به گزارش همشهری انلاین به نقل از گاردین این بررسی جدید ثابت میکند افراد دچار دیابت با میزان خیلی بیشتری در معرض خطر مرگ ناشی از عفونت با ویروس کرونا هستند.
یافتههای این بررسی نشان میدهد که از هر سه مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ در انگلستان در طول این همهگیری یکمورد مرگ در افراد دچار دیابت رخ داده است.
افراد دچار دیابت نوع ۱ که بیماری خودایمنی است، با احتمال سه و نیم برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی در معرض خطر مرگ به علت کرونا هستند، و افراد دچار دیابت نوع ۲ که با اضافه وزن و چاقی ارتباط نزدیکی دارد- با احتمال دو برابر بیشتر از غیر دیابتیها در معرض خطر مرگ ناشی از کرونا هستند.
۹۰ درصد موارد دیابت را دیابت نوع ۲ تشکیل میدهد و بسیاری از افراد دارای این بیماری چاق هستند.
این بررسی نشان داد که سن مهمترین عامل در تعیین خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ در هر دو نوع دیابت است. دیابتیهای زیر ۴۰ سال نسبت به دیابتیهای بالای ۴۰ سال به خصوص در مقایسه با دیابتیهای سالمند در معرض خطر خیلی کمتری هستند.
افراد دیابتی نوع ۱ که معمولا در دوران کودکی بیماریشان تشخیص داده میشود، معمولا جوانتر از دیابتیهای نوع ۲ هستند.
یک بررسی دیگر در بریتانیا که هفته پیش منتشر شد، نیز نشان داد که یک چهارم مرگهای ناشی از کرونا در افراد دارای دیابت رخ داده است.
این پژهشگران میگویند یافتههایشان نشاندهنده خطری است که افراد دچار دیابت نوع ۱ و ۲ در دوران شیوع کرونا با آن مواجه هستند.
همچنین میزانهای بالاتر قند خون و چاقی میتواند خطر کرونا را در هر دو نوع دیابت افزایش دهد.
کارشناسان میگویند افراد دیابتی احتمال در معرض خطر بیشتر دچار شدن به عفونت با ویروس کرونا نیستند، اما اگر دچار این عفونت شوند، با احتمال بیشتری ممکن است دچار بیماری شدیدتری شوند.