به گزارش همشهری آنلاین، فرشته سادات شجاعی مشاور و روانشناس بالینی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت شباهت خانوادههای زوجین به یکدیگر برای ازدواج، اظهار کرد: شب خواستگاری کم از صبح پادشاهی نیست! خواستگاری رفتن مهمترین قرار زندگی شماست.
وی با بیان اینکه خواستگاری نقطه مهمترین تغییر در مسیر زندگی است، مسیری که میتواند همراه خوشبختی باشد یا نباشد، بیان کرد: معلوم است که نمیتوان انتظار داشت دو طرف در این شب به شناختی دقیق و کافی از هم برسند، اما به هر حال بعضی اطلاعات را باید همان شب به دست آورد. گاهی اشتباههای ناخواسته در شب خواستگاری میتواند سرنوشت دختر و پسری را تغییر دهد.
شجاعی با اشاره به اینکه هر دو طرف و خانوادههای آنها باید معیارهای مشترکی داشته باشند، گفت: خانوادههای طرفین باید در زمینههای مختلف در یک سطح قرار گیرند و همشأن یکدیگر باشند. به این منظور دختر و پسر و خانوادههای آنها باید از همان ابتدای آشنایی و شاید حتی در شب خواستگاری به نکتههایی توجه کنند و سوالهایی را از هم بپرسند.
این روانشناس با بیان اینکه هر دو خانواده باید از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در یک رده باشند، افزود: در موضوع زیبایی ظاهری هم توصیه میشود دختر و پسر از نظر ظاهری تا حدودی در یک سطح باشند؛ به این معنا که یکی از آنها خیلی زیبا و دیگری زشت یا یکی خیلی چاق و درشتهیکل و دیگری ضعیف و کوچک نباشد، البته مهم این است که دو طرف همدیگر را بپسندند و نظر دیگران در این میان مطرح نیست.
وی با تأکید بر اینکه دختر و پسر باید به بلوغ روانی و پختگی عاطفی رسیده باشند، ادامه داد: آنها باید از نظر روانی برای ازدواج آماده باشند. در این صورت دعوا، درگیری و قهر کمتری بین همسران رخ میدهد و در صورت بروز اختلاف نظر نیز با یکدیگر گفتوگو میکنند.
شجاعی با تأکید بر تشابه ارزشهای اخلاقی و مذهبی دختر و پسر، گفت: هر دوی آنها باید به ارزشهایی مانند راستگویی یا ظلم نکردن به دیگران، به یک اندازه اعتقاد داشته باشند. چهارچوب اعتقادی و ایدئولوژیک آنها نیز باید مشابه باشد، در این راستا دختر و پسر میتوانند از یکدیگر مثلاً درباره نوع پوشش خانمها بپرسند.
این روانشناس اضافه کرد: افراد زیادی هستند که پیش از ازدواج درباره اعتقادات و حساسیتهای اینچنینی با هم گفتوگو نکردهاند و با خود گفتهاند: «بعد از ازدواج اصلاح میکنم» یا «او را تغییر میدهم»، اما بعد از ازدواج قرار نیست هیچ یک از دو طرف تغییر کند. دختر و پسر هر انتظاری که از یکدیگر دارند باید قبل از ازدواج با هم در میان بگذارند.
وی با بیان اینکه سطح تحصیلی دختر و پسر باید تناسب داشته باشد، ادامه داد: اگر فاصله بین مدرک تحصیلی آنها زیاد باشد، احتمال اینکه دچار مشکل شوند و همدیگر را درک نکنند، وجود دارد. ضمن اینکه اگر سطح تحصیلات دختر بالاتر باشد، ممکن است مرد احساس حقارت کند.
شجاعی با اشاره به اینکه دختر و پسر بهتر است اختلاف سنی فاحشی نداشته باشند، گفت: مناسبترین حالت این است که پسر بین ۵ تا ۸ سال از دختر بزرگتر باشد، البته بیان این نکته به این معنا نیست که حتماً باید چنین شرایطی وجود داشته باشد. حال اگر دو نفر با هم توافق داشته باشند، این اختلاف میتواند کمتر باشد یا حتی دختر از پسر بزرگتر باشد.