همشهری آنلاین -سحر جعفریان: پروژههای مختلفی در منطقه ۹ فراموش شده اند ، درحالی که با جذب سرمایهگذار و اعطای تسهیلات ویژه به بخش خصوصی میتوان امید به ارتقای کیفیت زندگی و توسعه فرهنگی در محلهها را افزایش داد. این انتظاری است که شهروندان از مدیران شهری دارند و حتی پیشنهادهایی را برای بهترین بهرهمندی از ظرفیتها و پتانسیلهای محلی، شناسایی دقیق و جزئی مسائل و پدیدههای محلی را ارائه میدهند تا هم سهم خود را در مشارکتهای اجتماعی و محله ادا کنند و هم حس تعلق خاطر را با مسئولیتپذیری و رضایتمندی حداکثری در توزیع عادلانه سرانههای خدماتی و رفاهی گره بزنند. در گزارش زیر پیشنهادها و درخواستهای اهالی و شورایاران از ۴ محله منطقه مطرح شده است.
- محله امامزادگان عبدالله و زید(ع)
نبود پارکینگ و ترافیک سنگین معابر
محله امامزادگان عبدالله و زید(ع) یکی از قدیمیترین، فرسودهترین و متراکمترین محلههای منطقه ۹ است که با آمار ۶۰درصدی بافت فرسوده رکورددار تجمیع و نوسازی پلاکها در منطقه نیز به شمار میآید. «محسن قهرمانی» از اعضای شورایاری این محله میگوید: «بافت فرسوده را اگر مشکل شماره یک محله در نظر بگیریم که خوب این روزها با تجمیع و نوسازی که انجام میشود وضعیت رو به بهبودی را طی میکند اما بحث پارکینگ نیز در این محله که معابر تنگ و کمعرض دارد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. سالهاست که خواست اهالی برای این محدوده افزایش ظرفیتهایی مانند پارکینگهای عمومی طبقاتی است. بهعنوان مثال گرهخوردگی طرح بزرگراه یادگار امام(ره) در محدوده خیابان هرمزان و خیابان امامزادگان عبدالله و زید(ع) که شهرداری در حال تملک املاک در آن است برای رهایی از بار ترافیک و شلوغی خیابانهای اطرافش نیاز به پارکینگ دارد. در نظر بگیرید در ابتدای خیابان امامزاده عبدالله(ع) این روزها طرح ساخت بازار میوه و ترهبار هم اجرا میشود که این مهم بدون در نظر گرفتن پارکینگ مناسب، به سنگینی بار ترافیک اضافه میکند. در آن حوالی و محدوده خیابان شهید محمدی و خیابان شهید مظفری زمین متروکهای وجود دارد که مناسب ساخت پارکینگ است اما متأسفانه تاکنونترتیب اثری داده نشده است. »
- محله فتح
ساخت زمین ورزشی در میدان فتح
حکایت میدان فتح با بیش از ۱۰ هزارمترمربع مساحت و فضا برای اجرای بسیاری از پروژههای شهری، حکایتی ناتمام است. «ناصر البرز» عضو شورایاری محله فتح در اینباره میگوید: «۲ سال پیش به دستور شهردار تهران، میدان فتح ازبند حصارهای کارگاهی و عمرانی که باعث نازیبایی آن بخش از محله شده بود، آزاد شد. بعد از آن و با ایجاد حدود ۳ هزارمترمربع فضای سبز، اول وعده ساخت تفرجگاه در آن محدوده را دادند. مدتی بعد از راهاندازی بازار میوه و ترهبار در آنجا سخن گفتند. طرحهایی که نه خواست و پیشنهاد اهالی در آنها لحاظ میشد و نه اصلاً اجرایی شدنشان امکانپذیر بود. مثلاً بازار میوه و ترهبار در آن بخش ورودی غربی تهران مگر چقدر استقبالکننده میتوانست داشته باشد؟ » البرز با اشاره به گذشته میدان فتح میگوید: «آن سالها که تهران به این اندازه بزرگ نشده بود میدان فتح یک میدان بود و چند زمین فوتبال که محل تفریح و ورزش جوانان آن روزگار بود. الان هم شاید اجرای پروژههایی مانند مجموعههای ورزشی و تفریحی در آن خوب جواب دهد و رضایت اهالی را به همراه داشته باشد وگر نه میوه را میشود از سر کوچه هم تهیه کرد چه نیاز به این همه ترافیک و آلودگی است؟ »
