به گزارش بیبیسی این کارشناسان هشدار میدهند که غذاهای نوزادان که روی بستهشان عنوان «بدون شکر افزوده» چاپ شده است، اغلب حاوی عسل یا عصاره میوه هستند که محتوی قند هستند.
کالج سلطنتی متخصصان اطفا و بهداشت کودک بریتانیا به والدین توصیه میکند که کودکان باید مزههای دیگر مانند مزه تلخی را هم تجربه کنند. این کار والدین به مقابله با پوسیدگی دندان، مصرف رژیم غذایی ناسالم و چاقی کمک میکند.
این توصیه یکی از چند توصیهای است که در گزارش این گروه کارشناسی برای بهبود سلامت کودکان در بریتانیا گنجانده شده است.
کاهش چاقی کودکان یکی از اولویتهای اصلی در همه بخشهای بریتانیا است و دولت متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰ میزان آن را تا نصف کاهش دهد.
هدف قرار دادن غذاهای پر قند و پرچربی بخش مهمی از این برنامه است که به دنبال وضع مالیات بر نوشیدنیهای شیرین در سال ۲۰۱۸ در انگلستان انجام میگیرد.
این گزارش به دولت توصیه میکنند که محدودیت اجباری درباره میزان قند آزاد در غذای نوزادان وضع کند. این غذاها ممکن است حاوی میزان بالای قند باشند که بهوسیله تولیدکننده افزوده شدهاند یا با وجود برچسب «بدون قند افزوده» به صورت شربت یا عصاره میوه وارد غذا شده باشند.
این گزارش میگوید به نوزادان نباید نوشیدنیهای شیرین شده داد. در عوض باید قند را به شکل طبیعی مانند قند موجود در میوه تازه کامل یا شیر یا سایر لبنیات شیرین نشده به بدن کودک رساند.
این کارشناسان میگویند غذاهای بچه مایع یا پورههای میوه که معمولاً در بازار موجود است، تراکم انرژی بالای و نسبت بالایی از قند دارند. به نظر آنان استفاده از این غذاهای آماده فرصت آموزش خوردن بهوسیله قاشق یا گاز زدن به میوههای کامل را از کودک میگیرد. حتی غذاهای بچه که برچسب «بدون قند افزوده» دارند، از میوههای شیرین به دست میآیند و همه قندها صرفنظر از منشأ اثرات مشابهی بر دندانها و سوختوساز میگذارند.
این متخصصان به والدین توصیه میکنند فرصت امتحان انواع از مزهها بهجز مزه شیرین را به نوزادانشان بدهند، ازجمله سبزیهای مانند بروکلی و اسفناج که مزه ظاهراً تلخی دارند.