به گزارش ایرنا، اتصال بیش از ۷۲۰۰ روستا به پهن باند شبکه ملی اطلاعات، سپر امنیتی (دژفا) شبکه ملی اطلاعات، پروژه سروا بازگشایی قفلهای دولتی بر دادههای ملی و توسعه زیرساختهای مخابراتی با استفاده از تجهیزات کاملا بومی در ۴ نقطه کشور، چهار دستاورد مهمی است که امروز، یکشنبه به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ارتباطات به بهره برداری رسید.
این آیین با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونان وزیر ارتباطات و در سالن همایشهای شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.
جهرمی ضمن تبریک روز جهانی ارتباطات گفت: امسال را برای مجموعه وزارت ارتباطات، سال رونق تولید و گسترش خدمات دیجیتال نامگذاری کردیم.
او ادامه داد: وزارت ارتباطات با استفاده از یک برنامه مدون که از دو و نیم سال قبل، توانسته ایم به خودکفایی ۷۰ درصدی در توسعه تجهیزات مورد نیاز برای پهنباند برسیم. که تعدادی از آنها در نمایشگاه امروز ارائه شد، تجهیزات بومی که امروز توانسته اند زیرساختهای مخابراتی چهار شهر از کشور را به صورت کاملا بومی، توسعه بدهند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: اکنون تجهیزات بومی مربوط به پهنباند موبایل به ۳۰ درصد رسیده که رشد خوبی داشته اما راضی کننده نیست. بنا بر سند پیوست فناوری اقتصاد مقاومتی در بخش آی سی تی، همکاران ما در مجموعه وزارت ارتباطات و مخابرات باید تلاش بیشتری کنند تا این درصدها را رشد بدهیم و رونق تولید را شاهد باشیم.
او خاطرنشان کرد: بخش دوم توسعه خدمات دیجیتال است؛ چیزی که از آن به عنوان اقتصاد دیجیتال نام می بریم. اولین قدم برای این کار آزادسازی دادههای دولتی است. دادهها امروز ملی شده اند. صنعت فضایی ما اطلاعات حوزه فضایی خود را جمع آوری کرده و نگهداری میکرد. آنها اطلاعات خوبی در حوزه کشاورزی داشتند، دادههایی که سالیان سال جمع آوری میشده و مورد استفاده قرار نمیگرفت. از سال گذشته این دادهها را در اختیار استارتاپها قرار دادیم تا بتوانند برای خودشان ایجاد شغل کنند.
وزیر ارتباطات اشاره کرد: دولت باید به کسبوکارهای نوپا خدمات بدهد. فقط نگاه انذاری و برخوردی جواب نمیدهد. ۲۰ خرداد طرحهای سیزدهگانه اشتغال، بسته نوآفرین، بسته توانمندسازی کسبوکارها به صورت منطقه ای طی یک برنامه مجزا رونمایی خواهیم کرد. هدف گیری و جهت حرکتی ما در مسیر پیش رو رونق تولید است و این شعار و مسیر حرکتی ماست.
آذری جهرمی گفت: پروژه سومی که امروز رونمایی شد نیز در همین راستا انجام شده است. زمانی که کسبوکارها توسعه پیدا می کنند، قطعا خطراتی برای آن به وجود خواهد آمد. اختلال در سامانههای خدماتی دیجیتال هم میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. «دژفا» می تواند امنیت زیرساختهای امنیت را تامین کند. امروز ۱۰ پروژه زیرمجموعه دژفا فعال است و ۷ پروژه جاری دیگر دارد که قرار است گام بلندی در جهت تامین امنیت زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات بردارد.
وی یادآور شد: سال گذشته زیر یک میلیون حمله اینترنتی به کسبوکارها داشتیم درحالیکه سال قبل از آن این عدد ۳۰ میلیون بوده است. این پروژه را به عنوان تکلیف قانونی خود پیش می بریم و آن را به کسبوکارها تقدیم می کنیم.
- اتصال هفت هزار و ۲۰۰ روستا به خدمت پهنباند موبایل
وزیر جوان افزود: توسعه ارتباطات روستایی در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است و دولت مکلف شده که روستاها را به این زیرساخت مجهز کند. نگاه حاکمیت به این موضوع نگاه عدالت اجتماعی است. هفت هزار و ۲۰۰ روستا به خدمات پهنباند موبایل متصل شده اند. در اثر این توسعه، شکاف دیجیتال بین شهر و روستا به نصف رسیده است که این پیشرفت بسیار خوبی به حساب میآید.
