به گزارش ایرنا، یخچال طبیعی شماره یک بایشویی چین از سال 1982 میلادی بیش از 60 درصد از تودههای یخی و برفی خود را از دست داده است.
این در شرایطی است که این کوه یخی منبع اصلی آب 10 رودخانه بزرگ در سراسر قاره آسیا از جمله دو رودخانه بزرگ یانگ تسه چین و مکنگ است.
این یخچال طبیعی در جنوب چین واقع شده است و گردشگران توانستهاند به دلیل ذوب شدن آن به تدریج به ارتفاع 4 هزار و 570 متری این منطقه صعود کنند.
میلیونها گردشگر هر سال به این منطقه گردشگری برفی و یخی چین میروند که دارای یک سوم از کل ذخیره یخی جهان پس از قطب جنوب و گرین لند است و همزمان مساحتی بیشتر از کل تگزاس و نیومکزیکو دارد.
این قطب یخی سوم دنیا برای میلیاردها انسان از ویتنام گرفته تا افغانستان با اهمیت است و رود زرد، رود مکنگ و رود گنگ نیز از ذوب یخهای آن تغذیه میشوند.
آشلی جانسون از مرکز تحقیقات آسیایی بر این باور است که این توده یخی غول پیکر، یکی از اصلیترین منابع آب تازه دنیا به حساب میآید و ذوب شدن آن برای جذب گردشگر برای محیط زیست خطری بزرگ و هشداردهنده است.
به دلیل صنعتی شدن و همچنین با افزایش درجه دمای زمین به میزان یک درجه سانتیگراد، پیشبینی شده است که بین 28 تا 44 درصد از یخچالهای طبیعی دنیا در حال ذوب شدن هستند.
چین آب مورد نياز نزدیک به 20 درصد از جمعیت دنیا را با 7 درصد از منابع آب تازهای که در اختیار دارد تامین میکند. تحقیقات انجام شده در این کشور نشان میدهد که 80 درصد از یخچالهای طبیعی این کشور بتدریج در حال ذوب شدن هستند و وضعیتی خطرناک برای تامین آب این کشور در حال شکلگیری است.
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۵:۵۶
همشهری آنلاین: دانشمندان نسبت به ذوب یکی از بزرگترین یخچالهای طبیعی جهان توسط چین برای جذب میلیونها گردشگر و تبعات منفی آن برای محیط زیست و روخانهها هشدار دادند.