عمر باتری گجت‌های الکترونیکی خصوصا گوشی‌های موبایل بسیار پایین است و فعلا هیچ راهی تا ارائه یک تکنولوژی جدید برای رفع این مشکل نیست. در این مطلب نکاتی در مورد نحوه شارژ صحیح باتری گوشی‌ موبایل و لپ‌تاپ‌ آمده که در سلامت باتری و عملکرد آن تاثیرگذار است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هاو کن یو، دانشجویی را تصور کنید که حاصل یک ترم تلاشش بردن یک لپ‌تاپ به عنوان جایزه است. این اولین کامپیوتر شخصی او است و احتمالا مهم‌ترین چیزی است که تا به حال به خوابگاه برده. این دستگاه هم به وسیله‌ای برای انجام تکالیفش تبدیل می‌شود و هم منبع سرگرمی‌هایش. پس چطور ممکن است چنین وسیله‌ای موقع نیاز به او پشت کند؟

حالا سال اول دانشگاه است و او مشغول کار روی یک گزارش گروهی است که تا فردا صبح وقت دارد. وسط کار می‌بیند که شارژ باتری لپ‌تاپش به ۱۵درصد افت کرد و حدود یک ساعت و نیم دیگر به لپ‌تاپش نیاز دارد. پس غافلگیرانه می‌بیند که چقدر به شارژ مجدد باتری دستگاهش نیاز دارد. دیوانه‌وار به دنبال شارژرش می‌گردد و در کمال ناباوری می‌بیند آن را جا گذاشته است. پس بدون وجود درایو (و حافظۀ ابری که آن روزها وجود نداشته) مجبور می‌شود گزارشش را با لپ‌تاپ در حال خاموش شدن به انجام برساند.

ابتدا با پایین آوردن سطح نور صفحه شروع می‌کند، طوری که دیدن صفحه سخت می‌شود. سطح قدرت ویندوز را نیز به سطح تعادل می‌رساند. با این تنظیمات قبل از خاموش شدن لپ‌تاپ به خاطر پایین بودن شارژ باتری، ۲۰ دقیقه به زمانش اضافه می‌کند. نهایتا نتوانست گزارش را سر وقت برساند و این به گرفتن نمرۀ C+ آن هم در ازای وقت اضافه منجر شد.

در پایان روز، تنها مقصر باتری بی‌کیفیت لپ‌تاپ است. در ابتدا این لپ‌تاپ حدود ۵ ساعت شارژ نگه می‌داشت؛  اما پس از ۶ ماه این میزان به کمتر از ۲ ساعت رسید. او در ابتدا با تامل اقدام به استفاده از شارژر می‌کرد، اما با کمتر شدن عمر باتری استفاده از شارژر الزامی شد.

این افت غافلگیرش کرده بود اما یک سرچ ساده به او نشان داد که چنین اتفاقی برای باتری‌های لیتیوم- یون طبیعی است و تنها گزینۀ پیش رو خرید یک باتری جدید است. او باتری جدیدی خرید که این اتفاق به همان سرعت برای آن دیگری هم افتاد. متاسفانه این اولین مشکل او با باتری‌ها نبود. در آن موقعیت فکر می‌کرد عمر کوتاه باتری طبیعی است و چیز قابل پیشگیری نیست. به این ترتیب این تجربه را درمورد گوشی‌های هوشمندش هم داشت تا این‌که آخرین دستگاهش را خرید.

چیزهایی مثل این‌که در شارژ گذاشتن باتری در تمام طول شب می‌تواند خطرناک باشد، یا از خالی شدن شارژ کامل باتری خودداری کنید در تناقض با مواردی از این دست بودند که در شارژ گذاشتن گوشی حتی پس از صد درصد شدن شارژ هیچ ضرری ندارد و خالی شدن کامل باتری توصیه می‌شود. این توصیه‌ها باعث شد او فکر کند تحقیق در این مورد بی‌نتیجه است و البته متوجه شد که فقط او نیست که چنین حسی دارد.

از کاربران توییتر در مورد بدترین عادت‌های شارژ کردنشان سوال شد و در شارژ ماندن باتری در طول شب درصد نتایج را به خود اختصاص داد. با این حال وقتی در بررسی فردی پاسخ‌ها مشخص شد که آنها هم در مورد عادات شارژ کردن سردرگم هستند و نمی‌دانند کدام عادت بد است. اما درنهایت این تحقیق نتیجه‌بخش بود. در مورد مدیریت شارژ کردن باتری‌ها راه‌های درست و غلط وجود دارد و ما می‌خواهیم آنها را در این مطلب عنوان کنیم.

به طور ویژه امروزه مدیریت مناسب باتری‌ها بسیار ضروری و مهم است. تولیدکنندگان تجهیزات اورجینال در حال ایجاد گوشی‌های هوشمند جدید و قدرتمندترند که عمر باتری فوق‌العاده دارند. در سال‌های گذشته سایز باتری‌ها در مقایسه با سایز صفحه بسیار بزرگ بود، اما از آنجا که مصرف‌کنندگان، گوشی‌های باریک‌تری می‌خواستند، ایدۀ باتری‌های بزرگ روزبه‌روز غیر قابل قبول‌تر شد.

باتری‌ها و شارژرها طی سالیان هوشمند شده‌اند، اما حرارت اضافی که نسبت به شارژرهای کندتر تولید می‌کنند مسئله‌ساز شده است. از این رو بسیاری از عادات بد در رابطه با مدیریت ضعیف باتری تشدید می‌شوند. از آنجا که (به خاطر تقاضای مصرف‌کنندگان برای باتری‌های ضد آب) باتری‌های قابل تعویض به گذشته مربوط می‌شوند، تعویض آنها کار سخت و پرهزینه‌ای است.

  • عادت بد شماره ۱: شارژ کردن شبانه

در سناریویی که در ابتدای مطلب ذکر شد، دانشجوی داستان ما تا اواخر شب به تماشای فیلم و انجام تکالیف می‌پرداخت که این به کمتر شدن شارژ کم باتری که برای به انجام رساندن کار در حال انجام نیاز داشت، منجر می‌شد. پس قبل از خواب شارژر را به برق می‌زد تا وقتی بیدار می‌شود شارژ باتری پر شده باشد، اما هرگز به این فکر نمی‌کرد که پس از پر شدن باتری تا صد درصد چه بلایی سر باتری می‌آید. حتی در گذشته که سرعت شارژرها پایین بود هم شارژ شدن باتری ۸ ساعت طول نمی‌کشید؛  اما از آنجا که باتری فقط میزان شارژ مشخصی دریافت می‌کند، چگونه بدون شارژ کردن بیش از حد شارژ کامل را نگه می‌دارد.

باتری‌های لیتیوم-یون سه جزء اصلی دارند، یک کاتد، یک‌ اند و یک الکترولیت. در موقع شارژ شدن و از دست دادن شارژ، الکترون‌ها (که یون‌های منفی هستند) از طریق الکترولیت، بین کاتد (که الکترود مثبت است) و اند (که الکترود منفی است) حرکت می‌کنند. برای شارژ شدن الکترون‌ها از سمت کاتد به سمت ‌اند در حرکت هستند. در این فرایند باتری با بالاترین و ایمن‌ترین سطح ولتاژی که می‌تواند دریافت کند با شارژر در ارتباط است. این موضوع سطح شارژ اولیه را تعیین می‌کند.

در طول چیزی که به عنوان مرحلۀ یک شناخته می‌شود، ولتاژ بالا می‌رود تا به مقدار قابل قبول برسد. در حین این افزایش، جریان با یک میزان ثابت با بالا بالاترین سطحش در باتری جاری می‌شود. تا وقتی که این ولتاژ به محدوده‌اش برسد، این مقدار جریان کاهش پیدا نمی‌کند. این پارامترها معمولا تا شارژ بالای ۵۰ درصد رخ می‌دهد و این یک فرض منطقی برای این است که فرایند شارژ چقدر سریع رخ می‌دهد.

مرحلۀ ۲ زمانی است که ولتاژ به محدوده نزدیک می‌شود و به شارژ اشباع تغییر می‌یابد و افزایش کندتری در ولتاژ دیده می‌شود. این زمان، جریان با یک میزان رو به کاهش در باتری ادامه پیدا می‌کند. زمانی که جریان کمتر از ۳ درصد مقدار اصلی‌اش است و ولتاژ به محدودۀ خودش می‌رسد، مرحلۀ ۲ به اتمام می‌رسد که این نشان می‌دهد باتری کاملا شارژ شده است. در این هنگام ولتاژ کاهش می‌یابد و شارژ متوقف می‌شود.

چه سرعت شارژر بالا باشد و چه پایین، باتری‌های لیتیوم- یونی در ابزارهایی مانند لپ‌تاپ فوق الذکر یا گوشی‌های هوشمندتان خیلی قبل‌تر از ۸ ساعت به این مرحله می‌رسند. از آنجا که گوشی‌های هوشمند دائم به اینترنت وصلند، حتی زمانی که صفحه‌شان هم خاموش است و حتی زمانی که در حال شارژند، شارژ باتری را مصرف می‌کنند. برای این‌که وقتی گوشی‌تان در حال شارژ است با شارژ صد درصد باقی بماند، شارژرتان، شارژ باتری را تا بالا پر می‌کند. وقتی سطح باتری شروع به افت می‌کند، شارژر ولتاژ را بالا می‌برد و اجازه می‌دهد که جریان در سطح کاهش یافته‌ای وارد باتری شود. با کامل شدن شارژ، سیستم مجدداً به فرایند شارژ خاتمه می‌دهد و ولتاژ کاهش می‌یابد. به خاطر همین ویژگی «تا بالا پر کردن» است که شارژ کردن گوشی در تمام طول شب توصیه نمی‌شود. همان‌طور که احتمالا توجه کرده‌اید، وقتی در حین شارژ از گوشی‌تان استفاده می‌کنید، گوشی کاملا داغ می‌شود. همین اتفاق حین شارژ شبانه هم می‌افتد. حرارت کریپتونِ باتری‌های لیتیوم- یونی است، به باتری فشار می‌آورد و باعث می‌شود حداکثر مقدار انرژی که باتری می‌تواند ذخیره کند (و با عنوان ظرفیت باتری شناخته می‌شود)، کاهش یابد. همچنین یکپارچگی باتری را به خطر می‌اندازد که این می‌تواند به انفجار باتری منجر شود.

اثر حرارت بر باتری بسیار هشداردهنده است. تحقیقات این اثر را با نگه داشتن شارژ باتری در یک درصد یکسان به مدت یک سال نشان داده است. پس از یک سال که شارژ باتری در دماهای مختلف ذخیره شده بود، کاهش ظرفیت اندازه‌گیری شد. در دمای ۲۵ درجۀ سانتیگراد (۷۷ درجۀ فارنهایت) ظرفیت باتری تا ۲۰ درصد کاهش یافت و این یعنی حالا حداکثر ظرفیت باتری برای نگه داشتن انرژی، ۸۰ درصد مقدار اصلی‌اش بود. مجموعه‌ای دیگر از باتری‌ها در ۴۰ درجۀ سانتیگراد (۱۰۴ درجۀ فارنهایت) ذخیره شدند که این باتری‌ها شاهد ۳۵ درصد کاهش بودند.

در طول شارژ سریع، دمای باتری می‌تواند تا ۱۱۳ درجۀ فارنهایت برسد



باتری‌ها زمانی که در شارژ صد درصد باقی می‌مانند تحت فشارند. در تستی که قبلا توصیف شد، دسته‌ای از باتری‌ها در همان دماها، اما با شارژ ۴۰ درصد نگه داشته شد، در حالی که بقیه باتری‌ها در شارژ صد درصد نگه داشته شدند. این الگو برای دماهای دیگر هم حفظ شد، این آزمایش نشان داد که شارژ باتری در تمام طول شب در هر دمایی که باشد ظرفیت باتری را کاهش می‌دهد.

بحث ما بر سر حرارت است، اما می‌توان سری هم به شارژ وایرلس (بی‌سیم) زد. استانداردهایی مانند QI یا PMA این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که بدون این‌که گوشی‌تان را به برق بزنید و فقط با گذاشتن آن روی یک پوشش، گوشی‌تان را شارژ کنید؛ اما فرایند شارژ وایرلس به اندازۀ شارژ سیمی از لحاظ مصرف انرژی کارامد نیست. از دست رفتن انرژی به گرما تبدیل می‌شود که اثر مشابهی با ویژگی «تا بالا پر کردن» در شارژ شبانه دارد. بنابراین بهتر است تا حد امکان از شارژ وایرلس خودداری کنید و گوشی‌تان را بعد از پر شدن باتری برای مدت زمان طولانی روی پد شارژ نگذارید.

  • عادت بد شماره ۲: خالی کردن کامل شارژ باتری

اکثر ما قبل از این‌که شارژ باتری موبایلمان به ۱۵ درصد برسد آن را به شارژ می‌زنیم، اما گاهی لازم است که بیشتر به گوشی موبایلمان فشار بیاوریم. در مورد لپ‌تاپ ممکن است بارها اتفاق افتاده باشد که حتی لپ‌تاپتان را بدون شارژر با خود برده باشید و به خاطر خالی شدن شارژ باتری، دستگاهتان خاموش شده باشد. چیزی که نمی‌دانید این است که این کار به عمر باتری‌تان صدمه وارد می‌کند.

در سال ۲۰۱۳، مقالات کمی وجود داشتند که ذکر می‌کردند باتری‌های لیتیوم- یونی چیزی به عنوان «اثر حافظه» دارند. گفته شده که این اثر از شارژ نصفه و نیمۀ کاربران نشأت می‌گیرد که این یعنی شارژ کردن باتری از نقطۀ شروعی به غیر از صفر درصد. ظاهرا باتری چرخۀ کوتاه شدۀ شارژ را به یاد می‌آورد و بر اساس این مقدار ظرفیتش را کاهش می‌دهد. به منظور بازیابی ظرفیت لازم است که اجازه دهید شارژ باتری کاملا خالی شود، یعنی از صد درصد به صفر درصد برسد تا باتری‌تان ظرفیت کاملش را به یاد آورد.

همان‌طور که به نظر می‌رسد این درست نیست. مطمئناً لازم نیست باتری گوشی‌تان را کاملا خالی کنید. اثر حافظه در مورد باتری لپ‌تاپ‌های قدیمی که باتری‌های نیکل-کادمیوم نام دارند، صدق می‌کند. باتری‌های لیتیوم-یون از فرایند تخلیۀ کامل باتری نه تنها سودی نمی‌برد بلکه آسیب هم می‌بیند. هر بار که شارژ باتری کاملا خالی می‌شود، موقعیت را برای از هم پاشیدگی کاتد افزایش می‌دهد. اگر این اتفاق بیفتد توانایی باتری برای ذخیرۀ انرژی به خطر می‌افتد و باعث طول عمر کوتاه باتری می‌شود.

به علاوه وقتی شارژ باتری را تا صفر درصد تخلیه می‌کنید، عمق تخلیۀ شارژ را هم افزایش می‌دهید. عمق تخلیه شارژ تفاوت بین درصد شارژ اولیۀ باتری و درصد شارژ پایانی باتری است که تعیین کنندۀ تعداد چرخه‌های تخلیۀ شارژی است که باتری شما دارد. هر باتری تعداد محدودی چرخۀ تخلیه شارژ دارد. پس از آن عدد باتری دیگر شارژ قبول نمی‌کند.

تعریف استانداردی وجود دارد، اما یک چرخه به عنوان تخلیۀ شارژ کامل یک باتری شارژ شده درک می‌شود که به دنبال آن شارژ مجدد صورت می‌گیرد. به طور میانگین یک باتری لیتیوم-یون حدود ۳۰۰-۶۰۰ چرخه دارد. با این حال با استفاده از عمق کوچک‌تر تحلیل شارژ می‌توانید این تعداد را افزایش دهید. به عنوان مثال، اگر باتری تنها تا ۴۰ درصد تخلیه شود (وقتی تا آن حد رسید دوباره آن را تا صد درصد شارژ کنید. در این صورت می‌توانید چرخه‌ها را بین ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ افزایش دهید).

  • عادت بد شماره ۳: استفاده از شارژرهای تقلبی و بی‌کیفیت

عادت بد دیگری که ۱۴ درصد شرکت‌کنندگان آن آزمایش و اقرار کرده بودند، استفاده از شارژرهای تقلبی بود. به اولین سناریو برمی‌گردیم که دانشجوی داستان شارژر تقلبی را جایگزین شارژر اورجینال لپ‌تاپش کرده بود. قیمت بالای شارژرهای اورجینال نسبت به شارژرهای تقلبی، خرید آنها را غیرقابل توجیه می‌کرد. به علاوه مثل بسیاری از افراد ممکن است فکر کنید همۀ شارژرها مثل هم هستند؛ اما چه اشتباه بزرگی مرتکب می‌شوند.

در فرایند تحقیق دربارۀ این موضوع، پیچیدگی ساختار شارژرهای اورجینال مشخص شد. به‌ویژه پس از سقوط گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۷ بسیاری از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند هوشیار شدند که باید مطمئن شوند چنین اتفاقی در مورد ابزارهای آنها نمی‌افتد.

تمامی ابزارهایی که از باتری‌های لیتیوم-یون استفاده می‌کنند باید مجموعه‌ای از محافظ‌های الزامی را داشته باشند. در رأس این مجموعه مدار محافظ قرار دارد. کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک یک سازمان بین‌المللی است و استانداردهایی را برای تمامی لوازم الکترونیکی و تکنولوژی‌های مربوطه برقرار می‌کند. این کمیسیون، تمامی این مدارهای محافظ از جمله محافظ‌هایی را که در مقابل آسیب به باتری مورد استفاده قرار می‌گیرند الزامی می‌داند.

با این حال، چون احتمال خرابی یک باتری مسئولیتش با تولیدکننده است، بسیاری از شرکت‌ها یک سیستم زائد دارند که از سیستم‌های الزامی بک‌آپ می‌گیرند. این سیستم‌ها به طور قابل توجهی به ارتباط بین همۀ بخش‌های درگیر در فعالیت شارژ وابسته هستند. این سیستم از طریق این ارتباط می‌تواند در هر زمان عملکرد ناموفق برای جریان بیش از حد، ولتاژ بیش از حد و گرم شدن بیش از حد را شناسایی و متوقف کند. زمانی که از یک شارژر تقلبی استفاده می‌کنید این ارتباط و تطابق با دستگاه را از دست می‌دهید. از آنجا که ممکن است هر شارژری نقصی پیدا کند، شما مانع توانایی سیستم برای شناسایی و برطرف کردن آن نقص می‌شوید. در عوض، سیستم مجبور است صرفاً بر محافظت موقت و بدون پشتیبانی تکیه کند.

با شارژ سریع، ارتباط بین دستگاه تلفن و شارژر حتی مهم‌تر هم می‌شود. لازم است ولتاژ و جریان هماهنگ شوند و طی فرایند شارژ تنظیم شوند. تولیدکنندگان تجهیزات اورجینال دستگاه‌هایشان را به نحوی طراحی کرده‌اند که به بهترین نحو با تجهیزاتشان کار کنند و ایمنی آنها را با استفاده از شارژرهایشان تست می‌کنند. بنابراین، استفاده از شاژرهای تقلبی خطر آسیب رسیدن به گوشی را بالا می‌برد.

