«مرضیه امیری» مسئول اداره امور بانوان شهرداری منطقه ۱۷، کارآفرینی و توانمندسازی این گروه از شهروندان را مهمترین هدف اداره امور بانوان عنوان میکند و میگوید: «در این منطقه ۶۰۰ بانوی جویای کار شناسایی شدند که برای توانمندسازی و اشتغال آنها اقدام کردیم. » امیری در گفتوگوی زیر به
برنامههای کارآفرینی این اداره اشاره کرده است.
- به نظر میرسد رویکرد برنامههای اداره امور بانوان شهرداری منطقه از حمایتی به کارآفرینی تغییر کرده است. اینطور است؟
بله. تأکید شهردار منطقه بر توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار است تا روی پای خود بایستند و درآمدی پایدار داشته باشند. ما با مهارتآموزی و ایجاد فرصتهای شغلی برای توانمندسازی و استقلال اقتصادی خانمها تلاش میکنیم. به قول معروف به جای ماهی دادن ماهیگیری را به آنها آموزش میدهیم.
- بانوانی که با عرضه صنایعدستی زندگی خود را اداره میکنند، با محدودیت بازار فروش روبهرو هستند. برای رفع این کمبود چگونه از آنها حمایت میکنید؟
با برپایی نمایشگاه و بازارچه فصلی و دائمی، شرایط فروش آثار آنها را فراهم میکنیم. نمایشگاه خلاقیتهای هنری بانوان که به تازگی در مجموعه فرهنگی، ورزشی شهربانو برگزار شد، از جمله فرصتهایی بود که برای بانوان محله ایجاد شد. در این نمایشگاه که ۱۶۰ بانو شرکت داشتند به آموزش تخصصی
بازآفرینی مدهای پوشش ایرانیـ اسلامی پرداختیم و بانوان تولیدات هنریشان را عرضه کردند.
- کلبههای عرضه غذا که در گذر تهران و بوستانهای منطقه راهاندازی شده، در اشتغالزایی افراد جویای کار نقش زیادی داشته است. بانوان در این فرصتهای شغلی چه سهمی داشتند؟
تعداد زیادی از کلبهها و غرفههای عرضه مواد غذایی در اختیار بانوان قرار گرفته است. مرکز کارآفرینی قلعهمرغی هم که به تازگی راهاندازی شده، ظرفیت مناسبی برای جذب بانوان جویای کار است. این مرکز در دو بخش پخش غذا و تولید پوشاک فعالیت میکند.
- کمبود شادی و نشاط از مهمترین خلأهای زندگی بانوان سرپرست خانوار است. اجرای طرحهای مفرح در برنامههای اداره امور بانوان پیشبینی شده است؟
در مناسبتهای مختلف برای این افراد و خانوادههایشان برنامههای شاد تدارک میبینیم که در سینما بهاران یا مراکز دیگر منطقه اجرا میشود. بازدید از موزهها و مراکز فرهنگی هم از برنامههای معمول ماست.