به گزارش ایرنا، در این حرکت اعتراضی که از سوی کارزار تبلیغاتی رأی مردم و حمایت نهادهای مخالف برگزیت در آستانه مهلت قبلی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برگزار شد، شرکت کنندگان پارچه نوشته و شعارنوشته هایی را در دست داشتند که روی آن عبارتهایی در حمایت از ماندن در اتحادیه اروپا درج شده بود.
آنها همچنین شعارهایی را علیه دولت محافظهکار 'ترزا می' سر داده و خواستار برگزاری مجدد همهپرسی درباره عضویت در اتحادیه اروپا شدند.
در این حرکت اعتراضی، تظاهرات کنندگان پس از تجمع در خیابان پارک لین در نزدیکی کاخ سلطنتی باکینگهام، به سمت پارلمان انگلیس راهپیمایی کرده و قرار است شخصیتهای سیاسی در پایان سخنرانی کنند.
این برای سومین بار در یک سال گذشته است که مخالفان برگزیت در لندن تظاهرات اعتراضی گسترده ای را به راه می اندازند.
بیش از 700 هزار تن از مخالفان برگزیت، اکتبر گذشته در خیابان های مرکزی لندن راهپیمایی کرده و خواستار توقف خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شدند.
فضای سیاسی انگلیس در آستانه خروج این کشور از اتحادیه اروپا روزهای پرحرارتی را پشت سر میگذارد.
از یک سو قانونگذاران دولت را به اتلاف وقت برای رسیدن به توافقی «سرهمبندی شده» متهم و از سوی دیگر ترزا می نخست وزیر، نمایندگان را به ایجاد بحران در روند برگزیت متهم میکند.
نمایندگان مجلس عوام انگلیس تاکنون دو بار و با اختلاف بالا به طرح موردنظر دولت ترزا می درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا رأی مخالف داده و خواستار تعویق برگزیت شدند.
انگلیس بر اساس برنامه اعلام شده قرار بود 29 مارس یعنی یک هفته دیگر از اتحادیه اروپا رسما جدا شود.
با این حال ترزا می چهارشنبه گذشته در نامهای خطاب به رئیس شورای اروپا تقاضا کرد تا برگزیت به مدت سه ماه به تعویق بیافتد.
یک روز بعد، سران کشورهای اروپایی پس از چهار ساعت بحث و بررسی توافق کردند تا دو ماه (22 می) به انگلیس فرصت دهند، خود را برای خروج از اتحادیه اروپا آماده کند اما اگر نمایندگان
مجلس عوام تا هفته آینده توافق حاصل شده میان دولت و اتحادیه اروپا را تائید نکند بروکسل فقط دو هفته (12 آوریل) به لندن فرصت اضافه خواهد داد که طرح متفاوتی پیشنهاد کرده یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود.
درحالیکه گمانهزنیهای از شکست مجدد طرح برگزیت در پارلمان حکایت دارد، منابع نزدیک به دولت از احتمال رأیگیری بر سر چندین طرح مختلف در پارلمان ازجمله طرح توقف خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خبر میدهند.
منابع نزدیک به دولت میگویند که اوضاع در دفتر نخست وزیری بهشدت متشنج است و اعضاء کابینه نگرانند که طرح دولت برای سومین بار هم در پارلمان شکست بخورد.
گزارشها حاکیست که دولت برای جلوگیری از شکست مجدد در پارلمان قصد دارد تا هفت طرح مختلف از جمله طرح حزب اصلی مخالف دولت و توقف برگزیت را به رأی بگذارد تا ضمن افزایش شانس موافقت پارلمان با طرح اصلی برگزیت، کنترل اوضاع را از دست ندهد.
بیشتر نظرسنجیها از پشیمانی مردم انگلیس نسبت به خروج از اتحادیه اروپا حکایت دارد.
بیش از سه میلیون نفر از مردم این کشور با امضاء توماری خواستار توقف برگزیت و ادامه عضویت در اتحادیه اروپا شدهاند.
در این تومار که در تارنمای پارلمان ثبت شده آمده است: دولت بارها اعلام کرده که خروج از اتحادیه اروپا خواست مردم است. اما اینک ضروری است که با نشان دادن قدرت مردم، نقطه پایانی بر این ادعا گذاشته شود.
بر اساس رویه قانونی، اگر شمار امضاهای یک تومار از 10 هزار نفر بیشتر شود، دولت انگلیس باید به آن پاسخ گوید و اگر از یکصد هزار نفر بیشتر شود، درخواست مطرح شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد.
با این حال استقبال کم سابقه مردم انگلیس از این تومار به حدی است که گفته میشود در هر دقیقه 2 هزار نفر به جمع امضاء کنندگان اضافه میشود که این میزان رکورد بیسابقهای را ثبت کرده است.
'صادق خان' شهردار لندن امروز با انتشار یادداشتی در نشریه ایندیپندنت نوشت: دولت به عمد کشور را به سوی خروج بی توافق از اتحادیه اروپا سوق داده که خسارتهای جبرانناپذیری را به زیرساختهای کشور وارد میکند.
وی نخستوزیر را به دو سال اتلاف وقت برای مذاکره با اتحادیه اروپا متهم کرد و افزود: اکنون زمان برای مذاکره مجدد و دستیابی به توافق سپری شده و داریم هزینه شکست ترزا می را پرداخت میکنیم.
شهردار لندن تنها راه خروج از بنبست کنونی را برگزاری مجدد همهپرسی برگزیت دانست که میتواند شکاف عمیق به وجود آمده در کشور را رفع کند.
وی افزود: آینده کشور اینک در دست نخست وزیر است و زمان آن رسیده که او برگزیت را متوقف و برگزاری همهپرسی مجدد برگزیت را خواستار شود.