به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه گفت: داروخانهها مشکلات اقتصادی زیادی دارند و به دلیل مشکلات اقتصادی متعدد در شرف ورشکستگی هستند و رفع مشکلات آنها نیازمند عزم جدی دولت و مجلس شورای اسلامی است.
زالی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸۱۰ داروخانه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند که از لحاظ اقتصادی و به دنبال تحریمها با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
وی با بیان اینکه بالای ۹۰ درصد اقتصاد داروخانهها به بیمهها متکی است، گفت: داروخانهها به دنبال طلبهای بیمهای با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو هستند و برای رفع مشکلات نقدینگی خود باید وام بگیرند که همین مساله نیز آنها را دچار مشکل کرده است.
وی بر ضرورت کمک و عزم جدی دولت و مجلس برای گذر دانشگاهها و داروخانهها از شرایط اقتصادی فعلی و تحریمها تاکید کرد.
شهریور امسال بود که روابط عمومی انجمن داروسازان ایران اعلام کرد: ۹۷ درصد داروهای ما تولید داخلی و ۳ درصد وارداتی است، اما ارزش مالی آن ۳ درصد بیشتر است که باتوجه به تحریمها و تخصیص ارز هزینهبری زیادی دارد. چون ما در حوزه تولید هم برای تهیه مواد اولیه دچار مشکل هستیم.
حمید خیری، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در این زمینه گفت: برخی داروخانهها در معرض ورشکستگی قرار دارند و مشکلات مالی متعدد دلیل بروز این موضوع است.
موضوع ورشکستگی داروخانهها موضوع یکی دو سال اخیر نیست و سابقه چندساله دارد. تابستان ۱۰ سال پیش رئیس انجمن داروسازان ایران در گفتوگویی با روزنامه شرق از از وضعیت نامساعد داروخانهها خبر داده و گفته بود: روز به روز عرصه بر داروخانه های کشور تنگتر میشود و متاسفانه داروخانههای کشور در شرایط نامطلوبی به سر میبرند و مسئولان هم هیچ توجهی به مشکلات این صنف ندارند.
همچنین در گزارشها آمده است که چالش نقدینگی، معضل این روزهای حوزه بهداشت و درمان کشور بهخصوص داروخانههاست تا جایی که مشکلات مالی کار را به جایی کشانده که از ۳ هزار داروخانه مستقر در تهران، ۴۰ درصد در آستانه ورشکستگی هستند و وضعیت برای ۱۰ هزار داروخانه دیگر در سراسر کشور هم مشابه است.
بدهی بیمهها به داروخانهها به وضعیتی رسیده که حالا داروخانهها اگر لوازم آرایشی و بهداشتی نفروشند، امکان ادامه فعالیت ندارند. تا پایان سال گذشته جمع بدهیهای بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایران به داروخانهها بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال برآورد شد اما این رقم بدهی در شرایطی است که هنوز بدهی ۳ ماه آخر سال گذشته هم پرداخت نشده است.