به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، تا زمانی که مسئولان نسبت به رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی تأکید و هشدار میدادند، روند ابتلا به کرونا در هرمزگان چندان شیب تندی نداشت اما متأسفانه در چند وقت اخیر کمتوجهی به الزامهای بهداشتی و جدی نگرفتن هشدارها از سوی مردم، شیب ابتلا به این ویروس را در استان بسیار تند کرده و موجی از نگرانی را در میان مسئولان، مردم و دوستداران سلامت ایجاد کرده است.
نگاهی به آمارهای اعلامشده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان حکایت از آن دارد که میانگین ابتلا به ویروس کرونا در طول یک شبانهروز در مدت دو هفته اخیر بین ۵۰ تا ۷۰ مورد بوده، این افزایش ابتلا در شرایطی است که هرمزگان در زمان اوج کرونا در کشور، در وضعیت بسیاری خوبی قرار داشت.
نگاهی به شرایط شهرها و بیتوجهی برخی از مردم و گروههای صنفی به رعایت پروتکلهای بهداشتی خود گواه واقعیتی خطرناک است که اگر بهموقع جلوی آن را نگریم، میتواند خسارات مالی و جانی زیانباری برای مردم هرمزگان و حتی دیگر مناطق کشور به دنبال داشته باشد.
عادیسازی شرایط از مهمترین دلایل افزایش ابتلا به کرونا
برخی از شهروندان در هرمزگان معتقد هستند که عادیسازی شرایط و ازسرگیری بیشتر فعالیتها، موجب شده تا مردم تصور بر تمام شدن کرونا داشته باشند و از همین رو خیلی رعایت نکات و توصیههای بهداشتی را جدی نگیرند.
مریم میرزایی که در یک مرکز خرید در بندرعباس کار میکند، در مورد علت استفاده نکردن از ماسک و دستکش میگوید: دیگر شرایط به حالت عادی برگشته و نیازی نیست که اینقدر به خودمان سختی بدهیم.
وی ادامه داد: الآن در برنامههای تلویزیون برخی از کارشناسان یا حتی خود مسئولان که در نشستهایی حضور دارند، از ماسک و دستکش استفاده نمیکنند.
جابر کریمی که در اسکله شهید رجایی بندرعباس مشغول به کار است، میگوید: تا چند وقت پیش خیلی سختگیری میشد اما الآن سرویسهای جابجایی نیروها با تمام ظرفیت کار میکنند و همه صندلی اتوبوس یا مینیبوسها موقع رفت یا برگشت از محل کار پر است و حدود ۵۰ یا ۶۰ درصد نیروها از ماسک و دستکش استفاده میکنند.
تداوم روند صعودی کرونا در هرمزگان دور از انتظار نیست
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دراینباره گفت: با وضعیت این روزهای شهر بندرعباس و رعایت نکردن اصول بهداشتی توسط برخی مردم، افزایش تعداد مبتلایان به کرونا ویروس دور از انتظار نیست.
دکتر محمود حسین پوردر گفتوگو با ایرنا بیان داشت: هرچند خیلی از شهروندان نیز با رعایت اصول بهداشتی بیرون میآیند، اما همچنان اماکن عمومی آلودهترین مناطق ازنظر کرونا ویروس هستند.
وی ادامه داد: تعداد افرادی که بدون علامت بیماری شناسایی میشوند، نشان میدهد چرخش ویروس در جامعه چقدر برقرار است و چه شدتی میتوان برای آن در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: هرجایی که افراد گوناگون با یکدیگر تماس داشته باشند مانند بانکها، پمپبنزینها، فروشگاههای بزرگ، وسایل رفتوآمد عمومی و بهعنوان مکانهای اصلی آلودگی به ویروس لحاظ میشوند.
نیمی از افراد جامعه بدون علامت و ناقل این بیماری هستند
به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مدیر روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: حدود نیمی از افراد جامعه بدون علامت و ناقل بیماری کرونا هستند.
دکتر فاطمه نوروزیان بیان داشت: برخی از مردم تصور میکنند با گرم شدن هوا ویروس از بین میرود اما طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون هیچگونه شواهدی مبنی بر از رفتن این ویروس مانند ویروس آنفلوانزا در ایام گرم سال در دست نیست.
وی ادامه داد: حالا که معلوم نیست ویروس کرونا تا چه زمانی میهمان ناخوانده جوامع بشری است، پس بهترین راه پیشگیری، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضروری است.
