد و گاهی تا 70 درصد موارد بیماران مراجعه کنندگان به پزشکان عمومی و خانواده ثابت شده که بدون تجویز دارو قابلیت بهبود دارند اما درايران، بر اساس فرهنگ مردم یا پزشکان، در سطوح عمومی درخواست نسخه یا تجویز نسخه انجام میشود.
به گفته سخنگوي وزارت بهداشت، در کشورهایی که رابطه مستقیم مالی بین بیمار و پزشک وجود دارد و نظام پرداخت به ازای ویزیت و خدمت است، معمولا تعدد اقلام دارویی تجویزی بسیار بیشتر از کشورهایی است که خرید راهبری خدمت یا پزشک خانواده دارند.