همشهری آنلاین- فاطمه عسگری نیا: ویروس «کووید ۱۹» همه محاسبات زندگی را به هم ریخت و فصل جدیدی در زندگی شهروندان باز کرد. فصلی که شاید برای پشت سر گذاشتنش نیاز به پشتکار و همت و البته صبوری زیادی نیاز است. با تعطیلی مراکز تجاری و خرید و کسادی کسب و کارها، جراحت های زیادی به پیکر اقتصاد خانواده ها اعم از غنی و فقیر وارد شد. البته اقشار کم درآمد آسیب های جدی تری دیدند که جبرانش سخت است و دشوار.
در چنین شرایط بحرانی، اقشار مستضعف، نیازمند دستگیری هستند. اعضای هیئت خراقانی های مقیم مرکز که از سال ۱۳۳۰ در مسجد امام حسین(ع) خیابان مولوی فعالیتشان را آغاز کرده اند، چون سفیدپوشان خط مقدم سلامت، پا به عرصه نبرد با مشکلات اقتصادی گذاشته و برای کمک به نیازمندان آستین ها را بالا زده اند.
«سید مجید حسینی»، رئیس هیئت امنای مسجد، می گوید: «کمک به همنوع از سفارشات دین اسلام است و در شرایط کنونی که بیماری کرونا مشکلات عدیده اقتصادی ایجاد کرده است، سکوت جایز نیست و باید از همه امکانات برای کمک به اقشار کم درآمد استفاده کرد. »
او به صندوق انجمن خیران «نیریج» اشاره و عنوان می کند: «این صندوق به همت روستاییان نیریج از توابع استان «قزوین» راه اندازی شده است. اهالی روستا سالانه مبلغ مشخصی را به صندوق می دهند و عایدی صندوق به صورت وام کم بهره در اختیار خانواده ها قرار می گیرد. »
به گفته حسینی، این روند ثابت صندوق است که با شیوع بیماری کرونا تغییراتی در فعالیت های صندوق داده شده است. رئیس هیئت امنای مسجد می گوید: «این روزها خانواده ها دچار مشکلات اقتصادی شده اند. بنابراین عایدی صندوق انجمن خیران نیریج به خانواده هایی که به سبب بیماری کرونا کسب و کارشان کساد شده و برای امرار معاش دچار مشکل شده اند، اختصاص داده شده است. »
به گفته حسینی، این وام، کم بهره است و زمان بازپرداخت آن توافقی تعیین می شود: «البته تلاش می کنیم این وام را در اختیار تعداد زیادی از خانواده های نیازمند قرار دهیم اما در مرحله نخست، نیازمندان شناسایی شده از سوی اعضای هیئت خراقانی ها و ساکنان روستای نیریج اولویت دارند. »
- وام به زوج های جوان
فعالیت صندق های قرض الحسنه مسجد امام حسین (ع)در خیابان مولوی به آنچه گفته شد ختم نمی شود، صندوق «باقی الصالحات» یکی دیگر از صندوق های این مسجد است که با هدف کمک به زوج های جوان در این مسجد راه اندازی شده است .حسینی در باره این صندوق می گوید: «عایدی این صندوق به همت خانواده های متوفیان تامین می شود. »
حسینی در توضیح بیشتر می گوید: «سال ها پیش بین اعضای هیئت توافق کردیم هزینه های مراسم سوم، هفتم، چهلم و سال متوفیان را داخل صندوقی با عنوان باقی الصالحات قرار دهیم. همه توافق کردند و این کار انجام شد و اکنون سال هاست از عایدی این صندوق برای تامین هزینه جهیزیه و رهن خانه زوج های جوان، وام بدون بهره پرداخت می شود. »
- حمایت خانواده های نیازمند
نزدیک به ۵۰ خانواده نیازمند از سوی اعضای هیئت خراقانی ها شناسایی شده اند و حمایت می شوند. سید مجید حسینی می گوید: «در مسجد امام حسین(ع)، صندوق خیریه راه اندازی شده است که از طریق کمک های جمع آوری شده در این صندوق به خانواده های نیازمند کمک های بلاعوض داده می شود. »
میزان کمک های بلاعوض از ۲۵۰ هزار تومان تا ۵۰ میلیون تومان است. رئیس هیئت امنای مسجد امام حسین(ع) می گوید: «افراد نیازمند با مراجعه به مسجد، درخواست خود را ارائه می دهند و پس از انجام تحقیقات، البته با حفظ کرامت انسانی، وام در اختیار آنها قرار می گیرد. »به گفته او هیچ محدودیتی در پرداخت کمک های بلاعوض وجود ندارد و نیازمندان می توانند از این وام بهره مند شوند.وام با یک ضامن معتبر از طریق صندوق قرض الحسنه مسجد امام حسین(ع) به افراد داده می شود: «این وام تنها به افراد نیازمند ارائه نمی شود. همه کسانی که بنا به دلایلی متقاضی وام هستند می توانند از این وام بهره مند شوند. »
- مراسم ختم برای فوت شدگان ناشی از کرونا
رئیس هیات امنای مسجد امام حسین در ادامه از برگزاری مجلس بزرگداشت یاد و خاطره متوفیان ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در این مسجد خبر داده و می گوید:« متوفیان کرونایی غریبانه و مظلومانه این دنیا را ترک کردند و ما بنا داریم به محض بهبود شرایط مجلس یادبودی برای این عزیزان در مسجد امام حسین برگزار خواهیم کرد.
مسجد امام حسین(ع) در خیابان مولوی، ایستگاه «سعادت» قرار دارد.