همشهری آنلاین: جایزه ادبی شاتو لاتور کارنه فرانسه به ماریو بارگاس یوسا، نویسنده پرویی برنده نوبل ادبیات برای مجموعه آثارش تعلق گرفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از اکتوالیته-جایزه بزرگ ادبی شاتو لاتور کارنه که پیش از این نویسندگان بزرگی چون میلان کوندرا و میشل اولبک را به عنوان برنده معرفی کرده بود در مراسمی که چندی پیش در پاریس برگزار شد به ماریو بارگاس یوسا، مشهورترین نویسنده امریکای لاتین و برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۰ تعلق گرفت.

مراسم اهدای این جایزه در رستوران لو دارکو در پاریس و با حضور بارگاس یوسا و نیز اعضای هیئت داوران این جایزه که شامل افرادی چون دومینیک بونا، الکسیس برزه، ایزابل بونیسه، فرانسوا شاندرناگو، خاویار دارکوس و ژان پل آنتون می‌شدند برگزار شد و جایزه شاتو لاتور کارنه به همراه یک چک ۲۰ هزار یورویی به نویسنده پرویی برای مجموع آثارش تعلق گرفت.

هر سال علاوه بر جایزه نقدی، نسخه‌ای نادر و اصیل از یک کتاب به برنده این جایزه اهدا می‌شود. امسال نسخه‌ای نادر از کتاب «مادام بواری» متعلق به سال ۱۸۶۷ با امضای و تقدیم‌نامه گوستاو فلوبر به الفرد جرارد به ماریو بارگاس یوسا اهدا شد.

سال گذشته یک نسخه از کتاب «صحنه‌هایی از زندگی خصوصی» با امضای بالزاک به میشل اولبک، برنده این جایزه تعلق گرفت و نسخه اصلی مقالات میشل دو مونتنی، نویسنده و فیلسوف دوره رنسانس که سال ۱۶۱۹ ویرایش شده نیز به میلان کوندرا، نخستین برنده این جایزه در سال ۲۰۱۷ رسید.

جایزه ادبی شاتو لاتور کارنه به همت برنارد مگرز و فرانس- الیویه ژیزبر، روزنامه‌نگار و رمان‌نویس اهل فرانسه راه اندازی شده که به یک نویسنده، فیلسوف و یا روشنفکر برای مجموعه آثارش و به طوره ویژه یکی از شاهکارهای مهم‌ وی اهدا می‌شود و مهم نیست که لزوما برنده این جایزه اخیرا اثری را منتشر کرده باشد.

شاتو لاتور برنه، نام مکانی در فرانسه است که سال ۱۱۲۰ بنا شده و متعلق به خانواده میشل دو مونتی، نویسنده و فیلسوف دوره رنسانس فرانسه است.
 
ماریو بارگاس یوسا، از برجسته‌ترین نویسندگان و روزنامه‌نگاران اهل پرو در سال ۱۹۳۶ متولد شد. او تاکنون بیش از ۳۰ رمان و نمایشنامه نگاشته و بسیاری از آثار او به زبان‌های مختلفی در دنیا از جمله در ایران ترجمه و منتشر شده‌اند؛ اما شهرت او بیش از همه مدیون نخستین رمانش با عنوان «سال‌های سگی» است.

او در سال ۲۰۱۰ به عنوان نخستین نویسنده از امریکای لاتین برنده جایزه نوبل ادبیات شد. یوسا که اکنون مردی سالخورده است در سال‌های گذشته در بسیاری از دانشگاه‌های امریکا و اروپا به تدریس مشغول بوده است.