به گزارش ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی در ابتدای سفر استانی خود پیش از ظهر امروز وارد شهرستان تربت حیدریه شد و پس از حضور در گلزار شهدا به مرکز رشد فناوری این شهرستان رفت.
وزیر ارتباطات در این بازدید از نزدیک در جریان توانمندی استارتاپهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات این شهرستان قرار گرفت.
وی سپس با حضور در جلسه شورای اداری شهرستان تربت حیدریه با تاکید بر اینکه شبکه ارتباطی به نیاز اصلی مردم در کنار آب نان و جاده تبدیل شده است، گفت: شبکه ارتباطی، ارتباطات مردم را تسریع کرده است و به نوعی بسیاری از مشکلات آنها را حل میکند، البته این اقتضای اقتصاد کشور ما و دنیا است.
آذری جهرمی تصریح کرد: محور اقتصاد آینده به جای نفت، اقتصاد دیجیتال است و فضای مجازی به محور تحولات آینده نه چندان دور پیش روی ما تبدیل میشود.
وزیر جوان دولت تدبیر و امید ادامه داد: میبینم که تکنولوژیهای جدید چگونه وارد میشوند و میتوانند منشا اثر شوند، یک سال و نیم پیش گفتم که چه بخواهیم چه نخواهیم بلاکچین میآید و باید خود را با آن هماهنگ کنیم تا بتوانیم از مزایای آن بهرهمند شویم.
وی افزود: اما تا به خود بیاییم ۷۰۰ هزار وات برق کشور صرف استخراج ارز دیجیتال شد، ولی خوشبختانه در نهایت دولت به این مسئله ورود، برنامهریزی و آییننامه آن را ابلاغ کرد.
وزیر ارتباطات گفت: ارز دیجیتال شاید یکی از اولین تکنولوژیهایی بود که با ورودش به کشور تحریم نشد و آن را پذیرفتیم و این از نشانههای تحول دیجیتال است، پیش از این شاهد بودیم در مورد تکنولوژیهای نسل ۳ و ۴ به محض ورود آنها با مقاومتهایی مواجه شدیم ولی امروزه استفاده از آن به یکی از ضرورتهای اصلی کشور تبدیل شده است.
آذری جهرمی ادامه داد: همانطور که مردم نیاز به ارتباطات دارند نیازمند بهرهگیری از ابزارهای ارتباطی هم هستند، امروزه با بالا رفتن قیمت ارز تهیه گوشی تلفن همراه به عنوان یکی از ابزارهای مهم ارتباطی برای بسیاری از مردم سخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات برای تامین گوشی ارزانقیمت مورد نیاز مردم و البته حمایت از تولید داخلی برنامه جدی دارد، افزود: گوشیهای خوبی در داخل کشور تولید میشود که البته قابل رقابت جدی با تکنولوژیهای روز دنیا نیست؛ کسی هم انتظار ندارد یک گوشی تلفن همراه با قیمت یک میلیون تومان بتواند قابلیت گوشیهای ۱۰ میلیون تومانی را داشته باشد اما همین گوشیها میتواند نیاز بخش عمدهای از مردم را تامین کند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: ما برنامههای جدی برای حمایت از تولید گوشی در داخل کشور داریم که به زودی و پس از استخراج ایرادات، مشکلات و برطرف کردن آنها، بستههای ویژه حمایتی خود را اعلام میکنیم تا به این ترتیب علاوه بر توسعه ارتباطات، بهرهمندی از ابزارهای ارتباطی در اختیار مردم قرار گیرد.
وزیر کابینه دوازدهم با تاکید بر اینکه شهرستانهای تربت حیدریه مه ولات و زاوه در حوزه ارتباطات به لحاظ شاخصهای کشوری از رتبه خوبی برخوردار است، گفت: اشکالات کوچکی به ویژه در مناطق روستایی وجود دارد که بر اساس برنامههای باقی مانده که برای تقویت ارتباطات، امسال ۱۳ کیلومتر فیبرنوری در شهرستان احداث میشود.
وی با اشاره به ارتباطات جادهای به ویژه در مسیر مشهد به تربت حیدریه گفت: بخش عمده مسیر مشهد به تربت حیدریه از پهنباند برخوردار نبود، تلاش میشود که تا پایان سال برای تقویت ارتباطات جادهای این مسیر را حداقل به نسل ۳ و برخی نقاط آن را به نسل ۴ مجهز کنیم؛ این مسیر، ترانزیتی است و باید به لحاظ ارتباطی از شرایط ویژه و خوبی برخوردار باشد.
آذری جهرمی با بیان اینکه شهرستان تربت حیدریه از ظرفیت و توانمندیهای قابل توجهی برخوردار است، گفت: امروز این ظرفیت و توانمندی را در مرکز رشد فناوری مشاهده کردم که بسیاری از آنها در سطح کشوری است.
وی افزود: دولت طرح نوآفرین را مصوب کرده و آییننامههای آن ابلاغ شده است و تاکنون بیش از یک هزار شرکت برای بهرهمندی از این طرح ثبتنام کردهاند، به شرکتها و استارتاپهایی که در مرکز رشد فناوری بودند پیشنهاد کردم آنها هم در طرح نوآفرین ثبتنام کنند تا از حمایتهای دولت برخوردار شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: این جوانان میتوانند نام ایران را بر تارک فناوری اطلاعات جهان پرآوازه کنند و آینده روشن را برای کشور رقم بزنند.
در پایان جلسه، با حضور آذری جهرمی، پروژههای ارتباطی شهرستانهای تربت حیدریه، مه ولات و زاوه، شامل افتتاح سایتهای جدید نسل دوم و سوم در روستاهای چنار، سیوکی و یک لنگی علیا، چند سایت نسل سوم و چهارم شهری، سرویس اینترنت پرسرعت در ۲۶ روستا، توسعه پورت تلفن ثابت، ADSL و فیبرنوری، به ارزش ۱۳ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
نظر شما