تسنیم به نقل از رویترز نوشت: قیمت نفت بیش از دو درصد در روز جمعه بالا رفت. این افزایش پس از آن رخ داد که عربستان و سایر تولیدکنندگان و روسیه توافق کردند تولید نفت را برای حمایت از بازار نفت کاهش دهند. اوپک و متحدانش به رهبری روسیه توافق کردند مشترکا تولید را ۱.۲ میلیون بشکه در روز از ابتدای سال ۲۰۱۹ کاهش دهند. این مقدار بیشتر از حداقل یک میلیون بشکهای بود که بازار علیرغم فشار ترامپ برای کاهش قیمت نفت انتظار داشت.
ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق پس از پایان گفتگوهای دو روزه در وین گفت: اوپک تولید را ۸۰۰ هزار بشکه در روز از ماه ژانویه کم میکند. در حالی که متحدان غیر عضو اوپک مسئول کاهش ۴۰۰ هزار بشکه هستند.
الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه بر کاهش مشترک ۱.۲ میلیون بشکهای تأکید کرد و گفت که بازار در نیمه اول سال آینده با عرضه بیش از حد نفت مواجه خواهد بود.
قیمت نفت خام برنت در پایان معاملات هفته با رشد ۱.۶۱ دلاری به ۶۱ دلار و ۶۷ سنت در هر بشکه رسید. نفت خام آمریکا نیز ۱.۱۲ دلار بالا رفت و به ۵۲ دلار و ۶۱ سنت در هر بشکه رسید.
جان پایزی ، نایبرئیس استراتوس ادوایزرز گفت:« بدون رسیدن به توافق، بازار تحت فشار قرار میگرفت. به نظر من عربستان سعی کرد تعادل خود را حفظ کند. آنها میخواهند مطمئن شوند روابطشان با آمریکا حفظ میشود ولی نیاز به کاهش تولید هم دارند تا قیمت نفت را بالاتر ببرند و بودجه داخلیشان را متعادل سازند ».
هری چیلینگوریان، استراتژیست جهانی نفت گفت:« یک کاهش ۱.۲ میلیون بشکهای اگر کاملاً اجرایی شود برای کاهش بشکههای اضافی وارد شده به بازار در نیمه اول سال آینده کافی است ولی نفت اضافی را حذف نمیکند».
قیمت نفت از ماه اکتبر ۳۰ درصد به خاطر افزایش عرضه نفت و کاهش تقاضای جهانی سقوط کرده است.
نفت در روز پنجشنبه پس از بینتیجه بودن نشست اوپک ۳ درصد کاهش یافت. گفتگو با سایر تولیدکنندگان در روز جمعه انجام شد.
ولی به گفته یک منبع اوپک، ایران در روز جمعه پس از این که بر سر معافیت از کاهش تولید نفت با عربستان به توافق رسید، چراغ سبزی به اوپک برای اجرایی کردن این کاهش نشان داد.
تولید نفت توسط بزرگترین تولیدکنندگان اوپک، روسیه و عربستان ۳.۳ میلیون بشکه در روز از ابتدای سال ۲۰۱۷ افزایش یافته بود و به ۵۶.۳۸ میلیون بشکه رسید تا تقریبا ۶۰ درصد مصرف جهانی را تامین کند.