همشهری آنلاین: هنگامی که حمله قلبی رخ می‌دهد، تأخیر در درمان حتی در حد چند دقیقه می‌تواند مرگبار باشد.

اما یک بررسی جدید نشان می‌دهد که بسیاری افراد تا ساعت‌ها پس شروع علائم مراجعه برای درمان را به تأخیر می‌اندازند یا به‌این‌علت که ازلحاظ ذهنی «خشکشان می‌زند» و نمی‌توانند عمل کنند یا به‌این‌علت که وخیم ‌شدن وضعیتشان را دیر متوجه می‌شوند.

به گزارش هلث‌دی‌ نیوز این یافته‌ها از یک نظرسنجی درباره چگونگی واکنش ۳۰۰ بیمار سوئدی هنگام دچار شدن به حمله قلبی به دست آمده است.

کارولین نیمارک، سرپرست این بررسی از بخش عصب‌زیست‌شناسی در بیمارستان کارولینسکا در استکهلم گفت: «بیمارانی که برای بیش از ۱۲ ساعت پس از ظهور علائم در مراجعه به درمان تأخیر کرده بودند، به‌عنوان افرادی که توانایی عمل کردن در این مورد را نداشتند، رده‌بندی شدند. » این بیماران اغلب حس خود را در هنگام حمله قلبی این چنین توصیف می‌کردند که «کنترلشان بر خودشان را از دست داده بودند. » دیگران گفته بودند احساس ناتوانی در انجام هر عملی را داشتند، زیرا نمی‌دانستند چگونه واکنش نشان دهند یا چه کاری انجام دهند.

این پژوهشگران می‌گویند علائم حمله قلبی می‌تواند به اشکال بسیار متفاوت ناراحتی‌های در حد متوسط تا شدید ازجمله درد قفسه سینه یا درد گلو، گردن، پشت، معده یا شانه‌ها برای ۱۵ دقیقه یا بیشتر بروز کند. فرد دچار حمله قلبی همچنین ممکن است احساس تهوع، عرق سرد و تنگ‌نفس به همراه حس بروز واقعه‌ای بد یا ترس از ناتوانی داشته باشد.

آشنایی با علائم حمله قلبی خاموش

به گفته نیمارک یک نشانه هشداردهنده دیگر این احساس در فرد است که قدرت عمل کردن در واکنش به علائمش را ندارد. در چنین حالتی به گفته او فرد در معرض خطری جدی است و نیاز به خبر کردن فوری اورژانس وجود دارد.

این نظرسنجی در فاصله میان ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴ انجام شد و پاسخ‌دهندگان برای حمله اول یا دوم قلبی در بیمارستان بستری شده بودند.

کارشناسان می‌گویند برای حل این مشکل باید به بیماران آموزش داد چطور با چنین موقعیت‌های دشواری برای تصمیم‌گیری کنار بیایند. یک راه دیگر آموزش بهتر عامه مردم است تا آن‌ها بهتر برای شناسایی، تفسیر و واکنش به علائم حمله قلبی آماده باشند.