به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری یونایتدپرس، مطالعات حیوانی نشان میدهد موشهایی که در دوران بارداری رژیم غذایی پرکافئین دریافت کردند، فرزندانی با وزن کمتر داشتند، آزمایشات بیشتر نشان داد سطح هورمونهای رشد و استرس آنان تغییر کرده و رشد کبد مختل میشود.
محققان بر این باورند که مصرف بیش از حد قهوه در دوران بارداری در انسان نیز اثرات مشابهی دارد و بر رشد کبد و سطح هورمونهای استرس و رشد تاثیرگذار است.
بر اساس مطالعات قبلی نیز مشخص شده بود که مصرف دو تا سه فنجان قهوه در دوران بارداری منجر به کاهش وزن نوزاد میشود.
مطالعات جدید روی مصرف کافئین و بیماریهای کبد تمرکز دارد و نشان میدهد مصرف دو تا سه فنجان قهوه در دوران بارداری نوزاد را مستعد ابتلا به بیماریهای کبد، به ویژه کبد چرب غیرالکلی میکند.
در ادامه این مطالعه آمده است مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری سطح هورمون IGF-۱ را که یک هورمون کبد است در نوزاد افزایش میدهد، همچنین این هورمون میتواند عامل بیماریهای کبد نیز باشد.
این مطالعه در انسان نیازمند مطالعه و بررسی و تایید بیشتر است.
نتایج این مطالعه در نشریه Endocrinology منتشر شده است.