عارضهای که نیازمند برخی وسایل مثل واکر، ویلچر، عصا یا وسایل ارتوپدی همانند زانوبند و... است تا بتوان با کمک آنها، تا بهبودی کامل از عهده انجام برخی کارها برآمد. متأسفانه اغلب این وسایل گران هستند، اما کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که برای تهیه آنها اقدام نکند.
هرچه باشد این وسایل در کنار کمک به فرد مصدوم برای انجام کارهایی مثل از جا بلند شدن و راه رفتن، باعث جوش خوردن صحیح استخوانها و جلوگیری از انحنای آنها میشود. بهطور معمول، شکستگیها بین ۲۱ تا ۲۸ روز مداوا میشوند و فرد مصدوم پس از آن باید بدون این وسایل به انجام کارهای شخصیاش بپردازد. بنابراین این تجهیزات کنار گذاشته میشوند و ممکن است پس از مدتی خاک خوردن در انباریها یا گوشه خانه، بیرون انداخته شوند. از آنجا که فرد مصدوم مدت کمی از این وسایل استفاده میکند، بهترین کار اهدای آنها به افراد آسیبدیده است، اما خیلی اوقات از مصدوم شدن دوستان، آشنایان و همسایهها بیخبر میمانیم.
در چنین شرایطی، امنای مساجد و حسینیهها میتوانند با اختصاص محلی برای نگهداری این وسایل، زمینه امانت دادن آنها به دیگران را فراهم کنند. خانوادهها میتوانند تجهیزات ارتوپدی و وسایل کمک به مصدومان که دیگر احتیاجی به آنها را ندارند، به مساجد و حسینیهها بدهند و در مقابل، هممحلهایها درصورت نیاز بتوانند آنها را تا زمان بهبودی امانت بگیرند.
چنین اقدامی از تحمیل هزینه به خانوادهها برای خرید این وسایل جلوگیری میکند و ثوابی هم عاید اهداکنندگان میشود. اجرای این طرح در جنوب تهران که خانوادههای زیادی قدرت خرید ویلچر و وسایل ارتوپدی را ندارند، امری ضروری به حساب میآید و حتی خیّران نیز میتوانند نسبت به تهیه چنین اقلامی اقدام کنند. در این صورت تعمیرکاران محلی هم برای تعمیر رایگان وسایلی که دچار نقص شده، اعلام آمادگی خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۲
ابوذر چهل امیرانی-دبیر تحریریه: ممکن است هریک از ما یا اعضای خانواده، در طول زندگی دچار شکستگی دست یا پا شده باشیم.