با نبود چنین ارتباطی شارژ بیش از حد، ممکن است رخ دهد. وقتی این اتفاق می‌افتد، بهترین سناریوی موجود این است که ظرفیت باتری شما کاهش یافته است. با این حال اغلب اوقات گوشی‌ها از همین طریق می‌سوزند، زیرا گرمای بالای حاصل از شارژ بیش از حد می‌تواند باعث سوختن باتری و آتش گرفتن گوشی شود.

  • ۴ راه درست شارژ کردن باتری کدام است؟

بنابراین حالا که متوجه شدید چرا این عادات بد هستند و چگونه روی باتری گوشی‌تان تاثیر می‌گذارند، روش درست شارژ کردن گوشی‌تان چیست؟ چگونه می‌توانید فشار روی باتری را کم کنید، آن را ایمن نگه دارید تا سال‌ها با کارکرد خوبی برایتان کار کنند؟ خب ما ۴ توصیه برای شما و ۲ توصیه برای تولیدکنندگان تجهیزات اورجینال داریم؛ اول این‌که از مزیت شارژ سریع استفاده کنید که این مزیت در گوشی‌های هوشمند در هر محدودۀ قیمتی یافت می‌شود. شارژ سریع به خاطر حرارتی که ایجاد می‌کند به باتری فشار می‌آورد، اما تا وقتی که تولیدکنندگان فکری به حال این ویژگی کنند، این تنها راه از بین راه‌های موجود برای شارژ تلفن است. بنابراین، با کاهش زمان کلی شارژ با فشار وارده بر باتری مقابله کنید.

وقتی صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوید گوشی‌تان را به شارژ بزنید. برای اکثر ما ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا آماده شویم و تا آن زمان شارژ سریع، گوشی‌تان را تا ۵۰ درصد شارژ می‌کند. بر اساس درصد شارژ در زمانی که گوشی را به شارژ زده‌اید، نیم‌ساعت می‌تواند شارژ لازم برای کل روزتان را تامین کند.

دومین چیزی که باید نگه دارید، عمق تخلیۀ شارژتان است که با نگه داشتن شارژ در حوالی منطقۀ مطلوب یعنی همان ۲۵ درصد تا ۸۵ درصد به دست می‌آید. در این محدوده به بهترین تعادل در عمق تخلیۀ شارژ دست پیدا می‌کنید. اگر در این منطقه بمانید می‌توانید کاربرد باتری‌تان به حداکثر برسانید و عمر مفید باتری را برای مدت طولانی‌تری بازیابی کنید.

عملیات باتری در محدودۀ ۲۵-۸۵درصد بهترین تعادل را برای عمق شارژ و چرخۀ شارژ به شما ارائه می‌دهدسومین چیز این است که گوشی‌تان را در حین شارژ در یک محیط خنک نگه دارید. معنی این جمله این نیست که گوشی‌تان را در یخچال یا فریزر بگذارید (باتری در دمای خیلی پایین اصلا شارژ نمی‌شود)، بلکه به این معنی است که از گذاشتن گوشی در نور مستقیم آفتاب یا در حرارت بالا خودداری کنید. به دنبال یک سطح فلزی خنک و صاف باشید، چراکه این سطوح بیشترین توانایی را در دور کردن حرارت از گوشی شما و فراهم کردن بهترین جریان هوا را دارند.

توصیۀ نهایی برای شما این است که از شارژرهای گوشی‌های دیگر به هر قیمتی اجتناب کنید. نه‌تنها از بدنۀ شارژر بلکه از کابل آن هم استفاده نکنید. اگر لازم است که شارژرتان را عوض کنید، شارژر جدید را فقط از کارخانه خریداری کنید و ترجیحا شارژری را بخرید که برای مدل گوشی خودتان طراحی شده است.

