«بابک حقیقیراد» معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار منطقه ۱۷ معتقد است برای دستیابی به این هدف نباید از سلامت و بهداشت مردم غفلت شود و در صورتی که فروشندگان در صنف مورد تقاضای خود سابقه مناسبی داشته باشند غرفه به آنها واگذار میشود. حقیقیراد در گفتوگوی زیر درباره مراحل ایجاد گذر طهرون توضیح داده است.
تصور میکردیم در واگذاری کلبههای غذای گذر طهرون ساکنان منطقه دراولویت قرار میگیرند، اما اغلب فروشندگان و صاحبان غرفهها غیربومی هستند. این کار علت خاصی دارد؟
از ساکنان منطقه ۱۵۰ تقاضای دریافت کلبه به بهرهبردار طرح رسید که اغلب آنها صنف فلافلی و جگرکی را برای فعالیت انتخاب کرده بودند و صنف برگر و پیتزا به دلیل هزینه بالا از سوی اهالی پیشنهادی نداشت. داشتن سابقه و تجربه موفق در صنف پیشنهادی، معیار دیگری بود که مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از متقاضیان فقط برای داشتن شغل و نزدیکی مسیرشان به فعالیت در گذر تمایل داشتند و با روش پخت و عرضه محصولات غذایی آشنا نبودند؛ در حالی که سلامتی مردم و موفقیت طرح از اهمیت ویژهای برخوردار بود و نمیتوانستیم این ۲ هدف را در حاشیه قرار دهیم. البته تعداد شاغلان بومی گذر طهرون هم کم نیستند و ۵ بانوی سرپرست خانوار که بهعنوان فروشنده یا بهرهبردار کار میکنند از ساکنان منطقه ۱۷ هستند.
مدیریت شهری منطقه برای ساماندهی حریم آزادشده خط آهن تهرانـ تبریز طرحهای متنوعی عنوان کرده که در میان آنها گذر غذایی دیده نمیشود. دلیل استفاده از این فضا برای راهاندازی گذر غذایی چه بوده است؟
برای راهاندازی گذر غذا چند محل از سوی سرمایهگذار بخش خصوصی پیشنهاد شده بود. پس از بررسی مکانهای پیشنهادی، این فضا را که در نزدیکی بازار مبل یافتآباد و پوشاک امامزاده حسن(ع) قرار داشت انتخاب کردیم. این فضا بدون استفاده رها و پاتوق معتادان و افراد ناباب شده بود و با این طرح امنیت را به آن بازگرداندیم.
برای حمایت از کاسبان گذرچه برنامهای دارید؟
سرمایهگذار بر اساس قرارداد در ازای سرمایهای که صرف کرده به مدت ۱۰ سال اجازه بهرهبرداری از گذر را دارد، اما از او خواستهایم تا زمانی که بازار رونق بگیرد در دریافت اجارهبها تخفیف در نظر بگیرد و با ارائه تخفیف به بانوان سرپرست خانوار از آنها حمایت کند.