همشهری آنلاین: حزب سبزهای آلمان با کسب ۱۷.۸ درصد آرای انتخابات پارلمانی بایرن پس از اتحاد سوسیال مسیحی، دومین جریان عمده سیاسی در این ایالت است.

آلمان | سبزها برنده اصلی انتخابات ایالت بایرن

به گزارش يورونيوز، بسیاری از رسانه‌های اروپایی پس از شکست تاریخی اتحاد سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات‌های آلمان، سبزها را برنده اصلی انتخابات محلی ایالت بایرن توصیف می‌کنند. به احتمال زیاد بسیاری از رای دهندگان سنتی به حزب سوسیال دموکرات این‌بار و در زمانی که شکاف‌ها در سیاست آلمان تشدید می‌شود، ترجیح دادند تا به یک جریان قاطع‌تر در چپ این کشور رای دهند.

از سوی دیگر مساله استخراج زغال سنگ در هامباخ در جنوب غرب آلمان و مخالفت گسترده شهروندان و سازمان‌های زیست‌بوم‌گرا (اکولوژیست) با تخریب جنگل‌های این منطقه، قدرت حزب سبزها به‌عنوان نماینده سیاسی این گرایش در سطح فدرال را تقویت کرد.

آنالنا بائربوک، از رهبران حزب سبزهای آلمان با تاکید بر اهمیت پیشرفت چشمگیر این جریان در انتخابات بایرن گفت: «کسی که پشت سر راست افراطی می‌دود، بازنده است.»

انتخابات پارلمانی بایرن در حالی برگزار شد که شهروندان اروپایی سال آینده برای برگزیدن نمایندگان خود در پارلمان اروپا به پای صندوق‌های رای می‌روند. پیروزی چشمگیر سبزها و ناتوانی جریان‌های «محافظه‌کار» سنتی (اتحادیه سوسیال مسیحی و حزب سوسیال دموکرات) در بسیج آرای شهروندان، چشم‌انداز مقابله با راست افراطی را در برابر اکولوژیست‌های اروپا قرار می‌دهد.

  • نتیجۀ انتخابات منطقه‌ای باواریا؛ ضربه‌ای سخت برای متحدان آنگلا مرکل

متحدان آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در ایالت باواریا در جنوب این کشور، در انتخابات روز یکشنبه بدترین نتیجه از سال ۱۹۵۰ میلادی به اینسو را به دست آوردند.

بسیاری از رای‌هایی که امید می‌رفت در این روز به نفع آنها درون صندوق‌ها انداخته شود، در اختیار راستهای افراطی و حزب سبز قرار گرفت. این نتیجه، تنش سیاسی در دولت کنونی آلمان را بیش از گذشته افزایش می‌دهد.

بنا بر اعلام نتایج اولیۀ شمارش آراء، اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن (CSU) تنها ۳۷.۳ درصد از آراء را از آن خود کرده و به این ترتیب برای دومین بار از سال ۱۹۶۲ میلادی به اینسو اکثریت مطلق را از دست داده است.

سبزهای آلمان که از سیاستهای مهاجرتی حمایت می‌کنند در جایگاه دوم قرار گرفتند؛ آنها توانستند ۱۷.۸ درصد از آراء را از آن خود کنند. حزب سوسیال-دموکرات آلمان (SPD) نیز ۹.۵ درصد از آراء را به دست آورد.

اما راستهای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) با کسب ۱۰.۷ درصد از مجموع رای‌ها توانستند برای اولین بار وارد پارلمان محلی شوند. به این ترتیب اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن که همواره به تنهایی قدرت را در اختیار داشت، در آینده چاره‌ای جز تشکیل ائتلاف ندارد.

  • نتیجه‌ای قابل انتظار

پیش از برگزاری این انتخابات نظرسنجی‌ها دربارۀ ریزش آراء احزاب سنتی هشدار داده و پیش‌بینی کرده بودند که به این ترتیب دولت ائتلافی به رهبری آنگلا مرکل با ضربه سختی مواجه خواهد شد.

تحلیل‌ها دربارۀ ریزش آراء احزاب سنتی در حالی منتشر می‌شد که اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن (CSU)، خواهر خوانده اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان (CDU) بزرگ‌ترین حزب محافظه‌کار این کشور به ریاست آنگلا مرکل از هفت دهه پیش تا کنون استیلای سیاسی خود را بر این منطقۀ ثروتمند در جنوب آلمان حفظ کرده بود.

این حزب از سال ۱۹۴۹ میلادی تاکنون به استثناء یک دورۀ سه ساله در دهه پنجاه میلادی، همواره هدایت امور اجرایی در این منطقه را در دست داشت.

همانطور که تحلیل‌ها پیش از برگزاری انتخابات نشان داده بودند، اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن در انتخابات روز یکشنبه شمار قابل توجهی از آراء خود را به «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) که حزبی مهاجرستیز و دارای گرایش راست افراطی است و همچنین به احزاب سبز چپگرا واگذار کرد. با این وجود این حزب همچنان در این ایالت حزب اول است.

رابرت برانکمپر، نماینده فعلی پارلمان و عضو اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن پیش از انتخابات در گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان ابراز خوشبینی کرده بود که این حزب محافظه‌کار حتی اگر حمایت برخی از هواداران خود را به نفع «گرایش پوپولیستی خلاف جریان حاکم» از دست بدهد از آراء لازم برای ادامه پیشتازی برخوردار شود.

او یادآور شد: «باواریا ایالتی امن و ثروتمند است که پایین‌ترین نرخ بیکاری را در آلمان دارد. ما در شرایط عادی باید شصت درصد آراء را بدست بیاوریم اما باید پذیرفت که یک گرایش خلاف جریان اصلی در اروپا در حال شکل گیری است. ایتالیا، فرانسه، هلند و دیگر مناطق دنیا نیز پیشتر دستخوش این جریان شده‌اند و ما با احتساب این مسئله امیدواریم حداقل چهل درصد آراء را از آن خود کنیم. این میزان رای برای ما عالی خواهد بود.»

باواریا از جمله ایالت‌هایی است که بیشترین تاثیر را از بحران مهاجرت در سال ۲۰۱۵ پذیرفته است. هزاران پناهجو در اوج بحران مهاجرت در اروپا، روزانه با ورود به این ایالت خواستار پناهندگی و اسکان در این منطقه می‌شدند. این مسئله سرآغاز شکل گیری موج انتقادها به آنگلا مرکل و متحدانش در اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن بود.

آخرین نظرسنجی انجام شده پیش از انتخابات روز یکشنبه در ایالت باواریا نیز نشان داده بود که احزاب اصلی شکل دهندۀ ائتلاف دولتی تحت ریاست آنگلا مرکل، با انتقادهای زیادی از سوی ساکنین مواجه شده و با احتمال ریزش آراء زیادی روبرو هستند.

این نظرسنجی برای اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن (CSU) و خواهر خوانده‌اش اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان (CDU) بیست و شش، برای حزب سوسیال دمکرات دیگر شاخۀ اصلی ائتلاف دولتی پانزده درصد آراء و برای حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) و سبزها به ترتیب ۱۶ و ۱۷ درصد آراء را را پیش‌بینی کرده بود.

کد خبر 419244

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha