به گزارش خبرنگار مهر، مواد خوراکی نظیر چیپس و روغن گیاهی حاوی چربی های اُمگا۶، بخصوص اسید لینولئیک، هستند و تحقیقات نشان میدهد مصرف بیش از حد این مواد غذایی میتواند منجر به بروز التهاب شده و با افزایش ریسک بیماری قلبی مرتبط است.
«دین اسکلی»، استاد دانشگاه گریفیت استرالیا، در این باره میگوید: «برای زنان باردار توجه به تغذیه بسیار مهم است و تحقیق ما نشان میدهد مصرف بیش از حد یک نوع ماده غذایی خاص میتواند تاثیر منفی بر رشد نوزاد داشته باشد.»
این مطالعه نشان میدهد مصرف اسید لینولئیک سه برابر توصیه روزانه در طول بارداری مضر است.
محققان در این مطالعه بر روی موشها متوجه شدند در موشهای مادری که رژیم غذاییشان مملو از اسید لینولئیک بود، سه تغییر روی داده بود: غلظت پروتئینهای التهابی کبدشان تغییر کرده بود، غلظت پروتئین خون که میتواند منجر به انقباض رحم در طول بارداری شود افزایش یافته بود، و هورمون تنظیم کننده رشد کاهش یافته بود.
محققان با وجود این تاثیرات توصیه میکنند زنان در سن بارداری باید مصرف میزان اسیدلینولئیک را در رژیم غذاییشان کاهش دهند.
همچنین در این مطالعه مشخص شد موشهای که اسید لینولئیک رژیم غذاییشان بالا بود تعداد نوزادان نر متولدشده از آنها کمتر بود.