به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مجید انصاری گفت: امروز (چهارشنبه) کمیسیون مشترک سیاسی، دفاعی و حقوقی و اقتصاد کلان مجمع که مامور بررسی CFT و پالرمو هستند در ادامه جلسات خود از ساعت ۱۳ تا ۱۵ جلسهای برای بررسی نهایی این موضوعات دارند. همچنین جلسه صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام که قرار بوده از ساعت ۱۵ بعد تشکیل شود، امروز تشکیل نمیشود.
وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با گفته احمد توکلی دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که مدعی شده بود دولت از طریق وزیر اقتصاد خواهان عقب انداخته شدن بررسی FATF در مجمع شده بود نیز گفت: جریان به این قرار بوده که سال گذشته تلاش بسیاری کردیم تا پالرمو را تصویب کنیم. هیات عالی نظارت ایراداتی بر لایحه پالرمو گرفته بود؛ البته شورای نگهبان پالرمو را تصویب کرده بود و از نظر شرع و قانون اساسی مشکلی نبود، اما هیاتعالی نظارت در مجمع ایراداتی گرفت.
انصاری ادامه داد: هیات عالی نظارت این موضوع را به شورای نگهبان ارجاع داد، شورای نگهبان نیز ایراد را به مجلس فرستاد، مشکل پیش آمد و موضوع اصراری شد و به مجمع بازگشت. ما خیلی تلاش کردیم که اشکالات در مجمع برطرف شود و مجمع تشخیص مصلحت نظام پالرمو را در موعد مقرر تصویب کند.
وی افزود: کار پیش نرفت و از طرق فشارهای مختلفی که وارد شد نهایتا اعضای مجمع پالرمو را به تصویب نرساندند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس خاطرنشان کرد: در یکی از جلسات که بحث مفصلی صورت گرفت نظر اکثر اعضای مجمع برای تصویب پالرمو منفی بود؛ این در حالی بود که برای تایید این موضوع رای دو سوم اعضاء را به صورت مثبت میخواستیم.
وی افزود: در آن مقطع بنده و چند نفر دیگر احساس کردیم اگر پالرمو در مجمع رد شود برای کشور مشکلات جدیدی ایجاد می شود. در آستانه سال نو بودیم. میرفت که رد کردن پالرمو تاثیر منفی بر بازار ارز، سکه و کالاها بگذارد. شب عید بود و این تصمیم باعث تحمیل گرانی جدیدی بر مردم میشد.
انصاری اظهار کرد: پیشنهاد کردیم فعلا رای گیری در باره پالرمو را به تاخیر بیاندازیم. همان زمان بود که لایحه سی اف تی هم به مجمع آمده بود. ارتباط زیاد و در هم تنیدگی زیادی بین این دو لایحه وجود داشت.
وی ادامه داد: پیشنهاد کردیم فعلا رای گیری نکنیم تا یک جا مورد نظر مجمع قرار بگیرد؛ اما متاسفانه بنا به دلایل مختلف این بررسی طولانی شد و یک سال مهلت مجمع برای بررسی این موضوع سپری شد. چون طبق تبصره ۳ ماده ۲۵ آیین نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجمع یک سال بیشتر برای بررسی موضوع مطرح شده در این نهاد وقت ندارد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر این موضوع در آن زمان ذکر شده به کمیسیون ارجاع میشد، پالرمو رد می شد؛ اما درخواست ما این بود که موضع به تاخیر بیافتد تا فرصت برای رایزنی بیش تر ایجاد شود.
انصاری تاکید کرد: ما موافقان FATF همچنان اصرارمان بر این است که لوایح مختلف FATF باید تصویب شود. ما دلایل مخالفین را وارد نمی دانیم، معتقدیم با رد این لوایح هم دور زدن تحریمها سخت تر میشود و هم نظام بانکی با مشکلات بیشتری رو به رو می شود و ما یک خود تحریمی را بر نظام بانکی کشور تحمیل می کنیم.
وی در پایان گفت: هم دولت و هم ما در مجمع اذغان داریم تصوب لوایح FATF مشکلات فعلی را برطرف نمیکند، اما تصویب نشدن آن مشکلات جدیدی برکشور وارد میکند و اداره اقتصاد کشور به مراتب سختتر می شود و مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد میکند.