به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از مدیکالاکسپرس نوشت: برخی از افراد برای داشتن تناسب اندام راههایی مانند رژیم غذایی یا رفتن به باشگاه را پیش میگیرند، اما برخی دیگر بدون هیچ تلاشی و با وجود مصرف غذاهای گوناگون لاغر هستند.
پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا مجموعهای از دادههای ژنتیکی مربوط به حدود ۴۷ هزار نفر را به کار گرفتهاند تا ژن مرتبط با لاغری را که در لاغر ماندن نقش مهمی دارد، شناسایی کنند. آنها در بررسی روی موشها نشان دادهاند که حذف این ژن میتواند به لاغری این موجودات کمک کند و بیان آن در مغز نیز با تنظیم انرژی در ارتباط است.
جوزف پنینگر، از پژوهشگران این پروژه، گفت: همه ما افرادی را در اطراف خود دیدهایم که لاغر هستند. آنها میتوانند هر غذایی بخورند و همچنان لاغر باشند. ما تصمیم گرفتیم در پژوهش خود به بررسی این افراد بپردازیم.
پنینگر و گروهش دادههای مربوط به ۴۷۱۰۲ نفر را که بین ۲۰ تا ۴۴ سال داشتند، مورد بررسی قرار دادند. آنها نمونه DNA افراد لاغر و دادههای بالینی آنها را با دادههای مربوط به افرادی که وزن عادی داشتند مقایسه کردند و به تغییراتی پی بردند که به افراد لاغر در ژن ALK منحصر بود.
پژوهشهای پیشین نشان میدهد ژن ALK غالبا در انواع گوناگونی از سرطان به جهش دچار میشود و به رشد تومورها میانجامد، اما نقش این ژن در مواردی به غیر از سرطان ناشناخته مانده است. یافتههای این پژوهش جدید نشان میدهد تغییر در این ژن در مقاومت در برابر اضافه وزن نقش مهمی برعهده دارد.
پژوهشگران در این بررسی نشان دادند موشهای فاقد ژن ALK لاغر میمانند و در برابر رژیم غذایی محرک اضافه وزن مقاوماند. پژوهشگران باور دارند هدف قرار دادن این ژن میتواند روش خوبی برای مقابله با اضافهوزن در آینده باشد.
پنینگر ادامه داد: شاید در آینده بتوانیم با خاموش کردن ALK و کاهش عملکرد آن امکان لاغر شدن را فراهم کنیم. مهارکنندههای این ژن در حال حاضر برای درمان سرطان به کار میروند. این امکان وجود دارد که در آینده بتوانیم با مهار فعالیت ALK به لاغری کمک کنیم.