- محله مهرآباد
در انتظار پایان ساخت مجموعه کوثر
تقریباً کمتر کسی است که پروژه نیمهتمام مجموعه فرهنگی و تفریحی کوثر در محله مهرآبادجنوبی را نشناسد. پروژهای که کار ساخت آن از سال ۹۴ کلید خورد اما با وجود ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی هنوز هم به مرحله بهرهبرداری نرسیده است. «احمد مقدم» از معتمدان قدیمی محله در مورد این پروژه خاک خورده میگوید: «در محله مهرآبادجنوبی تقریباً چنین امکان و سرانهای که اهالی بتوانند از خدماتی مانند باشگاه، سینما، رستوران، کتابخانه و سالنهای پذیرایی در آن بهرهمند شوند، فراهم نبود. تا اینکه این پروژه قدعلم کرد. سرمایهگذاری که پروژه را شروع کرده بود به دلیلی نامعلوم کار را نیمهکاره رها کرد و رفت. اهالی منتظر ماندند و پروژهای که به گواه کارشناسان و متخصصانی که چند مرتبهای برای جذب سرمایه لازم از پروژه بازدید کردند نقص و اشتباههای اجرایی دارد. » این ساکن قدیمی محله ادامه میدهد: «اولا الان دوره و زمانهای نیست که بدون مطالعه و تحقیق پروژهای را شروع کنند و با وجود صرف کلی هزینه، انرژی و زمان دست آخر اشتباهی صورت گیرد که احتمال استقبال نکردن از آن و یا حتی بروز خطر در آن برود. دوماً محلهای که میشود گفت همیشه از چنین امکاناتی بیبهره بوده و اهالی آن سالها انتظار کشیده تا مانند سایر محلهها و شهروندان از خدمات و امکانات شهری در بخشهای گوناگون فرهنگی و تفریحی بهرهمند شود نباید هنوز هم برای دیدن یک فیلم سینمایی به آن سوی شهر بروند یا برای برگزاری مراسم جشنهای خود، محلههای دیگر را انتخاب کنند. »
- محله استاد معین
بازسازی تنها ورزشگاه محله
زمینهای چمن مصنوعی مجموعه ورزشی شهید خوراکیان در محله استادمعین سالها محل ورزش و پرورش استعدادهای بزرگی بود که این روزها فرسودگی و کهنگی چمنهایش برای ورزشکاران بسیار آسیبرسان است اما هنوز نوجوانان و جوانانی میآیند و مدرسه رایگان فوتبال را در آن تشکیل میدهند. «فرهاد؟ بخشایشی» عضو شورایاری و همچنین مربی مدرسه فوتبال در اینباره میگوید: «زمینهای چمن برای شهرداری است. سازمان ورزش و جوانان کشور سال ۹۲ چمنکاری مصنوعی آن را با هدف پرورش استعداد و ایجاد سرگرمی برای بچههای محله که میشود گفت از سرانه ورزش بینصیب بودند، انجام داد. بعد از گذشت سالها این زمین نیاز به بازسازی دارد چون از بین رفتن چمن در بخشهای مختلف زمین باعث بروز حوادث و خطراتی برای بچهها میشود. ما معمولاً با استفاده از تجهیزاتی مانند ساقبند، زانوبند و کتانیهای مناسب هنگام تمرین بچهها احتمال بروز خطرات را کاهش میدهیم ولی انگار همیشه شانس یار نیست. این تنها امکان ورزشی تقریباً درست و حسابی در این محله برای جوانها است که پیگیریهای زیادی هم انجام شد تا مسئولان بازسازیهای لازم را در آن انجام دهند ولی تاکنون به سرانجامی نرسیدهایم. پیشنهاد ما برای افزایش سرانه ورزشی و تفریحی محله استادمعین در وهله اول رسیدگی به همین زمینهای چمن مصنوعی است.