این روزها که آلودگی هوا گریبانمان را گرفته و از هر نقطه شهر که به کوههای شمیران نگاه میکنیم آن را در مه خاکستری میبینیم، آیا باز هم کوهنوردی میتواند گزینه خوبی باشد؟ برای پاسخ این سوال و آشنایی با چند و چون کوهنوردی در روزهای آلوده و سر زمستانی با دکتر حمید مساعدیان، رییس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی شمیرانات گفتگو کردیم.
همشهری آنلاین، راحله عبدالحسینی: دکتر حمید مساعدیان به همه کسانی که به کوهنوردی علاقه دارند در روزهای آلودگی هوا هشدار میدهد که از انجام ورزشهای سنگین از جمله کوهپیمایی پرهیز کنند. «این روزها وارونگی هوای پایتخت برای سلامت شهروندان معضلی شدهاست. اولین و مهمترین قدم پرهیز از انجام فعالیتهای سنگین ورزشی و کوهپیمایی است. باید صبر کنیم تا وضعیت هوا بهبود یابد. بعد راهی کوهستان شویم. اما اگر دوست دارید کوهنوردی در زمستان را در این روزها تجربه کنید، از کوهنوردی در ارتفاعات زیر ۳هزار متر بپرهیزید. چون معمولا هوای آلوده حداکثر تا ارتفاع ۳هزارمتری سطح زمین قرار دارد وارتفاعات بالاتر از آن آلودگی کمتری دارد. از این رو ارتفاع بیش از ۳هزار متری را برای کوهنوردی انتخاب کنید.
مساعدیان در پاسخ به این پرسش که چگونه به ارتفاعات ۳هزار متری برسیم، میگوید: «تله کابین یا تله سیژ میتواند راهی باشد تا به ارتفاعات بالاتر برویم و بعد کوهپیمایی را آغاز کنیم. همچنین میتوانیم با خوردو به خارج از شهر برویم و کوهپیمایی کنیم. بار دیگر تاکید میکنم که در هر صورت فعالیت در ارتفاعات زیر ۳هزار متر محیط های شهری آلوده را تا آنجا که می توانیم حذف کنیم.» طبیعی است که هنگام کوهنوردی در صورت بروز هر گونه علائم مبهم تنفسی از جمله احساس سنگینی و درد در ناحیه قفسه سینه و سیستم تنفسی، برنامه کوهپیمایی باید متوقف شود و در صورت تشدید علایم باید به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید. د
کتر مساعدیان در پایان به علاقهمندان به کوهنوردی با توجه به روزهای آلودگی یادآوری میکند: «کوهنوردی را خارج از شهر و حداقل با فاصله ۳۰کیلومتری از پایتخت انجام دهید.»