به گزارش ایرنا، برات قبادیان روز چهارشنبه در مراسم پایانی برنامه بهرهوری انرژی در صنایع کلیدی کشور در محل سالن همایشهای رایزن افزود: جمعیت ایران یک درصد جمعیت دنیا است بنابر این سهم ما از آلاینده کردن محیط زیست باید یک درصد باشد در حالی که سرانه آلودگی ما 1.72 درصد است.
وی اظهار داشت: پیش از انقلاب صنعتی اول تمام فعالیتهای صنعتی جمعیت آن روز توسط نیروی انسانی و دامی انجام میشد، با ورود نیروی بخار تحول اساسی در صنعت صورت گرفت، با انقلاب دوم صنعتی و ورود برق صنعت شکل دیگری به خود گرفت و سپس با انقلاب سوم صنعتی و ورود رایانه، تحولی اساسی اتفاق افتاد.
قبادیان ادامه داد: سازمان ملل در سال ٢٠٠٠ برنامه توسعه پایدار را با ١٧ هدف اساسی بنا گذاشت که به نظر میرسد با این برنامه آینده، آینده دیگری خواهد بود.
معاون وزارت صمت اظهار داشت: سال ٢٠١٢ که انقلاب صنعتی چهارم شروع شد هوش مصنوعی، ای تی، بایو و نانو شکل گرفت که به نظر میرسد در این زمینهها هنوز اول راه هستیم.
قبادیان گفت: در بحث انرژی مشکلاتی داریم یکی نحوه مصرف ما است، بر اساس آمار مصرف انرژی در کشور ما 2.5 برابر میانگین جهانی است که باید کنترل شود.
وی افزود: هر جا صحبت از انرژی میشود بحث محیط زیست نیز به میان میآید زیرا یکی از عوامل تخریب محیط زیست است البته اگر درست استفاده نشود.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت به فعالیت سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) در ایران با هدف کاهش آلایندگیهای زیست محیطی اشاره کرد و گفت: در این زمینه همکاری خوبی بین دستگاهها صورت گرفته است که باید با استفاده از فناوریهای روز دنیا به سمت کاهش مصرف انرژی حرکت کنیم.
قبادیان یادآور شد: ایران و حتی کشورهایی مانند هند، پاکستان و بنگلادش آن طور که باید از فناوریهای روز دنیا برای کاهش آلایندگی در راستای مصرف انرژی استفاده نکردهاند؛ ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت یونیدو آن را جبران کنیم و برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی استفاده کنیم.
وی افزود: ایران ظرفیت بالایی در منابع سوختی تجدیدپذیر مانند خورشید، باد، زمین گرمایی و آبی دارد اما به سمت استفاده از آنها حرکت نکردهایم یا این حرکت بسیار کند بوده است.
قبادیان اظهار داشت: میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور و با در کنار هم بودن دستگاهها از آنها استفاده کنیم تا محیط زیستی سالم داشته باشیم.
برنامه بهرهوری انرژی در صنایع کلیدی با کمک مالی صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF)، مشترکا توسط سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور (IFCO) به عنوان همکار ملی پروژه و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، از سال 2012 تا 2018 در کشور اجرا شد.
این برنامه در راستای بخشی از وظایف یونیدو و همگام با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و توسعه پایدار صنعتی، از طریق بهرهوری و صرفهجویی انرژی در صنایع بزرگ کشور به اجرا در آمد.
همایش امروز با میزبانی مشترک سازمان توسعه صنعتی ملل متحد و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و با هدف ارائه و تبیین فعالیتها، دستاوردها و درس آموختههای برنامه برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷
همشهری آنلاین: معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان این که سرانه آلوده کردن جهان توسط ایرانیان ۱.۷۲ درصد نسبت به سرانه جهانی است، گفت: به عبارت دیگر، ٧٢ درصد بیشتر از سهم خود جهان را آلوده میکنیم.