به گزارش همشهری آنلاین، غلامرضا بیگدلو در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تولید ماسک در این شهرستان، اظهار کرد: برای کسانی که میتوانند در خانه بمانند، ماسک چندان جایگاهی ندارد.
وی با بیان اینکه این روزها تقاضا برای ماسکهای تولیدی زیاد است، تصریح کرد: اولویت استفاده و توزیع ماسک با بیمارستانها یا مراقبان بیماران تنفسی در منزل است.
این مسئول با اشاره به اینکه عمر ماسکها حدود ۳ ساعت است و با چند سرفه خیس میشود، ادامه داد: به شهروندان توصیه میشود اگر میتوانند خودشان با یک پارچه تترون، ماسک بدوزند.
بیگدلو با بیان اینکه شهروندان باید ماسکهایی را که خودشان دوختهاند را مرتب شسته و اتو کنند، تصریح کرد: با این کار زیاد درگیر خریدن و پیدا کردن ماسک از داروخانهها نخواهید شد، چه بسا خود این گشتن ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه ماسک برای این است که وقتی سرفه میکنیم ترشحات به اطراف نپاشد و یا وقتی حرف میزنیم ترشحات تنفسی به طرف مقابل نرسد، گفت: نباید موقع حرف زدن ماسک را پایین داده و حرف زد.
رئیس بیمارستان امدادی ابهر تاکید کرد: با توجه به اینکه افراد به صورت ناخودآگاه مکررا به صورت خود دست میزنند، با در نظر گرفتن این وجه قضیه، اگر خود فرد بدون علامت هم باشد استفاده از ماسک مفید خواهد بود.
بیگدلو با اشاره به موارد استفاده الکل و ژل ضدعفونی کننده نیز گفت: برای کسی که در خانه است و میتواند دستهایش را با آب و صابون مرتب بشوید، نیازی به ژل ضدعفونی کننده دست و یا الکل نیست.
وی تصریح کرد: ژل ضدعفونی کننده و الکل بیشتر برای قشری مثل مغازهداران و تاکسیرانها که دسترسی آنی به آب و صابون ندارند، مفید است.
این مسئول با تاکید بر اینکه نباید ذهنمان را زیاد درگیر بود و نبود این مواد و افزایش دلهره خود و دیگران کنیم، خاطرنشان کرد: تا به این لحظه تنها راهکار مقابله با این بیماری، خارج نشدن از منزل و امنترین سنگر نیز برای مبارزه با این بیماری، منزل هر شخص است.