برگه «معاینه‌فنی» نشان سلامت خودرو است که سال گذشته با افزایش آلودگی هوا، دریافت آن برای همه خودروها الزامی شد. خودروها به مراکز معاینه‌فنی می‌روند و به همت مهندسان، معاینه و بررسی و در نهایت اگر نقص فنی نداشته باشند، برگه سلامتشان صادر می‌شود.

 همشهری آنلاین _ زینب زینال زاده :با شیوع بیماری «کرونا» و بنا به دستور پلیس «راهور»، تا ۱۵ اردیبهشت ماه، معاینه‌فنی خودروها تمدید شد اما مرکز «بیهقی» که بزرگ‌ترین مرکز معاینه‌فنی خودرو تهران است، همچنان باز بود و با رعایت پروتکل ستاد مقابله با کرونا به مراجعان خدمات می‌داد. به گفته «مهرزاد صدوقی»، مدیر مرکز معاینه‌فنی خودرو بیهقی، با پایان زمان معافیت، مراجعه‌کنندگان به این مرکز چند برابر شده است، اما همچنان پروتکل‌ها به دقت رعایت می‌شوند. 
خودروها در صف ایستاده‌اند. راننده‌ها ماسک زده‌اند و دستکش به دست دارند. سالن معاینه هم فاصله‌گذاری شده است و مهندسان هم ماسک و دستکش مخصوص پوشیده‌اند. آنها با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی، خودروها را از مالکان تحویل می‌گیرند و مراحل تست را انجام می‌دهند.

«مهدی کرامتی»، یکی از مراجعه‌کنندگان می‌گوید: «من پیش از این هم به این مراکز آمده بودم. با شیوع بیماری کرونا، خدمت‌رسانی کارشناسان مرکز هم تغییر کرده است. در گذشته، پس از تحویل خودرو کنار دستگاه‌های تست می‌ایستادیم یا با کارشناسان درباره سلامت خودرو صحبت می‌کردیم. اما با ورود ویروس کرونا،‌ تردد مالکان خودروها و افرادی عادی در داخل سالن‌ها محدود شده است و کارشناسان پس از تحویل خودرو، صفر تا صد کارها را انجام می‌دهند.» او با ابراز رضایت از رعایت دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا می‌گوید: «کارشناسان، بهداشت را رعایت می‌کنند و پس از تحویل خودرو تأکید می‌کنند تا خودرو را ضدعفونی کنیم.»


کارشناسان مانند روزهای دیگر البته با رعایت اصول بهداشتی، خودروها را یکی پس از دیگری تست می‌کنند و پس از انجام مراحل مختلف، روی برگه‌ها علامت می‌زنند. مهرزاد صدوقی، مدیر مرکز معاینه‌فنی خودرو بیهقی، با اشاره به حجم مراجعه‌کنندگان می‌گوید: «با شیوع بیماری کرونا، پلیس راهور دستور معافیت معاینه‌فنی خودرو را تا ۱۵ اردیبهشت ماه داد، اما چون صحبت از تعطیلی مراکز به میان نیامد، مرکز باز بود و روزانه حدود ۲۰۰ مراجعه‌کننده داشتیم.»
او به رعایت اصول بهداشتی هم اشاره و عنوان می‌کند: «از همان روزهای نخست شیوع بیماری کرونا، استفاده از دستکش و ماسک برای کارشناسان اجباری شده است. سالن‌ها هر روز و مستمر ضدعفونی می‌شوند و محل‌ تردد مراجعه‌کنندگان را برای رعایت فاصله اجتماعی علامت‌گذاری کردیم. همچنین مراجعه‌کنندگان خودرو خود را ورودی سالن تحویل می‌دهند و انتهای سالن پشت خطوط قرمز می‌ایستند تا پس از پایان مراحل تست، خودروشان را تحویل بگیرند.» صدوقی به مراجعه‌کنندگان هم توصیه می‌کند که هنگام مراجعه به مرکز از ماسک و دستکش استفاده کنند و خودروشان را پیش و پس از معاینه ضدعفونی کنند. 
به گفته صدوقی با پایان یافتن مهلت معافیت، تعداد مراجعه‌کنندگان به مرکز افزایش یافته است: «این روزها با حجم زیادی از مراجعه‌کنندگان مواجه هستیم و آمار مرکز به ۷۵۰ خودرو در روز رسیده است.»
مرکز هر روز از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه تا ۱۷ باز است و خدمات ارائه می‌دهد. مدیر مرکز می‌گوید: «در شرایط کنونی، بهتر است شهروندان به‌صورت اینترنتی نوبت بگیرند. چراکه با این کار می‌توانند در کمترین زمان کارهای تست را سپری و برگه معاینه‌فنی را دریافت کنند.»
مرکز، جمعه‌ها نیز باز است که البته به تعداد مراجعه‌کنندگان بستگی دارد. صدوقی با بیان این مطلب می‌گوید: «اگر تعداد مراجعه‌کنندگان به مرکز زیاد باشد کارشناسان روزهای جمعه هم خدمات ارائه می‌دهند. بنابراین بهتر است شهروندان پیش از مراجعه به مرکز به سایت ستاد مرکزی معاینه‌فنی خودرو تهران به نشانی http://inspection. tehran.ir/ مراجعه کنند.»