از طرفی رعایت نشدن قوانین توسط برخی رانندهها که مواردی مانند خطکشی عابرپیاده را نادیده میگیرند و بدون رعایت حقوق شهروندان و عابران پیاده با نزدیک شدن به خطکشیها بر سرعت خود میافزایند، نگرانی همیشگی عابران پیاده را به دنبال دارد.
- خطکشیهای محو و کمرنگ
یکی از شهروندان کرجی که در رجاییشهر ساکن است، میگوید: انتهای خیابان آزادی که هم به دانشگاه آزاد کرج نزدیک است و هم در این محدوده ۴ مدرسه وجود دارد، یکی از پرترددترین و خطرآفرینترین مسیرهای این منطقه است. «فیروزه صفیخانی» ادامه میدهد: از جلوی یکی از مدارس که نبش خیابان سیزدهم قرار دارد به آن سمت خطکشی عابرپیاده وجود دارد، اما به قدری کمرنگ و محو است که دیده نمیشود و همین باعث میشود رانندگان ناآشنا با این مسیر متوجه خطکشی نشوند و با سرعت گذر کنند. وی میافزاید: البته برخی از رانندگان در کل به این مساله بیتوجهند و هنگام نزدیک شدن به خطکشیها نهتنها توقف و یا سرعت خود را کم نمیکنند، بلکه بر سرعت خود میافزایند و این مسأله همیشه برای کسانی که فرزندان خود را برای مدرسه راهی میکنند یک دغدغه و نگرانی دارد. وی با بیان اینکه در برخی دیگر از نقاط رجاییشهر هم این مشکل وجود دارد میافزاید: در فلکه اول رجاییشهر، خیابان هشتم و دیگر نقاطی که پرتردد هستند، خطکشیها از بین رفته و دیده نمیشوند و ضرورت دارد با خطکشی مجدد، از خطرات احتمالی برای جان شهروندان جلوگیری کرد.
- نبود علائم هشداردهنده
یکی دیگر از شهروندان نیز با بیان اینکه در این منطقه علائم هشداردهنده و تابلوهای هدایت خودروها به اندازه کافی و گویا وجود ندارد، میگوید: نبود این علائم گاهی باعث سردرگمی رانندهها و در نتیجه ایجاد خطر برای عابران پیاده میشود، چراکه دقت برای پیدا کردن مسیر مانع تمرکز کافی روی رانندگی میشود. «وحید همتپور» میافزاید: در خیابانهای اصلی این مساله بیشتر مورد توجه قرار گرفته، اما در مسیرهای فرعی علائم و تابلوهای هشداردهنده کم هستند و در صورت وجود خیلی گویا نیستند و لازم است مسئولان شهری برای ایمنتر کردن شهر بهویژه برای عابران پیاده در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.
- رنگآمیزی و ایمنسازی
مدیر منطقه ۷ شهرداری کرج با بیان اینکه تلاش مجموعه مدیریت شهری افزایش ضریب ایمنی عابران پیاده است، میگوید: با هدف آرامسازی، ایمنسازی ترافیک شهری و حفظ سلامت شهروندان، بیش از ۵۰۰ مترمربع از سرعتکاههای پرتردد عابران این منطقه رنگآمیزی و ایمنسازی شد. «امیرحسین کاظمینی» میافزاید: با نزدیک شدن به فصل شروع مدارس و با تلاش شبانهروزی کارکنان اداره حملونقل و ترافیک منطقه، عملیات رنگآمیزی سرعتکاهها اجرایی و ۶ هزار مترمربع از معابر این منطقه نیز با اجرای عملیات خطکشی محوری، ایمنسازی شد. وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی وضعیت ترافیکی شهر میگوید: به منظور تسهیل در رفت و آمد، ایجاد نظم بیشتر، افزایش ایمنی شهروندان و کاهش بار ترافیکی، خطکشی محوری معابر این منطقه در حال انجام است و در همه نقاطی که نیاز به ایمنسازی دارند، این اقدامات انجام خواهد شد.
- نصب هزار عدد چشمگربهای
وی اظهار میکند: معاونت حملونقل و ترافیک منطقه با هدف کاهش تصادفات و تسهیل در عبور و مرور وسایل نقلیه، اقدام به نصب هزار عدد چشمگربهای در لاین کندرو بلوار بیهقی و بلوار امام خمینی(ره) و همچنین اجرای سرعتکاه مجازی و ایمنسازی دیگر معابر منطقه کرده است.
شهردار منطقه ۷ کرج با بیان اینکه بلوار بیهقی یکی از محورهای پررفت و آمد منطقه است میگوید: ایمنسازی و بهسازی این محور در دستور کار شهرداری قرار گرفته و عملیات آسفالت باند جنوبی این بلوار به متراژ ۵۸۸۰ مترمربع با صرف ۱۵۰۰ تن آسفالت اجرایی شده است.
کاظمینی با اشاره به اهمیت رفع چاله و ناهمواریهای معابر میگوید: لکهگیری آسفالت معابر و بهبود عبور و مرور معابر شهری جزو فعالیت مهم این منطقه برای امسال است و مرمت آسفالت معابر با اولویتبندی و اصول کارشناسی اجرا میشود.
- اجرای ۴ هزار متر جدولگذاری
کاظمینی میافزاید: تاکنون بیش از ۴ هزار متر عملیات جدولگذاری و ۳ هزار متر پیادهروسازی انجام شده است و بهسازی و استانداردسازی پیادهروهای دیگر منطقه برای تسهیل در عبور و مرور شهروندان در دستور کار قرار دارد.
شهردار منطقه ۷ کرج با اشاره به تداوم عملیات بهسازی معابر میگوید: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، عملیات جدولگذاری، پیادهروسازی و استانداردسازی ضلع جنوب خیابان احداثی بین خیابان ششم و هفتم فاز یک، خیابان آرش در فلکه اول، خیابان سنبل ۲ در شهرک الغدیر، خیابان گروسی در کوی قائم و دیگر محدودههای مورد نیاز اجرایی شده یا همچنان ادامه دارد. وی اظهار میکند: تلاش میکنیم و امیدواریم با انجام عملیات خطکشی و رنگآمیزی سرعتکاههای ترافیکی و معابر، گام موثری در راستای افزایش ضریب ایمنی عبور عابران پیاده و تردد خودروها در به حداقل رساندن حوادث رانندگی و تبعات ناشی از آن برداریم.
- نظارت بر ساختوسازهای غیرمجاز
مدیر منطقه ۷ شهرداری کرج با اشاره به اینکه ساختوسازهای غیرمجاز هم یکی از مواردی است که ایمنی و جان مردم را در حال و آینده به خطر میاندازد میگوید: نظارت بر این کار از وظایف شهرداری است که در این مورد با جدیت در منطقه پیگیری و نظارت میکنیم. «امیرحسین کاظمینی» میگوید: نظارت بر ساختوسازهای غیرمجاز لازمه حفظ کالبد شهری است و از آنجا که این ساختوسازها در آینده و در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی میتواند تبعات جبرانناپذیری داشته باشند، به همین دلیل نظارت و اقدام در این زمینه در اولویت منطقه قرار گرفته است. واحد تخلفات شهرداری منطقه در روزهای اخیر اقدام به تخریب ۲ مورد بنا در محدوده بلوار انقلاب و بلوار انرژی اتمی کرده است و با موارد مشابه نیز به همین ترتیب برخورد خواهد شد. وی با تاکید بر ضرورت مشارکت بیشتر شهروندان برای داشتن شهری کامل و بدون کاستی میگوید: شهروندان میتوانند هر گونه تخلف را که باعث آسیب به امنیت شهری است و یا هرگونه پیشنهاد در راستای بهبود شرایط را از طریق سامانه ۱۳۷ اعلام کنند.
- کاهش تصادفات درونشهری در کرج
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان البرز با بیان اینکه روزانه به طور متوسط حدود ۳میلیون تردد در معابر درونشهری البرز انجام میشود میگوید: استان البرز در آمار مرگ و میر تصادفات عابران پیاده در معابر درونشهری سال گذشته رتبه اول را داشت که این رقم امسال کاهش خوبی داشت امابرای به صفر رساندن این آمار نیازمند آموزش، افزایش پلهای هوایی و گذرگاههای عابر پیاده ایمن هستیم.
به گزارش همشهری سرهنگ «غلامعلی شرق» با اشاره به اینکه تصادفات منجر به فوت در معابر درونشهری استان ۱۷ درصد کاهش داشته است، میگوید: از مجموع آمار متوفیان بیش از ۸۰ درصد عابرپیاده بودهاند که میطلبد مسئولان ذیربط با اقدامات لازم برای کاهش این معضل عزم جدی به کار گیرند. وی میافزاید: در مجموع تصادفات درونشهری امسال ۲۷ درصد کاهش داشته که نشاندهنده همکاری بیش از پیش رانندگان و نظارت مستمر و گسترده ماموران پلیس راهور بوده است. همچنین در این مدت تصادفات منجر به مصدومیت البرز ۸ درصد و تعداد مجروحان نیز ۲۱ درصد کاهش داشته است. رئیس پلیس راهور البرز با بیان اینکه از سال ۹۷ به بعد با تلاش پلیس و همکاری ۲۸ ارگان دخیل در امر ترافیک در ۴ شهر استان، تعداد تصادفات منجر به فوت کاهش خوبی داشته، اضافه میکند: در ۲ شهر کرج و فردیس کماکان شاهد افزایش تصادفات فوتی بهخصوص عابران پیاده در معابرهستیم.
سرهنگ شرق با تاکید بر اینکه رعایت نکردن قوانین از سوی رانندهها و همچنین عابران پیاده، خیابانها را برای عابران ناامن میکند، میگوید: ضرورت دارد خانوادهها نسبت به آموزش قوانین و فرهنگ ترافیکی به فرزندان خود اهتمام ویژه داشته باشند و در زمان عبور از عرض معابر، کودکان و افراد مسن را همراهی کنند و برای عبور از معابر حتیالمقدور از گذرگاهها و بلوکهای عابرپیاده که رانندهها توجه بیشتری به آن دارند، عبور کنند. وی میافزاید: مدیران شهرداری نیز باید با توجه و اهمیت بیشتر به نصب علائم و هشدارهای ترافیکی در همه مناطق، برای ایمن کردن معابر اقدام کنند تا دیگر شاهد تصادفات عابران در معابر نباشیم.