نگه داشتن شارژ گوشی‌تان در ۲۵ تا ۸۵ درصد و در دمای مطلوب باعث حفظ باتری آن می‌شود

آقای باخمن که متخصصی در حوزۀ باتری دستگاه‌های مختلف است، برای تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند توصیه‌ای دارد. او پیشنهاد داده است که تولیدکنندگان باید گزینه‌ای را برای غیرفعال کردن شارژ سریع به طور دستی تعبیه کنند و با این‌که شارژ سریع مانع آن عادت‌های بد می‌شود، باز هم این گزینه می‌تواند مفید واقع شود.

حرارت ایجاد شده بر اثر شارژ سریع باعث اعمال فشار بر باتری می‌شود. بسیاری از ما نمی‌خواهیم به دنیای شارژ آهسته برگردیم، اما با فراهم آوردن توانایی برای غیرفعال کردن این ویژگی حداقل می‌توان عادت‌های بد شارژ کردن را تحت فشار کمتری که به باتری وارد می‌شود، ادامه داد. به‌ویژه برای افرادی که نمی‌توانند عادت بد شارژ کردن در طول شب را کنار بگذارند این می‌تواند فرایند شارژ را ایمن‌تر کند.

دومین توصیه در مورد تفاوت‌های بین باتری‌های وسایل الکترونیکی و باتری گوشی‌های همراه است. هر دو از باتری‌های لیتیوم-یونی استفاده می‌کنند اما برای اهداف متفاوتی بهینه‌سازی شده‌اند. هدف ابزار الکتریکی استفاده برای درازمدت است در حالی که هدف بهینه‌سازی گوشی‌های هوشمند زمان اجراست.

دستگاه‌های الکتریکی در واقع با گول‌زدن کاربر به این طول عمر دست پیدا می‌کنند. آنها شارژ کامل و تخلیۀ شارژ را برای پیشگیری از چرخه‌های کامل جور دیگری تعریف می‌کنند. به جای ظرفیت صد درصد، ابزراهای الکترونیکی تنها ۸۰ درصد شارژ می‌شوند و تا ۳۰ درصد خالی می‌شوند. به این طریق هر ابزاری کل طول عمرش را در محدودۀ مطلوب می‌گذارد و زمانی که ظرفیت باتری شروع به کاهش می‌کند، سیستم به‌آهستگی عمق تخلیۀ شارژ را کاهش می‌دهد تا در حین حفظ باتری طول عمر باتری را نگه می‌دارند. چنین شرایطی برای گوشی‌های هوشمند هم قابل اعمال است. اگرچه لازم است که کاربر این گزینه را انتخاب کند، می‌توانید پارامترهایی را که می‌خواهید برای شارژ و تخلیۀ شارژ تنظیم کنید. به این ترتیب پس از تنظیمات اولیه دیگر هرگز نگران حفظ منطقۀ مطلوب شارژتان نخواهید بود. در عوض گوشی‌تان این کار را برای شما انجام می‌دهد؛ اما اگر می‌خواهید حداکثر زمان اجرا را داشته باشید، یا در موقعیت اضطراری شارژ کافی داشته باشید، می‌توانید آن ویژگی را برای دسترسی به شارژ کامل غیرفعال کنید. تولیدکنندگان تجهیزات اورجینال می‌توانند موارد زیادی را از دستگاه‌های الکترونیکی یاد بگیرند.

دانشجوی داستان ما هم اگر این موارد را می‌دانست آن تکلیفش را به‌موقع انجام می‌داد و اگر این موارد را برای شارژ کردن دستگاهش رعایت می‌کرد باتری لپ‌تاپش هنوز هم قادر بود به اندازۀ کافی شارژ را نگه دارد. مطمئنا برای او دیر است اما در مورد گوشی تلفن شما هنوز هم قابل اجراست.

اگر چیزی از این مطلب یاد نگرفته‌اید حداقل این را به خاطر داشته باشید: تا جایی که می‌توانید گوشی‌تان را در شارژ نگه ندارید، موقع شارژ آن را خنک نگه دارید، همیشه از شارژر مدل گوشی خودتان استفاده کنید و سعی کنید شارژ گوشی‌تان را در منطقۀ مطلوب ۲۵-۸۵ درصد نگه دارید.