دکتر مسعود مردانی، رئیس انجمن متخصصان میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی ایران، فوقتخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به همشهری آنلاین میگوید: تب کریمهکنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و حیوان است. راه انتقال این بیماری از راه گزش کنه به دام است که میتواند هنگام ذبح از دام به انسان منتقل شود.
به گفته او، این بیماری در حیوان علائم خاصی ندارد اما در انسان، علائمی شبیه آنفلوانزا در فصل تابستان دارد. تب، سردرد، درد بدن، سرگیجه، خونمردگی و ...برخی از علائم تبکریمهکنگو است.
دکتر مردانی به مردم توصیه میکند:
- مردم دام را از مراکزی خریداری کنند که زیرنظر سازمان دامپزشکی باشد.
- بههیچعنوان ذبح دام را در خانه انجام ندهید. ذبح دام حتما در کشتارگاههای سنتی و یا صنعتی انجام شود.
- گوشت نذری را بلافاصله مصرف نکنید. گوشت نذری را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید و سپس مصرف کنید.
- قصابان، سلاخان، دامپزشکان، دامداران و ... به خون تازه گوسفند دست نزنند و حتما از دستکش استفاده کنند.
- در عین حال، رییس اداره کنترل بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت هم با اشاره به اینکه یکی از موارد فوت شده به علت تب کریمهکنگو، به علت مصرف جگر خام بوده است، از مردم خواست از مصرف جگرخام خودداری کنند.