امسال حدود ۵۳۵ هزار دانشآموز مازندرانی در بیش از ۴۴۰۰ مدرسه ثبتنام شدهاند و حدود ۴۰ هزار معلم مازندرانی وظیفه تعلیم و تربیت این دانشآموزان را برعهده دارند. در سال تحصیلی جدید، ۵۲ درصد دانشآموزان مازندران در مقطع ابتدایی تحصیل خواهند کرد و ۴۸ درصد دیگر باید در متوسطه اول و دوم ادامه تحصیل دهند. تابستان هر سال مدارس برای میزبانی از دانشآموزان آماده میشوند تا در سال تحصیلی جدید به بهترین شکل پذیرای آنها باشند. این آمادگی در بخشهای مختلف همچون تعمیر و تجهیز صورت میگیرد و «پروژه مهر» نام دارد. یکی از ادارات شهرستانی موفق در زمینه پروژه مهر، اداره آموزش و پرورش ناحیه یک ساری است که همواره بهترین شرایط را در این زمینه مهیا کرده است.
- ۲۵۰۰ سرویس مدرسه در ناحیه یک ساری
از مهمترین بخشهایی که برای خانوادههای دانشآموزان اهمیت زیادی دارد و ذیل مهمترین برنامهریزیهای پروژه مهر قرار میگیرد، موضوع سرویس مدارس است. به گفته مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ساری، امسال برای نخستین بار در استان تابلوی ویژه شناسایی سرویس مدرسه روی تمام ۲۵۰۰ خودرویی که به دانشآموزان مدارس ناحیه یک خدمات رفت و آمد ارائه میدهند، نصب میشود. این اقدام موجب میشود خودروهای سرویس مدرسه در شهر کاملا مشخص باشند که زمینهساز امنیت حمل و نقل دانشآموزان میشود.
«حامد دیانی» همچنین درباره میزان شهریه مصوب سرویس مدارس که به تایید شورای شهر ساری رسیده است به همشهری گفت: شهریه سرویس مدارس در شهر ساری تا شعاع ۳ کیلومتر ۱۲۰ هزار تومان در ماه است. ۷ شرکت حمل و نقل، با رعایت تمامی قواعد، ۲۵۰۰ خودرو را زیر پوشش قرار دادهاند و امسال وظیفه جابهجایی دانشآموزان را بر عهده خواهند داشت. همچنین برای آشنایی بیشتر رانندگان با موارد قانونی، شیوهنامههای اداری، مسائل اخلاقی و توجیه نقش رانندگان سرویسها در چرخه تعلیم و تربیت، برای نخستین بار همایشی آموزشی برای ۲۵۰۰ راننده سرویس مدارس ناحیه یک ساری برگزار خواهد شد.
- تحصیل ۴۲ هزار دانشآموز در ۳۲۹ مدرسه
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ساری درباره آمار مدارس این شهرستان اظهار کرد: ۴۲ هزار و ۷۴ دانشآموز تاکنون در سامانه سناد برای تحصیل در ناحیه یک ساری ثبتنام شدهاند که در ۳۲۹ مدرسه از آغاز سال تحصیلی تعلیم و تربیت را آغاز میکنند. از این ۳۲۹ مدرسه، ۱۱۷ مدرسه در محدوده روستایی و ۲۱۲ مدرسه شهری هستند و ۱۶۹ مدرسه نیز جزو مدارس غیردولتی محسوب میشوند. از ۴۲ هزار دانشآموز ناحیه یک ساری ۲۲ هزار نفر در مقطع ابتدایی، ۱۰ هزار و ۳۹۱ نفر در متوسطه اول و ۷۳۵۰ نفر در متوسطه دوم تحصیل میکنند.
دیانی با بیان اینکه ۲۵۴۴ معلم در آموزش و پرورش ناحیه یک ساری وظیفه تدریس دانشآموزان را در سال تحصیلی جدید عهدهدار خواهند بود، افزود: روز ۳۱ شهریور جشن غنچهها در دبیرستان دانش و جشن شکوفهها در دبستان مرحوم نوبر و همچنین مراسم بازگشایی مدارس یکم مهر ماه در دبیرستان نمونه دولتی امام صادق(ع) ناحیه یک ساری برگزار خواهد شد.
- پایینترین سرانه فضای آموزشی در مازندران
این مسئول با بیان اینکه ساماندهی و برنامهریزی برای تولید پوشاک مدارس نیز با هماهنگی مدارس و برخی تولیدیها در ناحیه انجام شد، گفت: با هدف حمایت از تولید داخلی و ساماندهی خرید پوشاک مدارس به شکلی که از تولیدکنندگان منطقه حمایت شود، ۴۰ تولیدی پوشاک وظیفه تولید البسه متحدالشکل دانشآموزان این ناحیه را بر عهده دارند. دیانی بزرگترین مشکل آموزش و پرورش ناحیه یک ساری را کمبود فضای آموزشی عنوان کرد که به گفته او از گذشته به جا مانده است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ساری بیان کرد: در حالی که میانگین فضای آموزشی برای هر دانشآموز در کشور ۸ متر مربع و در استان مازندران ۵ متر مربع است، این میزان در آموزش و پرورش ناحیه یک ساری ۲ متر مربع است که بسیار کم محسوب میشود. وی به اقدامات انجام شده در آغاز سال تحصیلی جدید برای آمادهسازی مدارس اشاره کرد و افزود: رنگآمیزی ۷۵ درصد مدارس، تعمیر و بهسازی ۲۵ چشمه سرویس بهداشتی مدارس، ساخت ۴ کلاس درس، ساخت یک نمازخانه مستقل، تعمیر و احداث ۱۷۰۰ متر دیوار مدارس روستایی، بهسازی بیش از ۲۰ کلاس درس، تعویض درهای ۲۵ کلاس درس و بتنریزی و آسفالت ۲ هزار متر مربع حیاط مدارس از جمله مهمترین اقدامات انجام شده این اداره پیش از آغاز سال تحصیلی جدید است.
- رتبه سوم طرح اسکان
دیانی با اشاره به درآمد اسکان مدارس در تابستان که صرف تجهیز و تعمیر میشود، اظهار کرد: تابستان امسال ۲۵ مدرسه در آموزش و پرورش ناحیه یک ساری به مسافران خدمات اسکان ارائه دادند و ۱۸ هزار مسافر در این ۲۵ مدرسه در کل تابستان اسکان یافتند. آموزش و پرورش ناحیه یک ساری تابستان ۹۸ رتبه سوم اسکان مدارس را در مازندران کسب کرد که بخش اعظمی از درآمد آن برای تعمیر و تجهیز مدارس هزینه میشود. مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ساری درباره ساخت مدرسه مشهور ۱۵ خرداد ساری گفت: این مدرسه ۱۲ کلاسه که به نوعی شناسنامه مدارس شهرستان ساری محسوب میشود در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و تا پایان سال جاری افتتاح میشود و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
- کمبود نیروی آموزشی
امسال مهمترین چالش آموزش و پرورش مازندران کمبود نیروی آموزشی است. این موضوع را «اسفندیار نظری» معاون متوسطه اداره کل آموزش و پرورش مازندران بیان کرده و گفته است این اداره کل در تلاش است در نخستین روز سال تحصیلی هیچ کلاسی بدون معلم نماند. مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ساری هم از کمبود بیش از ۱۴۱۰ ساعتی نیروی آموزشی برای سال تحصیلی جدید در مدارس زیر پوشش این اداره به عنوان مشکل خبر داد و گفت: امسال ۸۵۰ ساعت در متوسطه اول، بیش از ۱۰۰ ساعت در متوسطه دوم و ۴۶۰ ساعت در فنی و حرفهای کمبود معلم داریم. همچنین دچار کمبود تجهیزات در هنرستانها هستیم که با توجه به استقرار نظام جدید و ۳ ساله شدن هنرستانها و تغییر محتوای کتب درسی، بهروزسازی تجهیزات بهشدت احساس میشود.