به گزارش خبرنگار مهر، تحقیقات پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا نشان میدهد که رژیم غذایی اغلب این بیماران، از نظر منابع ویتامین E، فولات (فولیک اسید) و منیزیم فقیر است.
در این گزارش آمده است که مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و مواد ضدالتهابی، پیامدهای مهمی در سیستم عصبی زنان دارند و کمبود این مواد میتواند یکی از دلایل ابتلاء به بیماری ام اس باشد.
همچنین این تحقیق نشان میدهد که وجود این مواد غذایی در رژیم بیماران مبتلا به ام اس، باعث کاهش پیشرفت بیماری میشود.
آنتی اکسیدان به ترکیباتی گفته میشود که از سلولها در مقابل صدمات جلوگیری کند. این ترکیبات میتوانند طبیعی یا مصنوعی باشند.
آنتی اکسیدانهای اصلی عبارتند از:
-لوتئین: این گروه آنتی اکسیدانها در انواع کلم (کلم بروکلی، گل کلم و برگ کلم)، انواع میوهها، سبزیجات نشاستهای (ذرت، نخود فرنگی)، تخم مرغ و سبزیجات پهن برگ وجود دارد.
-سلنیوم: یک ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهی است.
-کاروتنوئیدها: رنگدانههایی است که باعث رنگ زرد و نارنجی میوههایی از قبیل هویج، خربزه و سیب زمینی میشود.
-لیکوپن: یک ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز از جمله گوجه فرنگی و هندوانه است.
-ویتامینA: در هویج، سیب زمینی، سبزیجات پهن برگ تیره و زردآلو به وفور وجود دارد.
-ویتامین C: در مرکبات، سیب زمینی، آناناس، کلم بروکلی، اسفناج و انواع توتها وجود دارد.
-ویتامین E: آجیل، کره بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوکادو و روغن گیاهی حاوی این ویتامین هستند.
گوجه فرنگی، انواع توتها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، انواع مغزیجات آجیلی و غلات سبوسدار نیز دارای خواص ضدالتهابی هستند.
بیماری ام اس، یک بیماری مزمن عصبی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای سالم سیستم عصبی مرکزی حمله میکند. ام اس بر اثر پاسخ سیستم ایمنی به وجود میآید و باعث التهاب در سیستم عصبی مرکزی میشود. التهاب، باعث نابود شدن میلین میشود. میلین یک بافت چربی است که از رشتههای عصبی محافظت میکند.
سن ابتلاء به این بیماری معمولاً بین ۲۰ تا ۵۰ سال بوده و احتمال بروز آن در زنان دو برابر مردان است.
مهمترین علائم بیماری ام اس، ضعف، سفت شدن عضلات، سوزن سوزن شدن و بی حسی اندامها، دوبینی، سرگیجه، اختلال در تعادل و خستگی مزمن است.