او افزود: توسعه زیرساختهای فضای مجازی وظیفه ماست. شبکه ملی، سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا دارد. سند زیرساخت سند تبیین الزامات دارد و وظایف وزارت ارتباطات کاملا مشخص است که مطابق با سند ۸۰ درصد رشد داشته ایم.
آذری جهرمی تصریح کرد: مسئول امور بهداشت، نظام امنیت و جرم کشور مشخص است. وزارت ارتباطات نمیتواند این کارها را انجام بدهد. فرهنگ دیرینه کشورمان را ارزان به دست نیاوردیم و باید آن را حفظ کنیم. نمیتوانیم با بی تفاوتی نسبت به این مسائل بگذریم و در عین حال نمیتوانیم مردم را هم از تکنولوژی محروم کنیم.
نمی شود کسی که برای توسعه زیرساخت می دود را کتک بزنیم. ما به صورت آتش به اختیار وارد حوزه کودک شدیم، چند مرجع فرهنگی اعتراض کردند که چرا وزارت ارتباطات وارد حوزه محتوا شده است، بسم الله. ما خارج میشویم، شما ببینید چه کار کرده اید؟
او افزود: ۱۴۲ آزمایش برای راستیآزمایی استقلال و کارآیی مجموعه های ما در شرایط احتمالی قطع اینترنت جهانی، انجام داده ایم که تمام آزمایشها به درستی انجام شد. ما امروز میتوانیم با استفاده از سپر دفاعی، امنیت را حفظ کنیم. کیفیت داخلی ما ۸۰ برابر کیفیت بین المللی ماست.
تمام این کارها را انجام داده ایم، مسئولیت حوزه خدمات با نظام بانکی و نظام هوشمندسازی شهری است و باید در این مسیر قدم هایی بردارند.
آذری جهرمی ادامه داد: در لایحه محتوا که اساسیترین لایه شبکه ملی اطلاعات است هنوز یک سند نداریم. برخی به ما میگویند شما توسعه زیرساخت را متوقف کنید تا ما به آن برسیم. ما حتی به محتوا نیز بی تفاوت نماندیم و به همین دلیل وارد حوزه تولید محتوا برای کودک شدیم و آنها وارد اکوسیستمی شدند که مختص خودشان است و والدین نیز میتوانند به آن نظارت کنند.
او اضافه کرد: نشستهای مختلفی با ناجا داشتیم. باید ناجا را توانمند کرد تا کسی که وارد سایت میشود و قیمتها را به هم میریزد را شناسایی کند، اگر نتوانند چینن فردی را دستگیر کند جامعه آشفته میشود. باید توان ناجا را در این حوزه بالا ببریم و تفاهمات کلی انجام شده و جزئیات آن در حال بررسی است.
جهرمی گفت: به جای سیاه نمایی و مطالبه یک طرفه که برخی از فعالین پیش رو گرفته اند و همواره انتقاد را آموخته اند، باید با همدلی از تمام ظرفیتها استفاده کنیم. شتاب تکنولوژی منتظر ما نمیماند. برای رسیدن به اهداف بلندی که در سر داریم چاره ای جز همافزایی نداریم. سیاستِ در کنار را جایگزین برکناری کنیم. به جای این که مچ یکدیگر را بگیریم، دستگیر باشیم.
وی تاکید کرد: همه ما با استفاده از توان خودمان تهدیدات تحریم را به فرصت تبدیل میکنیم و از چندجانبهگرایی به عنوان فرصتی برای برهم زدن یکجانبهگرایی استفاده میکنیم.
وی در پایان افزود: من نیز در یک سال گذشته اشتباهاتی داشتهام، ممکن است خطاهایی کرده باشم. یک جاهایی باید هماهنگی بیشتری به عمل میآوردیم. اما انتظار دارم همان روحیه و خصلت در کنار هم بودن که سال گذشته بود امسال هم وجود داشته باشد و همچنان ناصح و خیرخواه هم باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قبل از شروع مراسم از نمایشگاه پروژههای سازمان فناوری اطلاعات که به مناسبت روز جهانی ارتباطات در محل وزارتخانه برگزار شده بود بازدید کرد و به بحث و تبادل نظر با فعالان این حوزه پرداخت.