تیتر سه زیرسرویس
-
این کارگاه را یک ایتالیایی ساخته | سوله بدون ستون با طراحی ویژه
کارگاه نجاری «محمدعلی عالمی» در محله صفاییه که قرار بود روزی کارگاه شیشه گری باشد یکی از نوستالژیک ترین بخش های این محله قدیمی و باصفا در همسایگی چشمه علی است. بانی ساخت این کارگاه که یک زوج ایرانی و ایتالیایی بودند قصه جالبی دارد.
-
داستان شکلگیری سومین تیم محبوب پایتخت | عکسهای قدیمی چهرههای فوتبالی این باشگاه را ببینید
قصه شکلگیری باشگاه آرارات از قانون منع فعالیتهای اقلیتهای قومی مذهبی در رژیم گذشته شروع شد. بر اساس این قانون، همه اقلیتهای قومی باید در مدارسی که زبان فارسی تنها زبان رسمی آن بود، ثبتنام میکردند. به همین دلیل، ارامنه تهرانی برای حفظ زبان و هویتشان انجمنهای کوچکی را تشکیل دادند.
-
فیلم | ماجرای جهازبرون دختر شاه با فیل در بازارچه قوام
بازارچه قوام الدوله در محله سنگلج که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد پر از خاطرات جذاب و هیجانانگیز و شنیدنی است؛ از ماجرای ساخته شدنش در دوره قاجار در دروازه قزوین تا جهازبرون دختر شاه و مرمت در سال های اخیر.
-
محلهای که روزگاری ضرابخانه سلطنتی بود
محله ضرابخانه دیگر حال و هوای گذشته را ندارد؛ نه از خانههای قدیمی آن که روزگاری در دل یک آبادی خوش آب و هوا جا خوش کرده بودند نشانی باقی مانده و نه از باغها و درختان بلندبالایش.
-
عکس زیرخاکی که نخستین بار منتشر میشود؛ دورهمی سفرای خارجی و اعیان و اشراف در باغ صفائیه
باغ صفا از باغهای معروف و زیبای ری که بخش وسیعی از محدوده چشمهعلی را به خود اختصاص داده بود این روزها تنها تکه سبزی است در محله صفائیه. اهالی محله صفائیه و بیشتر محلههای ری خاطرات بسیاری از این باغ دارند.
-
شیخ ساده زیست محله ونک که بود؟ | نقش موثر علامه در باسوادشدن دختران محله
اهالی محله ده ونک سال های سال در کنار علامه «علی اصغر کرباسچی»، شیخ بزرگ و نگارنده کتاب توضیح المسائل و مؤسس مدرسه علوی زندگی کردند و راه و سلوک ساده زیستی، مردمداری و ... را از او آموختند.
-
۷ سازه آبی منحصربهفرد محله ونک را بشناسید
حفر قنات در روستای خوش آب و هوای ونک هدیه وزیر دارایی قاجارها میرزا یوسف مستوفی الممالک بود. در واقع نخستین قناتی که آب آن از دل رشته کوههای البرز سرچشمه میگرفت در املاک این مرد نیکو کار قجری در دهونک حفر شد.
-
چگونه برق به روستای ده ونک رسید | مذاکره اهالی با روسها به نتیجه رسید
باغ مستوفی که تا دوره پهلوی اول هویت خودش را حفظ کرده بود در یک مقطع کوتاه جایی برای استقرار گروهی از مستشاران روسی بود.
-
هدیه مخصوص اهالی ونک به وزارت بهداشت چه بود؟
در دوره قاجار دامدارهایی که گوسقندهایشان را برای چرا به ده ونک می آوردند چند روز اینجا می ماندند و در جایی که بعدها به سرطویله معروف شد، اتراق می کردند.
-
دورهمی جوانان آسمانی محله در خانه مجیدپور
اینجا تکهای از بهشت است. نه میتوان آن را خانه خواند و نه میشود آن را موزه نامید. وقتی به هر سمت و سوی این اتاق ۵۰ متری مینگریم، در واقع طی العرض کردهایم.