همشهری آنلاین: قیمت‌های نفت پس از سقوط ۲ درصد دیشب که تمام سود توافق اوپک را از بین برد، با اختلال در صادرات نفت لیبی از میدان نفتی شراره، اندکی از سقوط خود را جبران کرد.

نفت

مهر به نقل از رویترز نوشت: روز سه‌شنبه بیستم آذرماه، قیمت‌های نفت پس از سقوط ۲ درصد دیشب که تمام سود توافق اوپک را از بین برد، با اختلال در صادرات نفت لیبی از میدان نفتی شراره، اندکی از سقوط خود را جبران کرد.

علی‌رغم این رشد اندک، حال‌وهوای کلی بازارهای نفت با نگرانی‌های رو به رشدی در مورد بازارهای سهام جهان و تردیدها در مورد این که توافق کاهش تولید اوپک برای از بین بردن مازاد عرضه نفت در جهان کافی باشد، ضعیف باقی ماند.

 تا ساعت ۷:۳۰ به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، با ۱۸ سنت یا ۰.۳۰ درصد افزایش در ۶۰.۱۵ دلار معامله شد. این شاخص نفتی دیشب ۷۵ سنت از قیمت بسته شده روز جمعه هم پایین‌تر آمد.

 قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، که دیشب ۹۵ سنت، یا نزدیک به ۲ درصد نسبت به قیمت بسته شده روز جمعه سقوط کرد، امروز با ۱۵ سنت یا ۰.۲۹ درصد رشد، به ۵۱.۱۵ دلار رسید.

 شرکت ملی نفت لیبی، ناک، دوشنبه شب اعلام کرد که صادرات نفت از میدان نفتی شراره به علت پیش آمدن وضعیت فوق‌العاده متوقف شده است. این میدان نفتی بزرگترین میدان نفتی این کشور است و در آخر هفته گذشته هم مورد حمله و تسخیر نظامیان ضد دولتی قرار گرفته بود.

 ناک اعلام کرد که بسته شدن این میدان نفتی ۳۱۵۰۰۰ بشکه در روز از تولید لیبی خواهد کاست. به علاوه، ۷۳۰۰۰ بشکه در روز هم از تولید میدان نفتی الفیل کاسته خواهد شد.

 دیشب، افزایش قیمت‌های نفت درحالی آغاز شد که با افت مداوم بازارهای سهام در نقطه مختلف جهان، نگرانی از این تشدید شد که کاهش تولید اوپک جبران‌کننده افت تقاضای جهانی نباشد. قیمت‌ها در جلسه معاملاتی دیروز تا ۳ درصد سقوط کردند.

 اما در بازارهای فیزیکی، این هفته هم کویت و هم ایران قیمت نفت خام خود برای صادرات ماه ژانویه به آسیا را کاهش دادند.

 استفان اینس، رییس تجارت آسیا اقیانوسیه در شرکت کارگزاری اوآندا در سنگاپور، گفت: کاهش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران در بازارهای جهانی سهام و قدرت گرفتن دلار، درحالی به قیمت‌های نفت فشار وارد می‌کند، که تردیدها در مورد کافی بودن کاهش تولید اوپک برای جبران افت تقاضای جهانی به واسطه کند شدن اقتصادهای جهان و تنش‌های تجاری، افزایش یافته است.

کد خبر 425141

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha