با فروکش کردن تب کرونا، شمارش معکوس برای بازگشایی مدارس تهران آغاز شده است.

جهاد یار دبستانی

همشهری آنلاین _ پریسا نوری: این خبر برای دانش‌آموزانی که طی ۲ سال اخیر به دور از فضای کلاس و مدرسه، درس و مشق را در قاب گوشی‌های همراه و در برنامه نه چندان شادِ «شاد» دنبال کرده‌اند شادی‌بخش است. اما شادی بازگشایی مدارس برای دانش‌آموزان دبستان‌ «نوبری آشتیانی» محله نارمک دوچندان است. آنها می‌دانند قرار است به مدرسه‌ای بروند که رنگ‌آمیزی و تجهیز شده و از زمین تا آسمان با مدرسه فرسوده و خاکستری چند ماه پیش متفاوت است. دانش‌آموزان این مدرسه روزشماری می‌کنند در حیاطی که با کفپوش‌های جدید و نقش و نگارهای زیبا آراسته شده، بازی کنند و پشت نیمکت‌های نو درس بخوانند.

نونوار شدن مدرسه نوبری آشتیانی حاصل یک کار جهادی است؛ ‌کاری که به همت اولیای دانش‌آموزان و کادر مدرسه بدون دریافت بودجه‌ای از آموزش و پرورش رقم خورده. سنگ بنای این حرکت جهادی را «سیده زینت موسوی» مدیر جوان مدرسه نوبری آشتیانی گذاشته است. او که از ۳ ماه پیش به این مدرسه آمده از روز نخست حضورش آستین‌ها را بالا زده تا در این مدرسه طرحی نو دراندازد. موسوی که با ۱۶ سال سابقه آموزشی، نخستین سال مدیریتش را در آموزش و پرورش تجربه می‌کند در این‌باره می‌گوید: «روز اول که برای مراسم معارفه به مدرسه آمدم خیلی دلم گرفت.

چون این مدرسه با تصورم از یک مدرسه در محله نارمک خیلی متفاوت بود. دیوارهای کثیف، پرده‌های کهنه، کفپوش‌های پاره، نیمکت‌های فرسوده، کلاس‌های تاریک و شیشه‌های شکسته؛ وضعیت غم‌انگیزی بود.» او می‌افزاید: «فرصت چندانی نبود. به‌زودی مدارس بازگشایی می‌شد و دلم نمی‌خواست بچه‌ها بعد از ۲ سال در بدو ورود با این اوضاع مواجه شوند. پس باید خیلی زود اوضاع را سر و سامان می‌دادم. اما بودجه‌ای برای این کارها نداشتم. پس تصمیم گرفتم به جای نشستن و غصه خوردن کار را شروع کنم. می‌دانستم که از اول کار نمی‌توانم روی کمک اولیا حساب کنم. اما مطمئن بودم که اگر کار را شروع و اعتمادشان را جلب کنم حمایت می‌کنند.»

  •  شروع کار با پس‌انداز خانم مدیر

«خانم مدیر با پول پس‌انداز سال‌های معلمی، چراغ اول بهسازی مدرسه را روشن کرد و خیلی زود با رنگ‌آمیزی دیوارها، تعویض کفپوش‌ها و بازسازی ساختمان رنگ و رو و چهره تازه‌ای به مدرسه بخشید.» این حرف‌های «هاجر زرین‌تاج» یکی از کارکنان مدرسه است. او در توضیح بیشتر می‌گوید: «خانم مدیر با کمک همسرش که مهندس عمران است، مرمت حیاط مدرسه را شروع کردند و پا به پای کارگران هر کار از دستشان برمی‌آمد انجام می‌دادند تا کار زودتر تمام شود. حتی روزهای جمعه هم با دختر کوچکشان می‌آمدند و کمک می‌کردند.

