به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه هندوستان تایمز، قاهره پایتخت مصر دومین شهر آلوده جهان است و داکا پایتخت بنگلادش در رتبه سوم آلودهترین کلان شهرهای جهان است.
براساس این گزارش، پکن رتبه پنجم را در میان آلوده ترین کلان شهرهای جهان به خود اختصاص داده است.
مطالعهای از سوی سازمان جهانی بهداشت درخصوص میزان ذرات معلق هوا حاکی است که 90 درصد از مردم در سراسر جهان در معرض هوای آلوده هستند و این مسئله دلیل مرگ 6 میلیون نفر در سال 2016 بوده است.
در سال 2016 میلادی، 4.2 میلیون نفر براثر آلودگی هوا ناشی از صنایع و خودروها و 3.8 میلیون نفر بر اثر آلودگی با منشاء داخلی جان خود را از دست دادند.
در هند هر دو آلودگی محیط و داخلی وجود دارد. این بررسی نشان میدهد بسیاری از شهر های کوچک هند نیز دارای سطح آلودگی به اندازه دهلی نو هستند. جمعیت 17 میلیون نفری دهلی نو تاثیرات آلودگی هوا را افزایش میدهد.
پایتخت هند در سالهای متوالی به عنوان آلودهترین شهر جهان معرفی شده است. درحالی که اقداماتی در این شهر برای کنترل آلودگی انجام شده است اما برای کنترل آلودگی در سایر مناطق هند اقدامی صورت نگرفته است.
وزارت محیط زیست هند در ماه آوریل سال جاری برنامه ملی هوای پاک را برای کنترل آلودگی در این کشور معرفی کرد. این نهاد دولتی تاکنون آمار داده شده توسط سازمانهای بین المللی در خصوص تعداد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را رد کرده و اعلام کرده است این آمار بر اساس تخمینها منتشر شدهاند.
اما برنامه ملی هوای پاک هند با انتقادهای فعالان محیط زیست در هند مواجه شده است.
ماه گذشته موسسه آمریکایی 'تاثیرات سلامت' در گزارشی اعلام کرد در سال 2018 بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان در هند و چین اتفاق خواهد افتاد.
در خصوص هند، این موسسه اعلام کرد که استفاده از سوختهای فسیلی و جامد مهمترین عامل بروز بیماری میباشد. در سال 2015 بیش از 267 هزار نفر در هند به دلیل استفاده از سوختهای فسیلی و جامد جان خود را از دست دادهاند. این آمار 25 درصد از آمار کل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا را در هند تشکیل میدهد.
پزشکان میگویند ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب میشود و باعث بروز بیماریهای قلبی ،حملههای قلبی و فشار خون میشود.
نظر شما