به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین به نقل از گاردین، ورزش کردن، استفاده از دارو، داشتن رژیم غذایی مناسب و پرهیز از تنهایی و گوشهگیری روشهایی هستند که میتوانند به افراد در مبارزه با بیماری آلزایمر و گسترش آن کمک کنند.
۱. دارو: کمتر از یک ماه پیش یکی از شرکتهای داروسازی آمریکا مدعی شد دارویی ساخته که میتواند پیشرفت آلزایمر را کُند کند. این دارو در مرحلههای ابتدایی آزمایش است و پس از گرفتن پروانه سازمان غذا و داروی آمریکا دستکم دو سال طول میکشد وارد بازار شود. گفته میشود استفاده از این دارو میتواند در بهبود یافتن عملکردهای شناختی از جمله حافظه، جهتیابی و زبان موثر باشد.
۲. رژیم غذایی: برای کاهش نشانههای افول شناختی در مبتلایان به آلزایمر داشتن رژیم غذایی مدیترانهای توصیه شده است. کم کردن استفاده از چربیهای اشباعشده و کربوهیدراتها به سیستم قلبی عروقی بدن کمک میکند و برای سلامتی کلی انسان هم مفید است. استفاده از میوهها و سبزیهای تازه و ماهی در جلوگیری از ابتلا به بیماری فراموشی و مدیریت کردن نشانههای آلزایمر تاثیر مثبت دارد.
۳. تعامل اجتماعی: نشانههای آلزایمر در افرادی که تنها زندگی میکنند و کمتر با دیگران تعامل دارند زودتر بروز مییابد. تعاملهای اجتماعی منظم روابط تازه در مغز ایجاد میکند و فعالیت ذهن را افزایش میدهد. نتایج یک پژوهش سه ساله نشان داد افراد گوشهگیرتر زودتر دچار افول شناختی میشوند. هر چند در این پژوهش مواردی چون ابتلا به افسردگی و اضطراب که تعامل اجتماعی را کاهش میدهند در نظر گرفته نشده است.
۴. ورزش ذهنی: حل کردن مساله و جدول، بازیهای فکری، آموختن یک زبان تازه و نواختن ساز میتواند روند گسترش آلزایمر را کندتر کند.
۵. ورزش جسمی: پژوهشهای مختلف به وجود رابطه مستقیم میان ورزش کردن و کاهش افول شناختی تاکید کرده است. این موضوع درباره رابطه میان ورزش و بیماران آلزایمری هم صادق است، هر چند باید میزان و نوع ورزشها در پژوهشهای بیشتر شناخته شود.