کرونا همچنان در کمین سلامت جامعه است
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و متخصص بیماریهای عفونی ضمن هشدار جدی به مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: با شروع مشاغل کمخطر و برداشت محدودیت سفر تا حدودی مردم به این باور رسیدند که کرونا پایانیافته و از همین رو دیگر نسبت به رعایت توصیههای بهداشتی چندان حساسیت به خرج نمیدهند.
دکتر مهدی حسنی آزاد در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ما نگران تغییر رفتار مردم نسبت به ویروس کرونا در بازار و کاهش قرنطینه خانگی و عادی شدن این رفتارها هستیم، درحالیکه همه ما باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: مردم باید بدانند که ازسرگیری فعالیتها بر اساس تصمیم ملی و بهمنظور پیشگیری از خسارت بیشتر اقتصادی بوده و بههیچعنوان به معنای عادی بودن شرایط نیست.
آزاد تصریح کرد: با توجه به شلوغیهای سطح شهرها این خطر وجود دارد که در صورت رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی تداوم افزایش شمار مبتلایان به کرونا بهصورت جدی مطرح است و بهشدت سلامت جامعه را تهدید میکند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هشدار داد: بیتوجهی به طرح فاصلهگذاری اجتماعی تنها به گسترش شیوع ویروس کرونا کمک میکند و همچنان باید رفتارهای گذشته تا کنترل این ویروس ادامه یابد.
افزایش شیوع بیماری کرونا در هرمزگان نگرانکننده است
استاندار هرمزگان در نشست اخیر ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا گفت: افزایش شیوع بیماری کرونا طی روزهای اخیر در هرمزگان و ترددهای زیاد و حضور مردم در مکانهای عمومی آنهم بدون رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری، نگرانکننده است.
فریدون همتی افزود: به دلیل شیوع بیشتر بیماری کرونا طی روزهای اخیر در هرمزگان، دغدغه و نگرانی جدی داریم و مردم باید بدانند که در صورت بیتوجهی به توصیههای بهداشتی، ممکن است هرمزگان به لحاظ افزایش بیماری کرونا به وضعیت فعلی استان خوزستان دچار شود.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: افزایش آمار بیماران مبتلابه کرونا در هرمزگان نشان میدهد که این بیماری در سطح جامعه وجود دارد و در حال انتقال است.
همتی اظهار کرد: مردم برای انجام هر نوع فعالیت و هنگام حضور در همه مکانهای عمومی و مراکز خرید، حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنند و تنها با رعایت این پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری، میتوانیم بیماری کرونا را مهار کنیم.
وی تأکید کرد: افرادی که تست بیماری کرونا در آنها مثبت اعلامشده هم در درون خانواده باید فاصلهگذاری و موارد بهداشتی را رعایت کنند و هم دستور پزشکی قرنطینه را رعایت کرده و در اجتماع حضور نیابند تا سلامتی دیگران به خطر نیفتد.
استاندار هرمزگان یادآور شد: از همه مردم هرمزگان میخواهیم تا بسیار جدیتر اصول بهداشتی و فاصلهگذاری را رعایت کنند تا این بیماری در استان کنترل و مهار شود.
هشدار به اعمال قرنطینههای سخت گیرانِ در هرمزگان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن انتقاد از بیتوجهی برخی از مردم نسبت به رعایت توصیههای بهداشتی، هشدار داد: درصورتیکه روند ابتلا به کرونا به این شکل ادامه یابد، مردم در انتظار اعمال محدودیتهای مسافرت و همچنین اعمال قرنطینههای سختگیرانِ باشند.
دکتر حسین فرشیدی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: علت اصلی افزایش بیماری کرونا در هرمزگان بهویژه در بندرعباس، حجم بالای جمعیت و رعایت نکردن فاصله فیزیکی در مکانهای شلوغ است.
وی ادامه داد: اکنون همه شهرستانهای هرمزگان بهویژه بندرعباس، میناب، کیش، قشم، حاجیآباد، بندرلنگه، رودان بیشتری و پارسیان، بندرخمیر، جاسک، بستک، سیریک و بشاگرد مبتلابه کرونا وجود دارد.
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۰۲ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز گذشته درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۶ اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی دو هزار و ۱۰۲ بیمار جدید مبتلابه کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ در کشور به ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ادامه داد: روند نزولی فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ ادامه دارد و در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۸ بیمار دیگر مبتلابه کووید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۶ هزار و ۹۰۲ نفر جان خود را ازدستدادهاند.
جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارشها تاکنون ۹۱ هزار و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند که حدود ۸۰ درصد مبتلایان است. ۲۷۲۷ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و بهنوعی بحرانی تحت مراقبت قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.
وی گفت: تاکنون ۶۵۸ هزار و ۶۰۴ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجامشده است.