مدیریت شهری منطقه ۱۸ همچون ارگان ها و نهادهای دیگر برای مقابله با شیوع بیماری کرونا و حفظ جان شهروندان وارد میدان شده و با اجرای طرح «ضدعفونی محله ها» در ۷ ناحیه و ۱۶ محله به جنگ کرونا آمده است.

همشهری آنلاین / مریم قاسمی: از زمان اعلام رسمی اپیدمی شدن بیماری کرونا در شهر تهران و احتمال به خطر افتادن جان شهروندان، کارگروه تخصصی مقابله با شیوع و گسترش این بیماری در منطقه۱۸ تشکیل و «سید محمد فیاض» شهردار منطقه به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با کمک سایر اعضای آن، راه های مقابله با بیماری کرونا در محله ها را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

فیاض در گفت و گو با خبرنگار ما عنوان می کند: «یکی از راه های تأثیرگذار در مهار و کنترل بیماری کرونا، افزایش آگاهی و دانش شهروندان در این زمینه است. بنابراین در اولین اقدام فرهنگی، توزیع تراکت، بروشور و آگهی های هشداردهنده بهداشتی و خودمراقبتی درمحله ها در اولویت برنامه روزانه کارشناسان نواحی هفت گانه قرار گرفت. البته مدیران شبکه های مجازی و گروه های اجتماعی فعال در محله های مختلف منطقه۱۸ نیز در این زمینه با ستاد مدیریت بحران و کارگروه تخصصی ارتباط و تعامل خوبی برقرار کردند و در فواصل زمانی معین اطلاعات مفیدی در زمینه پیشگیری از این بیماری را انتشار دادند که در جا دارد از آنها قدردانی کنیم.»
وی در ادامه از طرح های فیزیکی مقابله با بیماری کرونا صحبت می کند و می افزاید: «به دلیل قدرت و سرعت بالای انتشار این بیماری، راهکارهای عملیاتی و فیزیکی پیش بینی و اجرا شده است. یکی از این طرح ها، ضدعفونی و استریل امکانات عمومی شهر است که طی آن عوامل اجرایی معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه۱۸ با ماشین آلات و تجهیزات مخصوص به صورت نقطه به نقطه ایستگاه های اتوبوس، باجه های تلفن عمومی، استراحتگاه ها و توقفگاه ها، بوستان ها و هرجایی که محل رفت و آمد شهروندان باشد را با محلول های شیمیایی و ضدعفونی کننده خاص، استریل و پاکیزه می کنند.»
فیاض در ادامه به فعالیت های خودجوش و مردمی برای مبارزه و پیشگیری از بیماری کرونا اشاره می کند و می گوید: «شاهدیم که در شرایط بحرانی کنونی شهروندان با بودجه شخصی و صرف وقت و انرژی زیاد وارد میدان مبارزه با بیماری کرونا می شوند و به صورت جهادی مسئولان را یاری می کنند. این افراد با تهیه و توزیع رایگان اقلام بهداشتی مثل ماسک و دستکش یکبارمصرف بین مردم، مفهوم «هم محله ای» و «همشهری» را به زیباترین شکل ممکن به نمایش می گذارند.»

شهردار منطقه۱۸ با ذکر خاطره ای می گوید: «شهروندان به خاطر دارند که چندوقت پیش به یکباره اقلام بهداشتی در فروشگاه ها کمیاب شد و سودجویان ماسک و سایر اقلام بهداشتی را به چند برابر قیمت به مردم می فروختند، اما در همین شرایط نامناسب افرادی بودند که صادقانه و دلسوزانه برای  خدمت به شهروندان حضور پیدا کردند. برای نمونه مادر سالمند و خودسرپرستی که حقوق ماهانه بازنشستگی خود را صرف خرید مقداری پارچه سفید کرد تا با آن برای اهالی ماسک پارچه ای رایگان درست کند. گاهی وقت ها در همین کوچه و پسکوچه های شهرمان اتفاق هایی می افتد که به نوعی برای همه ما درس زندگی و کلاس دانشگاه است.»
فیاض تأکید می کند که شهرداری منطقه۱۸ آماده شنیدن دیدگاه، پیشنهادات و انتقادات شهروندان در زمینه های مختلف است و سامانه های۱۳۷ و ۱۸۸۸ پل ارتباطی سریع و بی واسطه بین مردم و مدیران شهری است. اجرای طرح ضد عفونی محله ها تا اطلاع ثانوی و رسیدن به وضعیت سفید و عادی در ۷ناحیه و ۱۶محله به صورت مرتب و طبق زمان بندی انجام می شود.

منبع: همشهری آنلاین