پس از مدتی پیش‌بینی خانم مدیر درست از آب درآمد و کم‌کم اولیای دانش‌آموزان که متوجه تغییرات شده بودند پای کارآمدند.» زرین تاج توضیح می‌دهد: «ویدئوها و عکس‌های رنگ‌آمیزی مدرسه، بازسازی ساختمان و نقاشی کلاس‌ها را در گروه مجازی اولیا به اشتراک گذاشتیم. وقتی اولیا و دانش‌آموزان در جریان روند بازسازی مدرسه قرار گرفتند شماره حساب خواستند که کمک کنند. برخی هم گفتند به جای کمک مالی گوشه‌ای از کار را می‌گیرند. مثلاً اعلام آمادگی کردند که برای جاگذاری شیشه‌های جدید، دوختن پرده، سیم‌کشی، تعویض لامپ و... کمک می‌کنند.» او ادامه می‌دهد: «کمک‌های واریزی از ۵۰ هزار تا ۲ میلیون تومان بود. پیدا بود افراد هر مقدار که در توانشان بوده کمک کرده‌اند. در کنار کمک‌ها، سیل پیام‌های تشکر و قدردانی از طرف بچه‌ها و پدر و مادرهایشان برای خانم مدیر می‌رسید که مایه دلگرمی بود.»

جهـاد یاران دبستانی

  •  خاطره‌سازی در مدرسه‌ای رنگی و زیبا

حالا ۲ ماه از زمان شروع بازسازی مدرسه گذشته و دبستان نوبری آشتیانی با دیوارهای نقاشی شده، کلاس‌هایی تمیز، حیاطی آراسته و در یک کلام با حال و هوا و رنگ و لعاب نو و تازه آماده استقبال از دانش‌آموزان است. خانم مدیر که اشتیاقش برای بازگشایی مدرسه کمتر از شاگردان نیست درباره چرایی انجام این کار می‌گوید: «مدرسه ابتدایی و خاطراتش یکی از ماندگارترین تصاویری است که برای همیشه در ذهن بچه‌ها حک می‌شود. روز اول که به مدرسه آمدم با خودم گفتم دور از انصاف است که بچه‌های پایه اول و دوم خاطراتشان از بدو ورود به مدرسه در این فضای دلگیر و خاکستری شکل بگیرد.» موسوی ادامه می‌دهد: «مدرسه نوبری آشتیانی جزو مدارس قدیمی شرق تهران است که سال ۱۳۶۳ تأسیس شده اما قدمت ساختمان خیلی بیشتر است. از وضع ظاهری مدرسه پیدا بود که مدت‌هاست بهسازی نشده بود. نیاز به یک بازسازی و خانه‌تکانی اساسی داشت تا برای ورود بچه‌ها آماده شود.»

  • مدیر آموزش و پرورش منطقه:

برای افزایش و بهسازی فضاهای آموزشی نیاز به حرکت جهادی داریم

«محمدحسین لونی» مدیر آموزش و پرورش منطقه ۴ با ابراز خرسندی از روند بهسازی مدرسه نوبری آشتیانی ضمن قدردانی از مدیر، کارکنان و اولیای دانش‌آموزان برای این حرکت جهادی می‌گوید: «ساختمان بسیاری از مدارس منطقه ۴ فرسوده است و نیاز به بهسازی و بازسازی دارد که دست همه جهادگران و خیّران را به گرمی می‌فشاریم.» او ادامه می‌دهد: «علاوه بر این به دلیل ساخت‌وسازهای بی‌رویه در این منطقه و تأمین نشدن سرانه آموزشی مورد نیاز با کمبود فضای آموزشی در این منطقه مواجهیم.»

جهـاد یاران دبستانی

  • مدیر جهادی را بیشتر بشناسیم

چهره «سیده زینت موسوی» مدیر جدید مدرسه برایمان آشناست. او را به‌عنوان مدرس ریاضی بارها در شبکه آموزش و برنامه مدرسه تلویزیونی ایران دیده‌ایم. موسوی که دکترای تخصصی مدیریت و ۱۶ سال سابقه کار در آموزش و پرورش دارد در این‌باره می‌گوید: «با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس از طرف آموزش و پرورش اعلام کردند که در یک طرح جهادی برای آموزش تلویزیونی از بین معلمان داوطلب می‌پذیرند. من هم که مدرس ریاضی بودم داوطلب شدم و در عرض یک هفته پس از تعطیلی مدارس کلاس‌های آموزشی از تلویزیون آغاز شد.» خانم مدیر که سرگروه آموزشی درس ریاضی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، مدیر دبیرخانه درس‌پژوهی کشوری و داور جشنواره درس‌پژوهی در استان تهران است ۲ کتاب فن معلمی (صد نکته کاربردی برای معلمان) و برگزیدگان درس‌پژوهی کشور را تألیف کرده است.

کد خبر 641790

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha