به گزارش همشهری آنلاین، ما به یکدیگر دروغ میگوییم. قولهایی میدهیم که هرگز عملی نمیشوند. درباره احوالاتمان، روابط خانوادگی، درآمد و شغل و حتی وضعیت سلامتیمان دروغ میگوییم. آدمها میگویند از دست هم ناراحت نیستند اما هستند. آدمها ممکن است به دوستان، خانواده، رئیس، پزشک و حتی خودشان دروغ بگویند اما محرمانهترین مسائلشان را با گوگل در میان میگذارند. مردم سوالاتی از گوگل میپرسند که شاید هیچ جای دیگری با هیچ کس دیگری مطرح نکنند. کتاب «همه دروغ میگویند» به ما میگوید که ارزش اطلاعات گوگل نه فقط در حجم بالای آن بلکه در صداقتی است که مردم در جستوجوهای گوگل بروز میدهند.
نویسنده این کتاب کارشناس کلانداده (Big Data) و دانشآموخته رشته فلسفه و اقتصاد از دانشگاههای استنفورد و هاروارد است. «همه دروغ میگویند» کتاب اول اوست و در مدت کمی که از انتشارش میگذرد، شهرت زیادی نصیب نویسندهاش کرده است. این کتاب میگوید ما به همه دروغ میگوییم به جز به گوگل. بنابراین، تحلیل دادههای جستجوی گوگل میتواند حقایقی را درباره ذهن آدمیزاد و مسائلش به ما نشان دهد، که از طریق دیگری به دست نمیآید.
ست استیونزـدیویدویتس که سالها در شرکت گوگل به تحلیل دادهها مشغول بوده است، مثالهایی در این کتاب دارد از دانشآموزانی که میخواهند در دبیرستانهای بزرگ درس بخوانند، قهرمانانی که مسیر موفقیتشان ناگهان منحرف میشود، تاثیر سیاست بر آمارهای سقط جنین و پژوهشگرانی که با تحلیل داده نور شهرها شاخصهای اقتصادی را تخمین میزنند. آنچه در این کتاب بر آن تاکید شده است، نه حجم داده بلکه صداقتی است که در آنها پنهان است. خواندن این کتاب برای کسانی که به خواندن داستانهای کوتاه واقعی علاقمندند جذاب است، یا کسانی که معتقدند اینترنت تاثیرهای عجیب و غریبی بر زندگی ما گذاشته است.
کتاب «همه دروغ میگویند» در ۳۰۰ صفحه با ترجمه ریحانه عبدی منتشر شده است. این کتاب را پیش از این نشر شفاف با ترجمه مهدی حبیبالهی، هانودین ابراهیم بابرودی، امیرحسین نکوفر و طناز کاوسی منتشر کرده بود.