به گزارش ایسنا، خبرگزاری آلمان به نقل از منابع حزبی ناشناس از آمادگی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای کنارهگیری از رهبری حزبش موسوم به اتحادیه دموکراتیک مسیحی آلمان گزارش داد. این خبر همزمان با نشست حزبی پس از برگزاری انتخابات در یک ایالتی برگزار شد که حزب مرکل و شریکش در دولت ملی -حزب چپمیانه سوسیال دموکراتیک آلمان، متحمل لطمه سنگینی شدند.
روزنامه بیلد هم به نقل از منابعی در حزب مرکل گزارش داد، صدراعظم کنونی آلمان بار دیگر در رقابت تعیین رهبری این حزب در ماه دسامبر در هامبورگ نامزد نخواهد شد. مرکل همواره تاکید کرده بود که رهبری حزب و ریاست دولت باید در دست یک نفر باشد. بنابراین منطق حالا او باید از مقام صدراعظمی نیز کنارهگیری کند.
با این حال سخنگوی کابینه آلمان گفت: آنگلا مرکل تا ۲۰۲۱ یعنی تا پایان دوره صدراعظمی در این پست خواهد ماند.
استفان زیبرت، سخنگوی کابینه آلمان تاکید کرد: پیش از انتخابات پارلمانی صدراعظم گفته بود که تا پایان دوران قانونی خود به کار ادامه خواهد داد. وی این موضوع را بارها به طور علنی اعلام کرده است .
گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان سال ۲۰۰۴ از رهبری حزبش کنارهگیری کرد اما همچنان کارش را به عنوان صدراعظم ادامه داد. مرکل از سال ۲۰۰۰ رهبری حزب محافظهکار اتحادیه دموکراتیک مسیحی آلمان را در اختیار دارد و سال ۲۰۰۵ هم به عنوان رهبر آلمان تعیین شد. این حزب محافظهکار قصد دارد ماه دسامبر کنفرانسی برگزار کند و رهبری حزب در آنجا تجدید میشود.
بنا به اطلاع خبرگزاریهای آلمان نتایج انتخابات روز گذشته در ایالت هسن و شکست سنگین حزب دموکرات مسیحی از جمله عوامل تعیین کننده در تصمیم مرکل بوده است.
نامزدهای احتمالی ریاست حزب دموکرات مسیحی آلمان آنه گرت کرامپ کارن باور، دبیرکل حزب دموکرات مسیحی آلمان، ینس اسپان، وزیر بهداشت آلمان و آرمین لاشت، وزیر کشور ایالت نوردراینوستفالن هستند.
شبکه خبری بی بی سی گفته است: ینس اسپان، وزیر بهداشت آلمان، نامزدی خود را برای ریاست حزب دموکرات مسیحی و جانشینی مرکل اعلام کرده است.
نتایج اولیه انتخابات ایالتی هسن نشان میدهد که دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات هر کدام به نسبت انتخابات قبلی حدود ۱۱ درصد از آرای خود را از دست دادهاند. برخی از ناظران معتقدند نتایج این انتخابات که شباهت زیادی با نتایج انتخاباتی در ایالت بایرن دارد، میتواند ادامه کار دولت ائتلافی در برلین و همچنین ادامه صدراعظمی آنگلا مرکل را با چالش روبرو کند. تصمیم امروز مرکل احتمالا اولین نشانههای بارز این بحران در دولت ائتلافی خواهد بود.
آنگلا مرکل این دور از ریاست دولت را با اختلافات بسیار با هورست زیهوفر، رهبر حزب سوسیال مسیحی و متحد اصلی حزب مرکل شروع کرد. تلاشهای اولیه برای تشکیل یک دولت ائتلافی با احزاب لیبرال و سبزها به جایی نرسید و دولت ائتلافی با سوسیال دموکراتها نیز پیوسته در دستانداز چالشهایی قرار گرفت که باز کردن درهای آلمان در سال ۲۰۱۵ به روی پناهندگان از مسائل اصلی آن بوده است.
به باور برخی از ناظران این سیاست به قدرتگیری حزب راست افراطی، آلترناتیو برای آلمان، منجر شد که حالا در تمام ایالتهای این کشور وارد مجلسهای ایالتی شده است. این سیاست و همچنین مخالفتهای رهبر حزب سوسیال مسیحی با راه و روش مرکل، در عمل دولت فعلی را از رسیدگی به بسیاری از مشکلات عاجل باز داشت. امری که خود منجر به ریزش آرای هرسه حزب حاکم در انتخابات بایرن و روز گدشته در هسن شد.