به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، به گفته محققان، سبک زندگی سالم نه تنها موجب افزایش طول عمر میشود بلکه زندگی عاری از بیماری را نیز به همراه دارد.
محققان اثبات کردهاند فاکتورهای سبک زندگی میتواند در ریسک بیماری و طول عمر تفاوت زیادی ایجاد کند. این فاکتورها شامل فعالیت فیزیکی، سیگار کشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی و وزن است.
محققان اذعان میکنند: سیگار کشیدن، عدم تحرک فیزیکی، رژیم غذایی بیکیفیت و مصرف مشروبات الکلی در بالغ بر ۶۰ درصد از مرگهای زودهنگام تأثیر داشته و ۷.۴ تا ۱۷.۹ سال از عمر را کوتاه میکند.
در این مطالعه، محققان دادههای دو منبع اطلاعاتی را بررسی کردند؛ گروه اول اطلاعات مربوط به ۷۳,۱۹۶ پرستار زن بود. اطلاعات گروه دوم مربوط به ۳۸,۳۶۶ متخصص مرد در حوزه سلامت بود.
دانشمندان براساس ارزیابی ۵ فاکتور سبک زندگی به شرکتکنندگان از ۰ تا ۵ نمره دادند: وزن سالم، عدم استعمال سیگار، حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز، عدم مصرف الکل و رژیم غذایی با کیفیت خوب.
محققان این افراد را سالها تحت نظر داشتند و موارد مربوط به تشخیص بیماری و مرگ ناشی از سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی ـ عروقی را ثبت کردند.
یافتهها نشان داد پیروی از سبک زندگی کمریسک با افزایش طول عمر در سن ۵۰ سال به بالا همراه بود که برای مردان ۷.۶ سال و برای زنان ۱۰ سال بیشتر بود.
به گفته محققان، سبک زندگی سالم نه تنها موجب کاهش ریسک ابتلا به سرطان، بیماری قلبی ـ عروقی و دیابت نوع ۲ میشود، بلکه مدت زنده ماندن بعد از تشخیص این بیماریها را هم بهبود میبخشد.